thumbnail
thumbnail
Projectmanager gebiedsontwikkeling

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Publicatiedatum:

22-11-2022

Sluitingsdatum:

25-11-2022

Begindatum:

05-12-2022

Einddatum:

05-12-2023

Uren per week:

24
Dit zijn wij 
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.
De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.
Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.
Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling
Unieke ontwikkelingen in onze mooie stad vragen om een integrale aanpak. Denk bijvoorbeeld aan woning- en klimaatopgaven, de ontwikkeling van de Spoorzone, de Binnenstad, Stadshagen en nieuwe topwerklocaties. De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (120 collega’s) realiseert hoofdzakelijk ruimtelijke en fysieke projecten en programma’s, maar steeds vaker zijn we ook in de andere domeinen actief om de ambities van Zwolle waar te maken.

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar projectmanagers voor verschillende gebiedsontwikkelingen.

Dit doe jij
Het gaat goed met Zwolle. Een bruisende stad in een economisch krachtige regio, waar mensen graag wonen en werken. Daarom voegen we tot 2030 maar liefst 10.000 woningen toe, vooral in binnenstedelijke gebieds- en locatietransformaties.

Leefbare stad
Er spelen op dit moment verschillende interessante projecten/ontwikkelingen die zich in verschillende fases bevinden. Daarbij kijken we welke eventuele (inhoudelijke of geografische) combinaties we kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan  ontwikkelingen in het Stadshart (Willemsknoop, Shell/quickfit locatie, Roelenkwartier, uitwerken consequenties keuze mobiliteitshub), Aa landen (gebied rondom winkelcentrum), Dieze, Zwartewaterallee/Holtenbroek, Zwolle Zuid.   Gebieden waar veel thema’s bij elkaar komen. Wensen, behoeften, belangen, ambities en natuurlijk de thema’s van Zwolle, zoals Groen, Mobiliteit, Wonen, Klimaatadaptatie en Energietransitie. Als projectmanager voeg je niet alleen woningen toe maar je levert ook een bijdrage aan een leefbare stad.

Verbinden en keuzes maken
Als projectmanager gebiedsontwikkeling heb je snel zicht op wat er in een gebied nodig is en ben je gedreven om vooruitgang te boeken en resultaten te zien.

Je legt de juiste verbinding tussen in- en externe belanghebbenden én de inhoud. Verbinden en inspireren is belangrijk, maar er moeten ook keuzes worden gemaakt. Je analyseert en beoordeelt informatie, bekijkt verschillende scenario’s, wikt en weegt en komt tot weloverwogen strategische en tactische voorstellen. Daarna hak je knopen door en beargumenteer je besluiten, zodat mensen je richting begrijpen en meebewegen.
Projectteams stuur je aan op basis van risico’s, financiën, planning, kwaliteit en afhankelijkheden. Je bent problemen altijd voor, zodat je tijdig kunt bijstellen als dat nodig is. En aangezien (bijna) alle gebiedsontwikkelingen politiekgevoelig zijn, begrijp je dat bestuurlijk en maatschappelijk draagvlak een succesfactor is.

Dit ben jij
Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en ervaring met het managen van complexe gebiedsontwikkelingen op het snijvlak van vastgoed, wonen en ruimtelijke ordening. Die ontwikkelingen heb je in verschillende fasen geleid. Van verkenning naar besluitvorming, aanbesteding, voorbereiding en contractering. Je begrijpt dat participatie een absolute must is in deze ontwikkelingen en weet daaraan vorm te geven.


Uiteraard heb je kennis van complexe eigendomssituaties, vastgoed- en grond-exploitatieberekeningen en ben je een slimme onderhandelaar.

Misschien werk je nu niet bij een gemeente, maar je begrijpt wel hoe je moet acteren in een complex speelveld van overheid, maatschappelijke en commerciële partijen en bewoners.

Je maakt ons enthousiast met je verhalen over transformatie en vernieuwing van vastgoed en gebieden. En over samenwerkingsvormen met bijbehorende ontwikkelstrategieën, haalbaarheidsonderzoeken, nieuwe vormen van aanbesteding en selectie van partijen.


Vanzelfsprekend kun je goed samenwerken en weet je anderen energie te geven. Daarom heb je al een breed netwerk opgebouwd dat je graag inzet voor Zwolle. 


 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectmanager gebiedsontwikkeling die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.