thumbnail
thumbnail
Senior Adviseur Veiligheid

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Overijssel

Publicatiedatum:

17-11-2022

Sluitingsdatum:

28-11-2022

Begindatum:

15-12-2022

Einddatum:

15-04-2023

Uren per week:

32

Functie:                               Senior Adviseur Veiligheid 

Dienstverband/uren:           32 uur per week voor half jaar 

Werk- en denkniveau:         HBO 

Afdeling:                               Fysieke Leefomgeving 

 

Dit zijn wij 

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.  

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.  

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken. Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad.? 

De afdeling 

De afdeling Fysieke Leefomgeving bestaat uit verschillende teams die intensief met elkaar samenwerken voor een veilige en leefbare omgeving. Het team Leefbaarheid en Veiligheid houdt zich bezig met uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van veiligheid. Naast advisering over het veiligheidsaspect bij verschillende maatschappelijke thema’s, zoals extremisme, drugs, zorg en veiligheid en ondermijning is een effectieve aanpak van veiligheidscasuïstiek een onderdeel van de werkzaamheden van het team. 

Dit doe jij 

Binnen het team Veiligheid en Leefbaarheid adviseer je over of ben je sparringpartner voor een collega bij  een aantal thema’s zoals samenwerking wijkmanagers-veiligheid, ondermijning, mensenhandel, drugs en radicalisering/extremisme. Voor wat betreft dit laatste thema analyseer je de situatie, breng je het netwerk in kaart, maak je een kaart van Zwolle in afwachting/ter voorbereiding van priortering van de Veiligheidsvisie en geef je inhoudelijk advies. 

Je neemt deel aan het tweewekelijks afstemmingsoverleg met het Zorg- en Veiligheidshuis met betrekking tot casuïstiek en in het Lokaal coördinatiepunt stem je af met interne collega’s over casuïstiek. 

Je vertegenwoordigt Zwolle bij de casustafel Top X/Veelplegers (je bent achtervang bij de GGZ tafel), multidisciplinaire overleggen en bij de casustafel/weegploeg radicalisering.  

Verder stem je, samen met het Zorg- en Veiligheidshuis, opleidingen af en organiseer je deze vervolgens. 

Eisen 

  • Je hebt een relevante HBO-opleiding; 

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in de laatste 10 jaar als Adviseur binnen het veiligheidsdomein 

  • Je hebt ervaring in een gemeentelijke organisatie, bij voorkeur met de genoemde thema’s 

Competenties 

  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatie 

  • Snel en goed analyseren en oplossingsgericht  

  • Gericht op samenwerking en verbinding met interne en externe partners 

  • Oog voor het proces en ziet de betrokken belangen en kan die goed afwegen 

  • Omgevingsbewust 

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Adviseur Veiligheid die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.