thumbnail
Senior jurist

(Talentenregio) Gemeente Zwolle

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Juridisch
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Overijssel

Publicatiedatum:

17-06-2022

Sluitingsdatum:

01-07-2022

Begindatum:

11-07-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

32
Functie                        Senior Jurist

Zwolle is een bruisende, veelzijdige Hanzestad met zo’n 130.000 inwoners. Deze inwoners zijn creatieve studenten, inventieve ondernemers, vrijdenkers en heel veel andere burgers. In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samen werken en samen optrekken. De bundeling van onze kennis, handelsgeest en creativiteit maakt van Zwolle een diverse stad. Vanuit de gemeente willen we werken aan het verder bouwen aan een sterk netwerk. Zwolle ligt centraal in Overijssel en is door haar goede landelijke bereikbaarheid een centrale speler in de regio.

Het gaat goed met Zwolle en daar zijn we trots op. De ambtelijke organisatie van  gemeente Zwolle groeit toe naar een compacte en wendbare organisatie om in een veranderende samenleving het bruisende middelpunt te zijn en te blijven. Wij kijken waar de energie en dynamiek zit in de stad en sluiten daar bij aan. Ook andere partijen dagen wij uit om samen met ons te investeren in deze bijzondere stad.

Zwolle promoot het gastvrij zijn. We geven ruimte aan initiatieven en denken in kansen. Dat doen we ook bij de afdeling Juridische zaken. Daar is momenteel ruimte voor een

Senior jurist

Binnen de afdeling Juridische Zaken houden  we ons bezig met de volgende taken: juridische advisering, gemeentebrede en organisatie overschrijdende juridische taken,  de behandeling van bezwaar- en beroepschriften, de behandeling van klachten, belastingen en verzekeringen en de interne controle.
 
In totaal werken er 36 mensen binnen de afdeling.

Voor het onderdeel juridische advisering zijn we op zoek naar een tijdelijke nieuwe collega.
Dit zijn je kerntaken
Als algemeen jurist adviseer je de organisatie en het bestuur op een breed terrein over allerlei  voorkomende juridische vraagstukken. Dat kan gaan om vragen op zowel bestuursrechtelijk als privaatrechtelijke terrein. De werkzaamheden variëren van het opstellen en toetsen van contracten  tot advisering over  subsidieverlening, (juridische) kwaliteitsonderzoeken, Wob-verzoeken en het opstellen van regelgeving. Ook wordt geadviseerd over de juridische aspecten van samenwerkingsverbanden en beleid en uitvoering in het fysiek domein.
We zoeken hiervoor dan ook jurist, die enthousiast wordt van de grote afwisseling van onderwerpen waar hij of zij mee bezig zal zijn.
 
Dit ben jij
Academische juridische opleiding, minimaal 5 jaar ervaring als adviserend jurist binnen een gemeentelijke organisatie. Empathisch, bestuurlijk en politiek sensitief. In staat om complexe maatschappelijke dossiers te vertalen naar de betekening voor de organisatie en kent daarbij de juridische risico’s en adviseert daarover. Een echte aanpakker. Is hierbij in staat afdelingen/domeinen aan elkaar te verbinden. Mediationvaardigheden is een plus.

Uiteraard is daarbij humor en gezond relativeringsvermogen onmisbaar.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior jurist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.