Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek, Nederland
Begindatum:
15 aug 2024Einddatum:
31 dec 2024Uren per week:
32Publicatiedatum:
30 jul 2024Type inzet
Het betreft tijdelijke invulling van een reguliere functie bij de gemeente. De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan.
Omschrijving van de opdracht
Gemeente Oldebroek zoekt een (jr.) Casemanager Omgevingswet
Denk jij graag mee met onze inwoners, binnen de kaders van de Omgevingswet? Werk je nauwkeurig en heb je daarnaast gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Er gebeurt veel in Oldebroek. Arno, Rik, Gerben en Ties kunnen wel een enthousiaste collega gebruiken! Als casemanager toetst je aanvragen aan het omgevingsplan en beoordeel je of een afwijking mogelijk is. Daarbij vraag je de relevante planologische, milieukundige, bouwkundige en juridische adviezen van collega’s en externe adviseurs zoals de Omgevingsdienst en de veiligheidsregio. Als het nodig is schrijf je hierover een college- en raadsvoorstel. Ook behandel je aanvragen in vooroverleg en legalisatie-onderzoeken voor het team Toezicht en Handhaving. Je adviseert klanten en ondersteunt de frontoffice in juridische en planologische zaken. Ook vertegenwoordig je de gemeente bij de bezwaarcommissie en de rechtbank in bezwaren en beroep bij omgevingsvergunningen.
Dit ga je doen
Als casemanager Omgevingswet ga je aan de slag met:
Het behandelen van eenvoudige en complexe aanvragen om een omgevingsvergunning van begin tot eind. Dit betekent dat je (bouw)plannen toetst aan de geldende ruimtelijke regels, zoals het omgevingsplan. Als niet wordt voldaan aan de regels, beoordeel je of er mogelijkheden zijn om een afwijking te verlenen. Je betrekt hierbij de nodige collega’s met hun expertise over bijvoorbeeld, geluid, verkeer, milieu, archeologie of andere aspecten. Ook betrek je het college van B&W en de gemeenteraad via college- en raadsvoorstellen, wanneer nodig.
Het behandelen van (eenvoudige) conceptaanvragen, waarbij initiatiefnemers willen weten of het plan dat ze hebben kansrijk is voor het krijgen een omgevingsvergunning of niet;
Het beoordelen van bezwaren en beroepen die zijn ingediend tegen een omgevingsvergunning. Je vertegenwoordigt dan de gemeente bij de bezwaarcommissie, de rechtbank of de Raad van State.
Het adviseren van collega’s over (de haalbaarheid van) omgevingsvergunningen. Denk aan collega’s van handhaving die hebben geconstateerd dat iets zonder vergunning is gebouwd en willen weten of niet alsnog een vergunning gekregen kan worden. Maar het kan ook gaan om baliemedewerkers of projectleiders die willen weten hoe een proces voor vergunningverlening verloopt.