thumbnail
thumbnail

Projectleider Onderwijs

Burgemeester Berghuisplein 1, 8261 DD Kampen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
16 Overijssel

Begindatum:

1 dec 2023

Einddatum:

31 mei 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

15 nov 2023

Projectleider Nieuwkomersonderwijs
(16-24 uur).

Algemene informatie
De werkzaamheden worden verricht binnen de afdeling beleid Sociaal Domein. De mensen binnen deze afdeling houden zich bezig met het beleid en advies op de verschillende terreinen van het sociaal domein (zoals WMO, participatie, jeugd, onderwijs, sport en cultuur en ontheemden). In Kampen vinden we het belangrijk dat jongeren kansrijk opgroeien, om die reden is de gemeente Kampen sinds januari 2023 aangesloten bij het preventiemodel ‘Opgroeien in een Kansrijke omgeving’. Dit preventiemodel wordt als kapstok gebruikt voor de beleidsthema’s onderwijs, jeugd en preventie. Waarbij invulling wordt gegeven aan het beleid en projecten.

Wat ga je doen?
In gemeente Kampen zijn we per direct opzoek naar een Projectleider Nieuwkomersonderwijs voor 16 tot 24 uur per week voor de duur van zes maanden (met mogelijkheid op verlenging). Gezien de grote instroom van anderstalige leerlingen staan wij voor de uitdaging om het nieuwkomersonderwijs centraler te organiseren en leerlingen in gemeente Kampen volwaardig onderwijs te kunnen bieden. Onderwijs voor minderjarige nieuwkomers is een kernwaarde van gemeente Kampen. Wij vinden het belangrijk dat minderjarige nieuwkomers een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden waarin zij zich kunnen ontwikkelen. Onderwijs is hierin een vereiste. 

Daarnaast vindt er in gemeente Kampen veel taalonderwijs plaats, in samenwerking met professionele organisaties en enthousiaste vrijwilligers. We zien dat volwassen Oekraïense ontheemden behoefte hebben aan een taalaanbod waarbij het behalen van een certificaat een voorwaarde is voor deelname aan vervolgonderwijs of arbeidsparticipatie. Als projectleider Nieuwkomersonderwijs voer jij hierin de regie en stem je af met alle betrokken partijen in de gemeente op gebied van taalonderwijs. 

Als Projectleider Nieuwkomersonderwijs heb jij de regie in het centraal inregelen van onderwijs voor nieuwkomers in iedere leeftijdscategorie.

Je werkzaamheden zijn:

 • Regievoerder in de totstandkoming en voortzetting van primair onderwijs en secundair onderwijs voor de leerplichtige kinderen;

 • Regievoerder in het creëren en borgen van taalonderwijs voor Oekraïense ontheemden vanaf 18 jaar;

 • Contactpersoon voor de schoolbesturen, wethouders, colleges en raden om de processen in goede banen te blijven leiden. Met jouw verbindende kwaliteiten en helicopterview weet je met alle betrokkenen -zowel intern als extern- tot een gedragen resultaat te komen. Snel kunnen schakelen, procesregie uitvoeren en rust bewaren zijn kernkwaliteiten die hiervoor nodig zijn;

 • Deelnemen aan regionale netwerk overleggen waarin je de opgehaalde kennis adequaat weet te implementeren in de aanpak van het nieuwkomersonderwijs binnen de gemeente;

 • Integrale afstemming met betrokken partijen en collega’s van het Sociaal Domein, waaronder de Kamper Aanpak Ontheemden.

Wat breng je mee

 • Je bent daadkrachtig en weet de vertaalslag te maken van visie naar beleid, met aandacht voor de lokale situatie.

 • Je weet de samenwerking te vinden met de collega’s binnen het sociaal domein (ook van andere beleidsvelden) en externe belanghebbenden. 

 • Je bent bestuurlijk, strategisch, projectmatig goed onderlegd en bent op de hoogte van relevante landelijke ontwikkelingen. 

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en hebt affiniteit met onderwijs;

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Hierbij is ervaring bij een gemeente en met bestuurlijke advisering een pré; 

 • Je hebt kennis van nieuwkomersonderwijs;

 • We vinden het belangrijk dat je zelfverzekerd bent. En dat je gedreven bent om je zelf snel op het brede beleidsterrein van onderwijs in te zetten;

 • Je hebt oog voor de behoefte van de lokale samenleving, streeft naar draagkracht en draagvlak;

 • Je bent cultureel sensitief en hebt hierin de juiste tone of voice;

 • Je kunt zelfstandig met de portefeuillehouder overleggen over nieuwkomers onderwijs. Je bent proactief in de samenwerking met collega’s en gaat vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid aan de slag. Je kunt feedback geven en ontvangen; 

 • Je beschikt over de volgende competenties: bestuurlijk sensitief, daadkrachtig, regie voerend, strategisch en sociaal.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende opdracht bij een vooruitstrevende gemeente voor 16 tot 24 uur per week

 • Wij bieden een opdracht voor zes maanden met de mogelijkheid tot verlenging;

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken;

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

 

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Projectleider Onderwijs die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.