thumbnail
thumbnail

Adviseur

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
8 Overijssel

Begindatum:

15 apr 2024

Einddatum:

30 jun 2024

Uren per week:

8

Publicatiedatum:

30 mrt 2024

Functie: Adviseur WPG Leerplicht
Dienstverband/uren: 8 uur per week  
Werk- en denkniveau: HBO werk- en denkniveau
Afdeling:  Sociaal Wijk Team (SWT)/team Leerplicht/doorstroompunt

Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)
De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/Doorstroompunt. Deze teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit.
 De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk voor bewoners met vragen over zorg of ondersteuning. Vanuit een integrale aanpak kijken we wat nodig is, maar ook wat bewoners zelf kunnen doen. We brengen hulpvragen of signalen bij elkaar om te komen tot een preventieve of collectieve aanpak. Vaak bieden we hulp via eigen inzet.
We werken intensief samen aan onze opgaven met (keten)partners in de stad, zoals onderwijs, zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, wijkagenten en vrijwilligers- en bewonersorganisaties.

Dit ga je doen

 1. Omgaan met Wet op de persoonsgegevens (Wpg) voor Leerplichtambtenaren: Leerplichtambtenaren dienen bij de uitvoering van hun taken de Wet op de persoonsgegevens (Wpg) strikt in acht te nemen. Dit omvat het verzamelen, verwerken en gebruiken van persoonsgegevens van leerlingen en hun ouders/verzorgers met zorgvuldigheid en in overeenstemming met de geldende wetgeving. Het is essentieel dat leerplichtambtenaren zich bewust zijn van de rechten van individuen met betrekking tot hun persoonsgegevens en dat zij de nodige maatregelen treffen om de vertrouwelijkheid en veiligheid van deze gegevens te waarborgen.

 2. Logging beheersmaatregelen opzetten in navolging van de Wpg: Het opzetten van logging beheersmaatregelen is essentieel om te voldoen aan de eisen van de Wpg en om de beveiliging van persoonsgegevens te waarborgen. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat alle handelingen met betrekking tot persoonsgegevens worden gelogd, inclusief wie toegang heeft tot de gegevens, wanneer en waarom. Het ontbreken van adequaat geregistreerde logs kan leiden tot nalevingsproblemen tijdens Wpg-audits. Het is van cruciaal belang dat deze logging beheersmaatregelen effectief worden geïmplementeerd en onderhouden.

 3. Begeleiden van het BOA Registratie Systeem (BRS) voor Leerplicht: Het implementeren van het BOA Registratie Systeem (BRS) voor Leerplicht houdt in dat een nieuw systeem wordt geïntroduceerd voor het verwerken van proces-verbaal (PV) binnen de gemeente Zwolle. Dit omvat het begeleiden van het implementatieproces in samenwerking met andere teams binnen de gemeente om ervoor te zorgen dat het systeem effectief wordt geïntegreerd en voldoet aan de specifieke behoeften van de Leerplichtafdeling.

 4. Rechtenstructuur bij Leerplicht opzetten: Het opzetten van een rechtenstructuur bij Leerplicht omvat het in kaart brengen van autorisatieniveaus tot gegevens en het opzetten van deze structuur volgens de standaarden van de Wpg. Dit omvat het definiëren van wie binnen de organisatie toegang heeft tot welke gegevens en het implementeren van passende beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid en integriteit van deze gegevens te waarborgen.

 5. Beheersmaatregel met betrekking tot proces Leerplicht voor inzage en rectificatie beschrijven: Het beschrijven van een beheersmaatregel met betrekking tot het proces van Leerplicht voor inzage en rectificatie is essentieel om te voldoen aan de eisen van de Wpg. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat individuen het recht hebben om hun persoonsgegevens in te zien en eventuele onjuistheden te laten corrigeren. Het is belangrijk dat deze beheersmaatregel volledig wordt opgezet en gedocumenteerd om te voldoen aan de nalevingsnormen van de Wpg.

 6. Overdracht van PV's van Leerplicht naar het Openbaar Ministerie: Het zoeken naar een veilige oplossing voor de overdracht van PV's van Leerplicht naar het Openbaar Ministerie is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens veilig worden verwerkt en overgedragen. Dit omvat het identificeren van geschikte technische en organisatorische maatregelen om de vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens tijdens de overdracht te waarborgen.

 7. Ondersteuning van werkzaamheden van de Bevoegd Functionaris en Leerplichtambtenaren: Het bieden van ondersteuning voor werkzaamheden binnen het Wpg-proces voor Leerplicht houdt in dat er een vraagbak en ondersteuning beschikbaar is voor de Bevoegd Functionaris en Leerplichtambtenaren. Dit omvat het verstrekken van begeleiding, advies en training met betrekking tot de naleving van de Wpg en het uitvoeren van gerelateerde taken binnen de organisatie.

  Wie zoeken wij

Zwolle, #hartstad en organisatie
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Waarom Zwolle?
In Zwolle heb je veel mogelijkheden en vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. Aangezien je bij het voortraject bent betrokken, kun je een hogere mate van invloed uitoefenen op veranderingen binnen gezinnen en echt het verschil maken.
Je werkt samen met professionals, waaronder zo’n 40 collega’s van het SWT die werken voor Wmo, participatie en Jeugd en allemaal ook nog eens een eigen specialisatie hebben. Als je wilt, sluit je aan bij multidisciplinaire projecten en uiteraard heb je veel contact met externe partners.

Eisen

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (o.a. all-in tariefstelling wat betreft reiskosten woon-werk)

 • Minimaal een relevante, afgeronde HBO opleiding in de richting ICT/automatisering

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een gemeentelijke organisatie op het gebied van leerplicht.

 • Op CV aantoonbare kennis en ervaring met de Wet politiegegevens (WPG)

 • Het maximale all-in uurtarief (incl. reis- en verblijfkosten) bedraagt 85 euro excl. BTW.

Wensen

 • Ervaring met het adviseren en ondersteunen als projectleider in primaire processen

 • Op CV aantoonbare kennis van het Jeugdvolgsysteem (JVS)

 • De kandidaat beschikt over onderstaande competenties. Dit kan samen met kennis vertrouwen en ervaring worden getoetst in een persoonlijk gesprek.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.