thumbnail
thumbnail
Verkeerskundig ontwerper

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Mobiliteit en Verkeer
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Overijssel

Publicatiedatum:

17-11-2022

Sluitingsdatum:

28-11-2022

Begindatum:

02-01-2023

Einddatum:

22-12-2023

Uren per week:

32
Functie: Verkeerskundig ontwerper
Dienstverband/uren: 32 uur per week
Werk- en denkniveau: HBO
Afdeling: Leefomgeving en Mobiliteit

Dit zijn wij
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 128.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.
De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze vernieuwende manier van samenwerken. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.
Een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. Een stad waar iedereen meedoet en iedereen ertoe doet. Zó doen we dat in Zwolle. Doe jij mee?

De afdeling?Leefomgeving en Mobiliteit? levert een bijdrage aan een vitale, veilige, bereikbare en leefbare omgeving en is verantwoordelijk voor de advisering op het gebied van mobiliteit, parkeren, energie, ruimtelijke planologie, milieu en klimaatadaptatie. De afdeling bestaat uit meerdere teams die intensief met elkaar samenwerken en zich samen inzetten om dit te bereiken. Het team Mobiliteit waar deze functie onder valt bestaat uit 18 medewerkers en hiervoor zoeken we versterking.

De uitdagingen
We maken de komende jaren een schaalsprong van 128.000 naar 140.000 inwoners. Er worden 1000 nieuwe huizen per jaar gebouwd en wijken worden uitgebreid. Ook bedrijven vestigen zich graag in onze stad. We willen deze groei mogelijk maken, maar ook een bereikbare, veilige en gastvrije stad blijven. Een innovatieve en duurzame wereldfietsstad zelfs. We zoeken dus naar een goed evenwicht tussen toegankelijkheid, leefbaarheid, buitengeluk en mobiliteit.

Veel ontwikkelingen spelen zich af in en rond Centrum-Binnenstad, Zwartewaterzone, Spoorzone en in grote uitbreidingswijken zoals Stadshagen. Dat levert binnen de gebieden en op stedelijk niveau allerlei boeiende vraagstukken op over mobiliteit en parkeren (onder meer MaaS, mobiliteitshubs etc).

Dit ga je doen
Jij kijkt creatief en probleemoplossend naar verkeerskundige vraagstukken. Samen met stedenbouwkundigen en techneuten ontwerp je in projecten van grote infrastructurele projecten zoals de omlegging Kroeseallee en in- en uitbreidingslocaties zoals de Zwartewaterzone. Bij deze activiteiten zijn meerdere partijen betrokken, tegengestelde belangen spelen een rol en soms worden ongefundeerde aannames gedaan. Jij bent deskundig, kritisch, samenwerkingsgericht en stelt de juiste vragen om tot de beste oplossing te komen. Dat gaat niet altijd vanzelf, maar jij weet verschillen te overbruggen, je schets snel en samen zoek je naar een goede oplossing. Zo bereik je vlug consensus over een integraal voorstel, want er is meer om mee rekening te houden, waaronder de grote thema’s van de stad: zoals klimaatadaptatie, energietransitie en circulariteit.

Dit ben jij
Je hebt een HBO studie op het gebied van bijvoorbeeld verkeer en vervoer/mobiliteit en minimaal 5 tot 10 jaar werk- en ontwerpervaring.  Je gesprekspartners weten dat je nuchter tegen vraagstukken aankijkt, maar ook van de creatieve en innovatieve oplossingen bent. Je bent zeer digitaal vaardig om ontwerpen in Autocad, Microstation of 3D software uit te werken. Je bent in staat om een advies en/of ontwerp gemakkelijk op te stellen en met enthousiasme toe te lichten waarbij je publiek niet in slaap valt. Van nature ben je goed in het verbinden van belangen maar je kunt ook op je strepen staan wanneer dat nodig is. Je collega’s kennen je als stabiel, digitaal vaardig, oplossingsgericht en een kei in het werken in projecten.

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Verkeerskundig ontwerper die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.