thumbnail
thumbnail

Coördinator Leader

Raadhuisplein 1

Deze inhuuropdracht is verlopen
€95
8 Overijssel

Begindatum:

15 apr 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

8

Publicatiedatum:

28 mrt 2024

Coördinator Leader De Kracht van Salland voor 8 uur per week
Draag jij Salland een warm hart toe? Zit je graag aan de keukentafel bij mensen die een leuk idee of concreet plan hebben voor Salland en zie je snel wat nodig is om dit verder te brengen? Ben je evengoed comfortabel om met politici en ambtenaren te schakelen? Wil je vrijheid om je eigen agenda in te richten en is ‘deels buiten kantooruren werken’ ook oké? Vind je het leuk om je licht op te steken binnen en buiten Salland en nieuwe ontwikkelingen of inspirerende contacten te verbinden met de dagelijkse praktijk; een netwerk op te bouwen en te onderhouden? Mooi, dan hebben wij een leuke functie voor jou!
Voor het Leadergebied Salland dat bestaat uit de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte is de gemeente Olst-Wijhe op zoek naar een enthousiaste Coördinator Leader De Kracht van Salland voor 8 uur per week, (vooralsnog) voor de periode april t/m dec 2024.
Leader is een Europees subsidieprogramma én een werkwijze die gericht is op innovatieve plattelandsontwikkeling. Centraal staat dat Leader uitgaat van publiek-private samenwerking en een transparante aanpak van onderop. Als coördinator ben jij de aanjager, verbinder en ondersteuner die voor en achter de schermen alles verzorgt. 

Wat ga je doen?
In deze veelzijdige functie:

 • jaag je ideeën aan en zie je kansen die passen binnen Leader.

 • zorg je voor voorbereiding, ondersteuning en verslaglegging van vergaderingen van de Lokale Actiegroep (LAG), waaronder de besluitvorming over Leaderaanvragen. De LAG is het bestuur, waar jullie samen de secretaris van zijn. De voorbereiding doen jullie in overleg met de voorzitter.

 • ben je aanspreekpunt voor mensen in het werkgebied. Je begeleidt initiatiefnemers in de voorbereiding van een (mogelijke) pitch en Leaderaanvraag. Je legt verbindingen tussen projecten en brengt initiatiefnemers met elkaar in contact waar dat kansrijk is.

 • maak je deel uit van verschillende samenwerkingsverbanden en neem je deel aan diverse overleggen. Je volgt de vele regionale, landelijke en Europese ontwikkelingen in het werkveld en vertaalt deze naar de eigen omgeving / legt deze ontwikkelingen uit aan initiatiefnemers en partners.

 • stel je openstellingsbesluit(en) op en publiceert deze namens de LAG, in overleg met de provincie Overijssel.

 • volg je de voortgang van de projecten, samen met de leden van de LAG.

 • ga je actief op zoek naar financieringsbronnen als een project past binnen de visie van De Kracht van Salland, maar niet voldoet aan de Leadercriteria. Of je verwijst door naar anderen die het project verder kunnen helpen.

 • stel je de jaarrapportage op om te laten zien welke projecten in een jaar opgestart en/of afgerond zijn en welke activiteiten daarnaast zijn ondernomen. Ook ondersteun je betrokken ambtenaren bij het tijdig informeren van hun bestuurders/raadsleden/Statenleden over de voortgang van het Leaderprogramma.

 • stel je de lokale ontwikkelstrategie op en zorg je voor uitvoering, monitoring en evaluatie in samenspraak met de LAG.

 • stimuleer je netwerkvorming en kennisdeling binnen het gebied onder andere door het organiseren van Salland Cafés, bij voorkeur in samenwerking met partners uit het gebied. Ook verzorg je voorlichting en communicatie rond het Leaderprogramma en de projecten.

Wat breng je mee?

 • Hbo-werk- en denkniveau.

 • Affiniteit met het platteland en plattelandsontwikkeling, in het bijzonder in Salland.

 • Je bent omgevingsgericht, resultaatgericht, een verbinder en communicatief sterk. Volgens de ‘DISC’-methode heb je in ieder geval ook zogeheten ‘blauwe persoonlijkheidskenmerken’: analytisch, een bedenker van dingen of procedures, diplomatiek. Je bent discreet, houdt van duidelijkheid en vindt het belangrijk om dingen correct en goed te doen.

 • Voorkeur: je woont in Salland, hebt binnen het gebied een uitgebreid netwerk en/of hebt meerdere jaren aantoonbare werkervaring in Salland.

 • Je kunt omgaan met verschillende belangen, wensen en achtergronden. Je bent een netwerker en kan makkelijk op verschillende niveaus werken en hierin schakelen.

 • Je hebt gevoel voor begrotingen en dekkingsplannen, kunt vlot volgen waar het over gaat en daarover meedenken.

Wat bieden wij jou?
We bieden je in eerste instantie een opdracht aan voor de periode van april tot en met december 2024.
Uurtarief: maximaal EUR 95,- per uur. 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Coördinator Leader die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.