thumbnail
P&O Consultant Strategische HR agenda

(Talentenregio) Gemeente Oldebroek

Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek, Nederland

Organisatie en Personeel
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Gelderland

Publicatiedatum:

26-07-2022

Sluitingsdatum:

08-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

28-02-2023

Uren per week:

36

De opdrachtgever
De gemeente Oldebroek is ambitieus! Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Die samenleving geven we met elkaar vorm; inwoners en gemeente. Je krijgt de ruimte voor eigen initiatief en om eigen verantwoordelijkheid te nemen. We ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden: Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibel en Vakbekwaam.

Het team
P&O vormt samen met Communicatie, Juridische zaken, Belastingen en Financiën het team Bedrijfsvoering. We werken met elkaar aan dienstverlening die zowel aanbod- en vraaggestuurd en klantgericht is, professioneel, verbindend en efficiënt ingericht. We hebben oog voor de belangen van inwoners en medewerkers en handelen in lijn met ‘Oldebroek voor Mekaar’ en excellente dienstverlening.  Het team richt zich vooral op de interne klant en houdt zich bezig met beleidsvorming, advisering en ondersteuning en uitvoering.
P&O zet in op verdere professionalisering en excellente dienstverlening. Wij adviseren en ondersteunen bij organisatie brede thema’s en bij de optimalisering  en digitalisering van de HR-processen.


Opdrachtomschrijving
Als P&O consultant lever je met de volgende resultaten een bijdrage aan P&O en de organisatie:

  • Een door het MT gedragen strategische HR agenda 2023 e.v., door het regisseren van het proces en uitvoeren van de benodigde interventies in het komende half jaar. Doel is om vanaf 1 januari 2023 te starten met de uitvoering van de HR thema’s vanuit een realistische planning in tijd en beschikbare capaciteit.


Je bent verantwoordelijk  voor de implementatie van activiteiten en afspraken om dit proces voor de toekomst te borgen.

  • Mede uitwerken van de (voorbereiding op) HR-thema’s van de strategische HR agenda 2023 e.v. middels het opstellen en uitvoeren van projectplannen (denk aan Duurzame inzetbaarheid, Strategisch opleidingsplan, Arbeidsmarktcommunicatie, Gesprekkencyclus etc.).

 

  • Opstellen en implementeren van het proces waarbij de stakeholders (o.a. MT, OR, P&O) vanuit helder opdrachtgever- en opdrachtnemerschap kunnen handelen, het besluitvormingsproces helder is en de voortgang volgens afgesproken tijdslijnen wordt gerealiseerd.

 

  • Samen met de P&O-adviseurs werk je aan een toekomstig gedragen HR beleid passend bij de organisatie ontwikkeling en de vertaling van de HR thema’s.
  • Naast de inhoud, draag je ook actief en zichtbaar bij aan de verdere doorontwikkeling van de professionals binnen het P&O team.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de P&O Consultant Strategische HR agenda die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.