thumbnail
thumbnail
Casemanager Werk

(Talentenregio) Gemeente Oldebroek

Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Gelderland

Publicatiedatum:

15-03-2023

Sluitingsdatum:

23-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

30-06-2023

Gemeente Oldebroek zoekt 2 werkcoaches 
1 opdracht voor 32 uur en 1 opdracht voor 36 uur per week


Over gemeente Oldebroek
De gemeente Oldebroek ligt op de Noord Veluwe en heeft 23.000 inwoners. De gemeente bestaat uit zes dorpskernen, elk met hun eigen identiteit en kenmerken. Wij zijn trots op onze betrokken gemeenschap, actief verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. Wil je meer weten over onze gemeente, kijk dan op www.oldebroek.nl of vind ons op onze socials!
Zet jij je met hart & ziel in voor de inwoners van de gemeente Oldebroek? Ben je een natuurlijke samenwerker en in staat om verder te kijken dan je eigen vakgebied? Dan zoeken we jou om ons Sociaal Team te versterken!

Hier ga je werken
Gemeente Oldebroek is volop in beweging! Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Die samenleving geven we met elkaar vorm; inwoners en gemeente. Het gemeentehuis is modern ingericht en biedt alle voorzieningen die jij nodig hebt! Je krijgt de ruimte voor eigen initiatief en om eigen verantwoordelijkheid te nemen. We ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.

Het team
Het Sociaal Team is een multidisciplinair team met ongeveer 35 medewerkers dat voornamelijk werkt vanuit MFC De Brinkhof in Wezep. Het team richt zich op vragen van inwoners met het doel hen zo optimaal mogelijk te laten participeren in de samenleving. Daarbij streven we naar een integrale aanpak middels 1 kwalitatief hoogwaardige toegang. Met het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) wordt nauw samengewerkt vanuit dezelfde locatie. De werkzaamheden van het team kenmerken zich door zelfstandigheid in het afhandelen van enkelvoudige en meervoudige complexe vragen. In het Sociaal Team werken collega’s van de gemeente samen met medewerkers van onder meer Plangroep, DeltaWonen en Icare. Er wordt intensief samengewerkt met het Platform Informele Ondersteuning (PIO).

Dit ga je doen

  • Als werkcoach ben je verantwoordelijk voor je eigen caseload waarbij je je richt op het laten uitstromen van inwoners naar werk of participatie als dit het hoogst haalbare is

  • Je beoordeelt per uitkeringsgerechtigde wat de afstand tot de arbeidsmarkt is, welke uitstroommogelijkheden er zijn en zet eventueel re-integratietrajecten in

  • Je voert gesprekken met uitkeringsgerechtigden in het kader van de doelmatigheid en stelt een diagnose

  • Je begeleidt, motiveert en stimuleert inwoners in hun traject gericht op arbeidsmarkttoeleiding, participatie en/of zorg

  • Je inventariseert, analyseert en maakt een op maat gesneden Plan van Aanpak ter begeleiding van de uitkeringsgerechtigde;
    Je faciliteert, begeleidt en bewaakt activiteiten die voortkomen uit het Plan van Aanpak;

  • Je onderhoudt contacten met diverse instellingen;

  • Je legt de resultaten van de inspanningen vast in systemen;

  • Je legt maatregelen op in het kader van de afstemmingsverordening en maakt de rapportages en eventueel de juridische beschikkingen daarvoor.Als werkcoach ondersteun je werkzoekenden bij het vinden en behouden van betaalde arbeid en/of vrijwilligerswerk en bij het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzoekenden zijn inwoners van de gemeente Oldebroek die een uitkering van de gemeente ontvangen op grond van de Participatiewet en de IOAW of niet uitkeringsgerechtigden werkloze werkzoekenden (Nuggers). Je werkt vanuit onze integrale visie en je inzet is gericht op het versterken van de zelfredzaamheid van de inwoner. 

Wat neem je mee
Je hebt een relevante HBO opleiding en een aantal jaren ervaring binnen het aandachtsgebied van deze functie, bij voorkeur binnen een sociaal team. Je hebt aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Participatiewet en aanverwante wetgeving (IOAW/IOAZ, BBZ, WW, ZW e.d.), wet banenafspraak en de Awb en hebt actuele kennis van de arbeidsmarkt.
Je hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden en stimuleren/motiveren van burgers. In relatie tot de mogelijkheden op de arbeidsmarkt heb je kennis en ervaring met psychosociale problematiek.
Je hebt het vermogen de eigen kracht en zelfregie bij burgers te stimuleren, bent ondernemend, dienstverlenend, daadkrachtig, creatief en je hebt doorzettingsvermogen. Je kunt oplossingsgericht werken en kan een integrale aanpak hanteren. Je bent in staat signalen om te zetten in aanbod en hebt vaardigheden om zelfstandig, planmatig en gestructureerd te werken. Je bent een teamspeler met overtuigingskracht en hebt een resultaatgerichte instelling.
Kennis en ervaring met Civision Samenlevingszaken en systemen Sonar en WBS is een pré

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Casemanager Werk die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.