thumbnail
thumbnail

Integraal Kwaliteitsmedewerker Participatiewet

Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Begindatum:

6 dec 2023

Einddatum:

5 jun 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

16 nov 2023

Omschrijving van de opdracht
In het hart van Salland ligt Raalte. We werken hard, helpen elkaar graag en weten hoe we een feestje moeten bouwen. En we weten ook dat het leven lang niet achter elke voordeur een feestje is. Wat er ook is, inwoners moeten kunnen rekenen op onze ondersteuning.

We zetten hiervoor voorzieningen en instrumenten in vanuit de Wmo, Jeugdwet en de Participatiewet. In onze gemeente doen we dingen samen en staan we in verbinding met inwoners, ondernemers en organisaties. Binnen deze taak zoeken wij voor het Domein Sociaal een:

Integraal Kwaliteitsmedewerker Participatiewet (24 uur)
met aandachtsgebied Werk (doelmatigheid)

Dit doe jij voor ons
Als integraal kwaliteitsmedewerker bewaak je de kwaliteit van de uitvoering op het gebied van de Participatiewet. Dit doe je door te adviseren en te toetsen op het gebied van met name doelmatigheid. Veranderingen in wet- en regelgeving communiceer je naar de medewerkers. Je verbindt de uitvoering met beleid door signalen vanuit de uitvoering te verzamelen en dit af te stemmen met het cluster beleid.
Je gaat ook aan de slag met procesondersteuning. Dit doe je door beleid uit te werken in procesbeschrijvingen en concrete werkinstructies en je zorgt ervoor dat deze daarna up- to-date blijven.

Als integraal kwaliteitsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de kwaliteitscontroles. Hierover stel je rapportages op en ga je in gesprek met betrokken collega’s en adviseer je de domeinmanager over verbeterpunten. Je bent aanspreekpunt voor de externe accountant ten behoeve van de interne en externe verantwoording.

Dit ben jij
Als integraal kwaliteitsmedewerker wordt er veel van je verwacht, je hebt dan ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je moet een kritische blik hebben om de kwaliteit te verhogen/waarborgen. Je bent een ondernemende, prettige collega met kennis van de Participatiewet. Daarnaast heb je affiniteit met de Wmo, Jeugdwet, leerplicht/RMC en leerlingenvervoer, zodat je een integrale blik hebt binnen het sociale domein. Jij bent analytisch, je schroomt niet knelpunten te signaleren en daarop te anticiperen en te acteren. Je werkt accuraat, je hebt oog voor detail en ziet verband tussen zaken. Je bent een teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig werken en gedijt goed in een dynamische werkomgeving. Omdat je, samen met de kwaliteitsmedewerkers Participatiewet (rechtmatigheid) Wmo en Jeugdwet, fungeert als een belangrijke spil tussen consulenten, beleidsmedewerkers, interne controller en management beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur ervaring als kwaliteitsmedewerker. Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een gemeentelijke organisatie.

Eisen

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (o.a. all-in tariefstelling wat betreft reiskosten woon- werk)

 • Minimaal 1 jaar ervaring als kwaliteitsmedewerker Participatiewet, met aandachtsgebied werk/ re- integratie of minimaal 5 jaar ervaring als senior consulent werk bij een gemeente

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding.

 • Kandidaat is minimaal 1 dag per week beschikbaar voor werken op kantoor. Bij voorkeur 2 dagen.

 • Het betreft tijdelijke invulling van een reguliere functie bij de gemeente. De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan.

  Indien blijkt dat dit criterium niet naar waarheid is ingevuld wordt de opdracht per direct beëindigd.

Wensen

 • Meerdere jaren ervaring als kwaliteitsmedewerker Participatiewet met aandachtsgebied werk/ re- integratie

 • Aantoonbare affiniteit met Wmo, Jeugdwet, leerplicht/RMC en leerlingenvervoer

 • Aantoonbare kennis van de gemeentelijke doelgroep (personen in de participatiewet, indicatie banenafspraak, indicatie beschut werk). Graag duidelijk op CV specificeren hoe kandidaat hieraan (meerkeuzevraag) voldoet.

 • Aantoonbare systeemkennis; Civision Samenleving

 • Kandidaat heeft tenminste 1 relevante referentie op CV toegevoegd.

 • De gesprekken vinden plaats op 4 december 2023 tussen 13.00 en 15.00 uur Hier graag rekening mee houden

 • De kandidaat beschikt over de in de vacaturetekst benoemde competenties. Dit kan samen met kennis vertrouwen en ervaring worden getoetst in een persoonlijk gesprek.

  Jij bent analytisch, je schroomt niet knelpunten te signaleren en daarop te anticiperen en te acteren. Je werkt accuraat, je hebt oog voor detail en ziet verband tussen zaken. Je bent een teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig werken en gedijt goed in een dynamische werkomgeving.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Integraal Kwaliteitsmedewerker Participatiewet die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.