thumbnail
thumbnail

Kwartiermaker

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
16 Overijssel

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

30 sept 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

8 feb 2024

Kwartiermaker met hart voor de Kamperpoort

De gemeenteraad heeft op 11 juli 2022 de gebiedsvisie voor het herontwikkelingsgebied Nieuwe Veemarkt en de aangrenzende ontwikkeling Meeuwenlaan vastgesteld. Op 6 november 2023 heeft de gemeenteraad het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan (ROP) Nieuwe Veemarkt vastgesteld. Een onderdeel hiervan is de oude Elbertsschool (Veemarkt 35-40). Het pand ligt op een plek waar oud en nieuw bij elkaar komen; de ontwikkeling Meeuwenlaan, Nieuwe Veemarkt en de bestaande wijk Kamperpoort.

De Elbertsschool is een groot (1.100 m2) monumentaal pand en eigendom van de gemeente Zwolle. Het is een iconisch gebouw voor de Kamperpoort. Veel Kamperpoorters gingen er naar school. De afgelopen jaren werd het gebruikt als verzamelgebouw voor verschillende type huurders. De eerste verdieping wordt vanaf september gebruikt voor basisonderwijs aan de kinderen die tijdelijk komen te wonen in de COA-locatie aan de Meeuwenlaan. Op de begane grond staan een aantal lokalen leeg. De rest van het gebouw wordt verhuurd aan de wandelvereniging, modelbouwvereniging en stichting Ateliers.

De bewoners van de Kamperpoort en de gemeente willen van het oude schoolgebouw een plek voor en door de buurt maken. Dit wordt ondersteund door een motie van de raad en is als ambitie (her)bevestigd in de gebiedsvisie en ROP van de Nieuwe Veemarkt.
De wijk Kamperpoort is een stoere, eigenzinnige stadswijk, wat tot uitdrukking komt in het creatieve en ondernemende karakter en de rijke cultuurhistorie. Van oudsher is het een plek van ontmoeten, reuring en handel.

Uit een verkenning blijkt dat er veel draagvlak en interesse is om van de Elbertsschool het kloppende hart van de Kamperpoort te maken. Het beoogde programma voor de Elbertsschool bestaat uit een gemixt programma: 1) buurt(initiatieven), 2) sociaal-ondernemerschap en 3) cultuur / creatieve sector. Om van de verkenningsfase over te gaan naar een opstartfase zoeken wij een kwartiermaker met hart voor de Kamperpoort.

Omschrijving opdracht
De opdracht bestaat uit twee delen:

 1. Je zorgt dat de beoogde plannen voor de Elbertsschool werkelijkheid worden en begint met het creëren van een basis door het opstellen van: een exploitatiebegroting, programmeringsplan, verhuur-/toewijzingsbeleid en een social-return beleid, start het werven van huurders die aansluiten op het concept van de Elbertsschool en helpt bij het zoeken naar een structurele hoofdhuurder.

 2. De bewoners hebben de ambitie om de verantwoordelijkheid voor de exploitatie van de Elbertsschool over te nemen. In de eerste zes maanden van de opdracht, sta je hen bij om ze te helpen bij het opstellen van een plan waarbij de bewoners het beheer en de verantwoordelijkheid voor de exploitatie kunnen overnemen. Dit plan wordt voorgelegd bij de gemeente.

Wat vragen wij?
Je hebt hart voor de Kamperpoort. Je staat voor het concept van de Elbertsschool en zorgt ervoor dat je de initiatieven uit de wijk waardeert, stimuleert en daarmee samenwerkt. Je hebt commercieel inzicht en kunt dit vertalen naar een toepasbaar verdienmodel vanuit de kernwaarden, voor en door bewoners. Door jouw bijdrage worden de plannen voor de Elbertsschool werkelijkheid en krijgt de Elbertsschool de sociaal-maatschappelijke functie in de wijk die we samen met de bewoners van de Kamperpoort voor ogen hebben. Je bent benaderbaar en kunt schakelen in gesprekken met vrijwilligersorganisaties, professionele organisaties en de ambtelijke organisatie van de gemeente.
Verder ben jij/heb jij:

 • HBO werk en -denkniveau;

 • Aantoonbare relevante ervaring in een vergelijkbare omgeving;

 • Sociaal en verbindend;

 • Hart op de tong;

 • Aanpakker, denkt in kansen en mogelijkheden;

 • Pragmatisch en flexibel in je agenda;

 • Visie en ben je besluitvaardig.

Je bent verantwoordelijk voor:
Naast de opdracht ben je verantwoordelijk voor:
Verhuur:

 • Aanspreekpunt voor de huidige en (potentiële) nieuwe huurders;

 • Actieve werving van huurders/gebruikers voor de leegstaande ruimtes (eventueel in samenspraak met de bewoners/huidige huurders);

 • Zorgen voor optimaal gebruik van de ruimten, door gestapeld te programmeren.

 • Voorbereidingen voor het sluiten van huurovereenkomst(en) met nieuwe huurders + ‘warme’ introductie;

 • Vinger aan de pols houden over huurderstevredenheid en of door huurders wordt voldaan aan de overeengekomen social return (opgenomen in de huurovereenkomst);

 • Afwikkeling van huurovereenkomsten met eventuele vertrekkende huurders.

Financiën:
Sturen op jaarexploitatie:

 • Bewaken van de uitgaven en inkomsten;

 • Bewaken van servicekosten en kwaliteit/volledigheid van deze diensten + contractmanagement financiële administratie;

 • Bewaken reserveringen collectieve ruimte;

Beheer:

 • Aansturing pandbeheer (denk hierbij o.a. aan: bemensing van het pand, veiligheid, sleuteluitgifte enz.);

 • Eerste aanspreekpunt bij klachten en problemen in het algemeen, maar ook met betrekking tot (onderhoud van) het gebouw.

 • Verantwoordelijk voor het uitvoeren van klein dagelijks onderhoud – afstemmen met gemeente over overig onderhoud/gebruikerswensen.

Imago / identiteitsvorming:

 • De plannen voor de Elbertsschool breng je tot leven en je draagt zorgt voor een herkenbaar imago en herkenbare identiteit en zorgt voor een passende uitrol.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Kwartiermaker die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.