thumbnail
thumbnail

Strategisch adviseur

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
20 Overijssel

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

30 nov 2024

Uren per week:

20

Publicatiedatum:

6 feb 2024

Functie: Strategisch adviseur water en klimaatadaptatie

Dienstverband: 16-20 uur inhuur
Duur: ca. 7 maanden gekoppeld aan de planning & control cyclus
Werk- en denkniveau: Hbo/academisch
Afdeling: Ruimte en Economie
Vacaturehouder: Ingeborg Schouten

De afdeling
Bij de afdeling Ruimte en Economie werken 50 betrokken collega adviseurs aan de fysieke leefomgeving van Zwolle. We zetten onze kennis en kunde in voor een integrale, ruimtelijke ontwikkeling op de lange termijn. Trends en ontwikkelingen vertalen we naar strategisch beleid dat haalbaar en uitvoerbaar is. De afdeling is ondernemend adviseur van het college. Samen werken we aan het Zwolle van vandaag, morgen en overmorgen.

De situatie
Zwolle ligt ingebed in de IJssel-Vechtdelta omringd door zeven verschillende landschappen en een aantal belangrijke natuurgebieden. De economie floreert. We groeien als stad en regio en staan voor grote opgaven, zoals het bouwen van maar liefst 50.000 huizen in de regio tot 2040. Als NOVEX-gebied willen we klimaatbestendig groeien en een voorbeeld zijn voor Nederland.

Zwolle neemt als centrale stad een bijzondere plek in. We zijn het hart van het regionale mobiliteitsnetwerk dat (inter)nationale netwerken verbindt via de weg en over het spoor. En we zijn vaak leading bij de aanpak van sociale, culturele, economische en maatschappelijke opgaven.

Weersextremen en Zwols water
In de IJssel-Vechtdelta komen het IJsselmeer, de IJssel, de Vecht en de Sallandse weteringen samen. Qua waterhuishouding is dit gebied uitzonderlijk complex en uniek in Nederland.
Ook staan we voor uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie. Het weer wordt steeds extremer en we zullen om moeten leren gaan met hitte, droogte of juist een grote hoeveelheid regen of rivier water. Beide vragen om duurzame en integrale inzet op ontwikkelingen en beheer, waarbij deze opgaven ook met thema’s, als wonen, mobiliteit en energie met elkaar worden verbonden.

Dit doe jij
We staan aan de vooravond van een nieuwe fase in deze opgaven. Water en bodem sturend is richtinggevend. Technische oplossingen voldoen niet altijd meer. Dit vraagt een andere aanpak, zowel op de inhoud als het proces. Ook de wijze van samenwerking en daarmee competenties en vaardigheden is aan verandering onderhevig.

We kunnen vanuit ‘water’ en klimaatadaptatie anticiperen op de toekomst. Je komt met een meerjarig voorstel voor de planning & control cyclus (perspectiefnota en begroting). Hierin worden de opgaven samengebracht in een lange termijn verhaal op hoofdlijnen. De input hiervoor haal je op bij (beleids-) adviseurs en experts. Dit strategische voorstel vormt de kapstok voor de verdere uitwerking van een brede visie, ambities en acties voor de komende jaren. Inzicht in de benodigde financiën en capaciteit maken onderdeel uit van dit voorstel.

Je denkt abstract (bv. lange termijn of schaalniveau van Nederland) en in concrete mogelijkheden (toepassingen op het niveau van de straat). Bruggen slaan tussen bestuur en de ambtelijke organisatie, verschillende belangen of organisatieonderdelen onderling is voor jou vanzelfsprekend. Je creëert draagvlak en enthousiasme bij mensen om vanuit die lange termijn te gaan werken in het hier en nu. Dit vraagt om coaching van collega’s of advisering van het MT.

Dit ben jij

  • Je hebt een academische opleiding, zoals bestuurskunde of politicologie.

  • In een politiek-bestuurlijke omgeving weet je je soepel te bewegen en bestuurlijke belangen en ambtelijke expertise samen te brengen. Je kunt hierbij ook sturen op het verbeteren van de samenwerking en afstemming tussen (bestuurs-)adviseurs en portefeuillehouders.

  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de opgaven op het gebied van klimaatadaptatie en water.

  • Recent heb je bij een gemeentelijke organisatie gewerkt.

  • Je denkt strategisch en kunt snel schakelen.

  • Je bent communicatief vaardig en weet mensen te enthousiasmeren met een duidelijk voorstel of verhaal.

Zwolle, #hartstad en organisatie
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.

We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Strategisch adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.