thumbnail
thumbnail
Projectleider Ruimtelijk Domein

(Talentenregio) Gemeente Westerveld

Vendelweg 1, 8331 XE Steenwijk, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Publicatiedatum:

15-03-2023

Sluitingsdatum:

23-03-2023

Begindatum:

03-04-2023

Einddatum:

01-09-2024
Projectleider transitievisie warmte

Wat ga je doen?

In januari is de “Transitievisie Warmte” vastgesteld en met deze visie geven we richting aan de warmtetransitie. Daarbij richten we ons voornamelijk op het eerste thema uit ons duurzaamheidsbeleid: Besparen. Om de warmtetransitie in Westerveld te realiseren, werken we samen met onder meer; woningbouwcorporaties, energie coöperaties en ondernemers. Zij hebben immers de specifieke kennis die nodig is én kunnen inwoners met vragen begeleiden bij energiebesparing. Als gemeente vervullen we daarin vooral een regiefunctie: wij brengen organisaties en informatie samen.

In de rol van projectleider Transitievisie Warmte breng je de informatie en kennis in kaart, leg je onderlinge verbindingen en signaleer je ontbrekende kennis en kunde. Dit alles doe je samen met collega’s, betrokken lokale partners en overheden in de regio. Het doel? In 2024 een uitvoeringsprogramma Transitievisie Warmte opleveren waarin al deze elementen zijn geborgd.

In de praktijk houdt dit in dat;
  • Je bent trekker van het thema warmtetransitie binnen het team duurzaamheid.
  • Je stelt het uitvoeringsprogramma Transitievisie Warmte op waarbij je intensief met collega’s en partners samenwerkt.
  • Je bent aanspreekpunt voor wijkuitvoeringsplannen en lokale energievisies.
  • Je weet nationale en regionale ontwikkelingen (zoals de SPUK-aanpak Energiearmoede en Lokale Aanpak Nationaal Isolatie Programma) samen met collega’s te verbinden aan het uitvoeringsprogramma.
  • Je bewaakt de voortgang rond het thema warmtetransitie en zorg dat het bestuur hierover goed wordt geïnformeerd en geadviseerd.

Wat verwachten wij van jou?
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een collega die snel inzicht heeft in lopende processen en meedenkt over eventuele toekomstige problemen en verbeteringen. Je krijgt mensen in beweging en denkt in kansen. Je bent communicatief sterk en schrijft gemakkelijk voorstellen voor het college en raad. Je kunt goed zelfstandig werken maar ook in teamverband. Bovendien kun je goed omgaan met de vrijheid en ruimte in deze functie en weet je dit zelf vorm te geven. In je werk ga je voor resultaat maar is samenwerken voor jou ontzettend belangrijk.


Wat betreft de “harde skills” beschik jij over;
  • Een afgeronde relevante mbo/hbo opleiding.
  • Ervaring in een soortgelijke functie op het gebied van duurzaamheid.
  • Aantoonbare ervaring als projectleider/beleidsmedewerker op het gebied van warmtetransitie/energietransitie.

Wat kun je van ons verwachten?
Je kunt rekenen op een uitdagende en veelzijdige opdracht binnen een organisatie die volop in beweging is. Wij bieden een plek waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontplooien en waar enthousiasme en initiatief omarmt wordt. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen/trainingen om jezelf te ontwikkelen. De werksfeer binnen de gemeente typeert zich als informeel en collegiaal.

De opdracht staat uit voor in ieder geval 1,5 jaar voor 32-36 uur per week. Het tarief is max. €100,- per uur excl. BTW.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider Ruimtelijk Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.