thumbnail
thumbnail

VNGR - Grafisch Vormgever

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Sluit over 11 dagen
105
20 Zuid-Holland

Begindatum:

15 jul 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

20

Publicatiedatum:

6 jun 2024

Over VNG Realisatie
Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten werken we vanuit de omkeringsgedachte. Voor ons zijn gemeenten de eerste overheid, omdat zij het dichtst bij de inwoner staan. Daarom helpen we gemeenten een stap naar voren te zetten, zodat ze hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Omdat we 342 gemeenten ondersteunen en zij ook onze agenda bepalen, maken we landelijk het verschil.

VNG Realisatie zet zich als onderdeel van de VNG in voor een slimme en sterke gemeentelijke uitvoeringspraktijk. Namens en met gemeenten ontwikkelen wij producten en diensten die door alle gemeenten gebruikt kunnen worden om hun werk goedkoper en beter te organiseren. We doen dat transparant, voorspelbaar en ontwikkelgericht voor alle domeinen, van gegevensuitwisseling in het sociaal domein tot digitale veiligheid anticiperen op de toekomst.

Kenniscentrum Communicatie
Je werkt als senior grafisch vormgever vanuit het Kenniscentrum Communicatie van VNG Realisatie. Dit communicatieteam levert communicatieadvies en -ondersteuning aan de projecten, programma's, producten en diensten die VNG Realisatie met en voor haar leden ontwikkelt, uitvoert en beheert. Binnen het kenniscentrum zijn zo'n 50 communicatiecollega's actief, waaronder 30 projectcommunicatieadviseurs. Om deze adviseurs zo goed mogelijk te ondersteunen is er een kernteam met daarin onder andere externe en interne communicatie. Ook is er een cluster content en publicatie, waar je als grafisch vormgever deel van uitmaakt. In dit cluster zitten in totaal 10 (freelance) vormgevers, redacteuren en contentmakers.

Omschrijving van de opdracht, werkzaamheden en verantwoordelijkheden
We zijn op zoek naar een ervaren grafisch vormgever met ruim tien jaar ervaring met de ontwikkeling van visuele concepten voor complexe projecten en programma's binnen het publiek domein, soms ook in internationale context. Je werkt voor een brede groep interne opdrachtgevers, variëren van programmanagers tot (senior) communicatieadviseurs, die jouw expertise inschakelen om hun project- en programmadoestellingen te bereiken of hun product of dienst onder de aandacht te brengen bij hun doelgroepen. Je ontwerpt campagnes en adviseert in welke communicatie-uitingen het meest doeltreffend zijn, van presentaties, publicaties, visuals, infographics tot foto en video. Naast grotere concepten ontwikkel je ook ad-hoc losse communicatiemiddelen. Je adviseert hierbij ook over de distributiekanalen, zowel offline of online. Dit in samenwerking met de communicatieadviseurs. Je werkt binnen een cluster content & publicatie waarin ook andere vormgevers en redacteuren werkzaam zijn. Waar logisch werk je bij opdrachten samen. Iedereen heeft binnen het team een eigen expertise. Je weet elkaar te vinden en maakt gebruik van ieders unieke competenties en skills. Hiervoor neem je ook deel aan de clusteroverleggen, waarin de werkvoorraad besproken en verdeeld wordt. Je houdt in je werk rekening met de huisstijlrichtlijnen van VNG en de mogelijkheden die we hierbinnen bieden om projecten en programma's die vanuit complexe stakeholdernetwerken geïnitieerd zijn een eigen profilering mee te geven.

Jouw werkzaamheden;

 • Je ontwikkelt op verzoek van interne klanten uiteenlopende visuele concepten en campagnes, voor verschillende doelgroepen, ook in internationale context;

 • Je vertaalt complexe en inhoud op gebied van onder andere IT, digitalisering en internationale wet- en regelgeving naar aansprekende en begrijpelijke visuele concepten;

 • Je ontwerpt en produceert visuele middelen zoals presentaties, rapportages, handreikingen, infographics, visuals, social-beelden, etc.

 • Je adviseert over de inzet van deze middelen in de online en offline kanalen;

 • Je regisseert foto- en videoproducties;

 • Je werkt samen met je collega-vormgevers en redacteuren binnen het cluster content & publicatie van het Kenniscentrum Communicatie;

 • Je bouwt een netwerk op binnen het Kenniscentrum Communicatie zodat communicatieadviseurs jouw weten te vinden voor advisering en grafisch werk;

Resultaat van de opdracht
Online en offline visualisaties die de communicatieboodschappen en -doestellingen van de projecten en programma's van de VNG ondersteunen.

Eisen

 • Mimimaal HBO werk -en denkniveau.

 • Minimaal afgeronde HBO-opleiding grafisch vormgeving, of vergelijkbaar door ervaring.

 • Minimaal 10 jaar ervaring met het zelfstandig vormgeven en produceren van grafische concepten en visuals voor opdrachtgevers in het publiek domein

 • Minimaal 10 jaar ervaring in het vertalen van een complexe en vaak technische (IT of juridisch) inhoud naar aansprekende grafische concepten en visuals (campagnes, presentaties, factsheet, afbeeldingen, illustraties, al dan niet bewerkte foto’s of ander grafisch materiaal)

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop/pc en de benodigde creatieve (zelf aangeschafte of anderszins legale) software die relevant zijn voor deze opdracht.

Wensen

 • Kandidaat heeft aantoonbaar ervaring als grafisch vormgever voor complexe organisaties in het publiek domein, aantoonbaar met opdrachtgevers op het CV.

 • Kandidaat heeft ervaring met het ontwikkelen van visuele concepten en campagnes voor projecten en programma's rond complexte, technische materie (IT, juridisch), aantoonbaar met opdrachten en voorbeeldwerk uit het CV/portfolio.

 • Kandidaat heeft met het ontwerpen van visuele campanges voor een internationale doelgroep met gemixte nationaliteiten, blijkend uit voorbeelden uit het CV/portfolio.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Jan de Vries via 06 36 51 04 90 of per mail via opdrachtoverheid@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de VNGR - Grafisch Vormgever die deze organisatie zoekt?