thumbnail
thumbnail
Beleidsadviseur Handhaving en Veiligheid

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
€90
36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

10-03-2023

Sluitingsdatum:

23-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

30-06-2024

Organisatie
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 344 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou!

Team
Je gaat werken binnen het team Lokale Democratie en Veiligheid. Als beleidsadviseur Handhaving en Veiligheid geef je uitvoering aan de Gemeentelijke Agenda Toezicht en Handhaving 2022-2024. De agenda richt zich op de belangenbehartiging van gemeenten met betrekking tot het landelijke BOA stelsel en wetgeving, en het collectief organiseren van ondersteunen aan gemeentelijke handhavingsorganisaties.

Omschrijving van de opdracht
Je geeft uitvoering aan het bestuurlijk ambitieplan van de VNG commissies op het gebied van toezicht en handhaving en de afspraken uit de vastgestelde Gemeentelijke Agenda Toezicht en Handhaving over de uitvoering in 2023 en 2024.

Je geeft advies aan de directie en de bestuurders in de VNG commissies en het VNG bestuur. Als beleidsadviseur voer je de agenda die is vastgesteld verder uit. Ook ondersteun je gemeenten in de (werkgroep Veilig Werkgeverschap) van de Taskforce Onze Hulpverleners Veilig.

Wij werken bij de belangenbehartiging en ondersteunen voor gemeenten veel samen en voor gemeenten, maar ook met partners als het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), OM en Politie.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Je zet in op de professionaliteit van gemeentelijk Toezicht en Handhaving

 • Je stelt adviezen op over de uitvoering van de Gemeentelijke Actieagenda Toezicht en Handhaving;

 • Je versterkt de bestuurlijke inzet en betrokkenheid bij het onderwerp gemeentelijk Toezicht en Handhaving;

 • Je ontwikkelt een podium voor kennisdeling en uitwisseling van ervaringen tussen gemeenten;

 • Je ondersteunt gemeenten bij de uitvoering van acties voortkomend uit de Taskforce onze Hulpverleners Veilig;

Resultaat

 • Afsprakenlijst over de aansluit van gemeentelijke handhavers op de (Landelijke) Meldkamer van politie;

 • Actualisering van het modeluniform BOA;

 • Ontwikkelen van een toolbox Veilige Werkomgeving voor BOA’s;

 • Ontwikkelen van een toolbox Kennis en Communicatie (met daarin een format Handhavingsarrangement Politie en gemeentelijke Handhaving);

 • Verkenning naar de modelstriping van het wagenpark.

Eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de rol van adviseur, consultant of soortgelijk binnen het veiligheidsdomein.

 • Binnen deze 3 jaar minimaal 1 jaar werkervaring op gebied van ontwikkelingen in het werkveld toezicht en handhaving binnen de publieke sector.

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop.

Gunningscriteria

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in de rol van adviseur, consultant of soortgelijk binnen het (zorg en) veiligheids- of sociale domein.

 • De voorgestelde kandidaat heeft een relevante netwerk in het veiligheidsdomein

 • De voorgestelde kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in de rol van adviseur, consultant of soortgelijk binnen het werkveld toezicht en handhaving.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur Handhaving en Veiligheid die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.