thumbnail
thumbnail
Senior beleidsadviseur Handhaving en Veiligheid

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
€98
28-36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

10-03-2023

Sluitingsdatum:

23-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

30-06-2024

Organisatie
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 344 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou!

Team
Je gaat werken binnen het team Lokale Democratie en Veiligheid. Als senior beleidsadviseur Handhaving en Veiligheid geef je uitvoering aan de strategische vraagstukken binnen de Gemeentelijke Agenda Toezicht en Handhaving 2022-2024. De agenda richt zich op de belangenbehartiging van gemeenten met betrekking tot het landelijke BOA stelsel en wetgeving, en het collectief organiseren van ondersteunen aan gemeentelijke handhavingsorganisaties.

Omschrijving van de opdracht
Je geeft uitvoering aan het bestuurlijk ambitieplan van de VNG commissies op het gebied van toezicht en handhaving en de afspraken uit de vastgestelde Gemeentelijke Agenda Toezicht en Handhaving over de uitvoering in 2023 en 2024.

Je geeft advies aan de directie en de bestuurders in de VNG commissies en het VNG bestuur. Als senior beleidsadviseur draagt je verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de gemeentelijke Agenda Toezicht en Handhaving. Ook vertegenwoordiger je de VNG in alle gemeentelijke netwerken, het BOA platform en de overleggen met het ministerie van het Justitie en Veiligheid (JenV), OM en politie.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor het bewaken

 • Je stelt strategische adviezen op voor wat betreft de uitvoering van de Gemeentelijke Actieagenda Toezicht en Handhaving;

 • Je versterkt de bestuurlijke inzet en betrokkenheid bij het onderwerp gemeentelijk Toezicht en Handhaving;

 • Je ontwikkelt een breed gedragen ambtelijke governance-structuur van gemeentelijk Toezicht en Handhaving en ontwikkelt een visie over het ondersteuningsnetwerk voor gemeenten voor de komende jaren;

 • Je schrijft een nieuwe model format voor een integraal handhavingsbeleid van gemeenten;

Resultaat

 • Nieuw format voor Gemeentelijk Integraal Handhavingsbeleid;

 • Nieuwe VNG lobbystrategie op het domein van handhaving in de openbare ruimte;

 • Ontwikkelen van een ondersteuningsnetwerk voor gemeenten voor de komende jaren;

 • Actualisering van het modeluniform BOA.

Eisen

 • Minstens een afgeronde HBO opleiding en door ervaring of opleiding bewezen universitair denk en werkniveau

 • Minimaal 7 jaar werkervaring in de rol van projectleider, teamleider, adviseur, consultant of soortgelijk binnen het veiligheidsdomein.

 • Binnen deze 7 jaar minimaal 1 jaar werkervaring op gebied van ontwikkelingen in het werkveld toezicht en handhaving binnen de publieke sector.

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop.

Gunningscriteria

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring op gebied van ontwikkelingen in het werkveld toezicht en handhaving binnen de publieke sector.

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in de rol van projectleider, teamleider, adviseur, consultant of soortgelijk binnen het veiligheidsdomein.

 • De voorgestelde kandidaat heeft een relevante netwerk in het veiligheidsdomein

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior beleidsadviseur Handhaving en Veiligheid die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.