thumbnail
thumbnail
VNGR - Bidmanager Kenniscentrum Inkoop/GT

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
105
40 Zuid-Holland

Begindatum:

1 okt 2023

Einddatum:

30 sept 2026

Uren per week:

40

Publicatiedatum:

11 sept 2023

Over VNG Realisatie
De VNG representeert de ruim 300 Nederlandse gemeenten en werkt samen met haar afdelingen aan een krachtige lokale overheid. VNG Realisatie stelt daarbij vanuit de uitgangspunten van VNG beleid de lokale uitvoering van de maatschappelijke opgaven door gemeenten centraal. Onder meer door in nauwe afstemming met VNG beleid actief te participeren in de netwerken van gemeenten en hun partners, door samenwerking te stimuleren via ‘samen organiseren’ en waar mogelijk standaarden te ontwikkelen die de dienstverlening van gemeenten verbeteren.

VNG Realisatie draagt in opdracht van VNG beleid bij aan vier gemeentelijke speerpunten:

 • werken als één overheid, met leden en partners, aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op sociaal, fysiek en veiligheidsdomein;

 • verbeteren van de dienstverlening;

 • een efficiënte en wendbare organisatie;

 • anticiperen op de toekomst.

Over team Beheren
Het Basisteam Beheren houdt zich bezig met collectieve inkoop, participatie in landelijke digitale infrastructuur en het beheer van gerealiseerde voorzieningen. Onderdelen van het team zijn onder meer Inkoop en inkoopadvies, Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI), Regie op beheer en de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI). Binnen het basisteam beheren is het Kenniscentrum inkoop en het programma GT gepositioneerd. Binnen deze activiteiten geven wij voor, met en door gemeenten vorm aan collectieve inkoopactiviteiten. Dit bestaat voornamelijk uit het uitvoeren van aanbestedingen, marktconsultaties en het opstellen van programma’s van eisen. Tevens wordt er projectadvies gegeven aan de projecten binnen het portfolio van VNG Realisatie welke een inkoopcomponent bevatten.

Omschrijving van de opdracht
Als bidmanager ben jij verantwoordelijk voor het zelfstandig vormgeven en uitvoeren van de (collectieve) aanbestedingen die VNG Realisatie namens zijn deelnemers uitvoert. Jij bent vanaf het begin van de verwervingsvraag betrokken, verzorgt markconsultaties, realiseert de verwerving strategie, stelt de aanbestedingstukken op en begeleidt het volledige aanbestedingsproces. In sommige gevallen doe je dit in samenwerking met een projectmanager in andere gevallen doe je het volledig zelfstandig onder regie van de coördinator van het kenniscentrum inkoop / programmamanager GT.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Het adviseren over en opstellen van de verwervingsstrategie

 • Het adviseren over en opstellen van alle aanbestedingstukken

 • Het adviseren over inkoopvormen en contractvormen

 • Het begeleiden van het gehele aanbestedingsproces (zowel Collectief als VNGR)

Resultaat van de opdracht

 • Opstellen verwerving strategieën

 • Opstellen algemene functionele beschrijvingen in overleg met (potentiële) deelnemers en (potentiële) aanbieders

 • Opstellen programma’s van eisen

 • Opstellen overige benodigde aanbesteding- en processtukken

 • Begeleiden van het aanbestedingsproces

Eisen

 • WO-werk- en denkniveau: afgeronde HBO opleiding en tenminste drie jaar aantoonbare werkervaring op WO-niveau, blijkend uit ervaringen op CV;

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als bidmanager zoals omschreven in deze offerteaanvraag;

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op een inkoop-afdeling van een overheidsorganisatie/ vergelijkbare (overheids)organisatie

Wensen

 • De kandidaat beschikt over een bewezen trackrecord met het uitvoeren van Europese aanbestedingen voor gemeenten

 • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met het tot stand brengen van overeenkomsten en mantelovereenkomsten met daarbinnen vallende nadere overeenkomsten.

 • De kandidaat heeft kennis van het ICT / IV inkoopwerkveld van gemeenten.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de VNGR - Bidmanager Kenniscentrum Inkoop/GT die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.