thumbnail
Jurist omgevingsrecht

(Talentenregio) Gemeente Zwolle

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Juridisch
Sluit morgen
Geen maximum
16 Overijssel

Publicatiedatum:

29-07-2022

Sluitingsdatum:

12-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

31-08-2023

Uren per week:

16

Dit zijn wij
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.
De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.
Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren.
Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 
 
De afdeling Fysieke Leefomgeving en het team Juridische Ondersteuning
De afdeling Fysieke Leefomgeving is, naast het beleidsveld Veiligheid, verantwoordelijk voor de vergunningverlening en het toezicht en de handhaving van diverse wetten en gemeentelijke regelingen. De afdeling bestaat hiertoe uit verschillende teams. Het team Juridische Ondersteuning bestaat uit 8 personen, waarvan er 4 zich bezighouden met werkzaamheden op het gebied van het Omgevingsrecht.
 
Functie
In verband met vacatureruimte bij het team Juridische Ondersteuning zoeken wij tijdelijk uitbreiding.
 
Dit ga je doen
Je ondersteunt de casemanagers van het Bouwteam met het beoordelen van (concept) aanvragen voor Omgevingsvergunningen en het beantwoorden van klantvragen hieromtrent. In dat kader stel je zienswijzennota's op, treed je desgewenst in overleg met de aanvrager en reclamant(en) en voorzie je de casemanagers advies over relevantie juridische vragen.  
 
Dit ben jij
Je bent een allround jurist Omgevingsrecht en hebt aantoonbaar ervaring met Wabo- en RO-regelgeving. 
Je hebt ten minste 10 jaar ervaring (gedurende de laatste 10 jaar) als omgevingsjurist bij een gemeentelijke organisatie.
Je hebt een juridische opleiding op universitair niveau. 
Je hebt ervaring met het werken met de e-Suite van Atos en PowerBrowser van Genetics.
Kennis van de gemeentelijke organisatie van Zwolle is een pre. 
Je kunt zelfstandig werken, bent accuraat, creatief, stressbestendig, klantgericht en je hebt een flexibele houding. Je beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en positief kritische houding en bent bestuursgevoelig. Je bent bovendien analytisch, oplossingsgericht, een teamplayer in een multidisciplinair team en kan snel schakelen.
 
Beschikbaarheid
je bent per 1 september 2022 beschikbaar voor 16 uur per week. 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Jurist omgevingsrecht die deze organisatie zoekt?