Begindatum:
15 apr 2024Einddatum:
30 nov 2024Uren per week:
32Publicatiedatum:
30 mrt 2024Functie: Sociaal werker WMO (met kennis van / expertise op materiele WMO)
Dienstverband/uren: 28-32 per week tot 1 december 2024
Werk- en denkniveau: HBO werk- en denkniveau
Afdeling: Sociaal Wijk Team (SWT)
Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)
De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/Doorstroompunt. Deze teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit.
De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk voor bewoners met vragen over zorg of ondersteuning. Vanuit een integrale aanpak kijken we wat nodig is, maar ook wat bewoners zelf kunnen doen. We brengen hulpvragen of signalen bij elkaar om te komen tot een preventieve of collectieve aanpak. Vaak bieden we hulp via eigen inzet.
We werken intensief samen aan onze opgaven met (keten)partners in de stad, zoals onderwijs, zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, wijkagenten en vrijwilligers- en bewonersorganisaties.
Dit ga je doen
Vanochtend heb je drie huisbezoeken achter elkaar gepland. Urgent is de jonge inwoner met ALS die aanpassingen in zijn huis nodig heeft. Een triest verhaal, maar hij is blij met de mogelijkheid die je biedt. Een kleine verbouwing zal nodig zijn, zodat hij thuis kan blijven wonen. Hij vertelt dat hij goed wordt ondersteund door zijn vriendin en dat vrienden gelukkig blijven langskomen, ondanks zijn ziekte. Daarna rijd je naar het buitengebied. Een oudere heer zet tergend langzaam thee voor je, omdat hij niet meer goed uit de voeten kan. Hij zou graag zelf zijn boodschappen willen blijven doen en ziet een scootmobiel als zijn ‘karretje’ naar de vrijheid.
Terug op kantoor zet je al je bevindingen in het systeem en heb je contact met de leverancier over de scootmobiel. Straks nog even langs bij een bouwkundig adviseur. Dan neem je nieuwe mailmeldingen door om te kijken of er vandaag nog acties nodig zijn.
Morgen heb je bereikbaarheidsdienst en een aantal huisbezoeken in de agenda staan. De inwoners zijn uitkeringsgerechtigd en je voert het gesprek met hen over de mogelijkheden om te kunnen participeren. Een van de inwoners is een jonge vrouw. Ze vertelt dat ze onlangs een diagnose heeft gekregen. Een diagnose is voor ons minder belangrijk dan het helpen van de inwoner om met dit gedrag om te gaan. Deze hulp bieden we in veel gevallen zelf. In Zwolle ben je dus niet alleen maar een verwijzer die een indicatiestelling of beschikking afgeeft. Je bepaalt zelf in hoeverre je bij ‘jouw inwoner” betrokken bent. Soms zet je de grote lijnen uit, voer je de regie en houd je op de achtergrond vinger aan de pols. Bij een andere casus stap je vaker zelf naar voren. Wij maken de beweging naar een helpende cirkel, waarbij we dichtbij de inwoner staan met in de buitenring een team van specialisten. Zij worden ingezet als het nodig is. Je gelooft in deze effectieve en betrokken aanpak.
Dit ben jij
Je hebt een HBO-diploma, bijvoorbeeld fysiotherapeut, ergotherapeut en/of Social Work gepaard met minimaal 2 jaar werkervaring als WMO-consulent.
Je hebt affiniteit met de doelgroep en hebt passie voor de complexe materiele WMO aanpassingen, zoals woningaanpassingen, complexe rolstoelen en andere materiele voorzieningen. De verhalen van mensen raken je en geven je de ‘drive’ om te doen wat er in je vermogen ligt.
Je bent methodisch goed onderlegd, denkt systematisch, doorziet patronen en snapt de context en samenhang van onderdelen. Ook ben je je bewust van je eigen professionaliteit en de waarden die samenhangen met het zorgdomein. Je kent jezelf goed, weet hoe je in balans blijft en straalt dat op een prettige manier uit.
Collega’s en externe partners vinden dat je goed samenwerkt, snel schakelt, flexibel bent en out-of-the box kan denken. Je communiceert makkelijk op elk niveau en sluit goed aan bij een diversiteit aan inwoners uit alle geledingen van de maatschappij.
Doen wat nodig is om de inwoner en hun omgeving verder te helpen, is je missie. En dat doe je graag samen met toegewijde professionals in een omgeving waar je ruimte en vrijheid krijgt.
Zwolle, #hartstad en organisatie
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.
Waarom Zwolle?
In Zwolle heb je veel mogelijkheden en vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. Aangezien je bij het voortraject bent betrokken, kun je een hogere mate van invloed uitoefenen op veranderingen binnen gezinnen en echt het verschil maken.
Je werkt samen met professionals, waaronder zo’n 40 collega’s van het SWT die werken voor Wmo, participatie en Jeugd en allemaal ook nog eens een eigen specialisatie hebben. Als je wilt, sluit je aan bij multidisciplinaire projecten en uiteraard heb je veel contact met externe partners.
Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.