thumbnail
Beleidsadviseur

(Talentenregio) Gemeente Kampen

Burgemeester Berghuisplein 1, 8261 DD Kampen, Nederland

Beleidsadvies
Sluit over 3 dagen
Geen maximum
16 Overijssel

Publicatiedatum:

24-06-2022

Sluitingsdatum:

08-07-2022

Begindatum:

29-08-2022

Einddatum:

29-12-2022

Uren per week:

16
Met meer dan 500 rijksmonumenten en een goed bewaarde middeleeuwse stadskern, is Kampen één van de mooiste monumentensteden van Nederland. Binnen de gemeentegrenzen bevinden zich verder het Nationaal Landschap IJsseldelta, met o.a. de oudste polder van Nederland, en zes historische kernen. Voor haar erfgoedbeleid heeft de gemeente Kampen in 2013 de prestigieuze BNG Erfgoedprijs ontvangen.
Binnen de afdeling Beleid Fysiek Domein is als gevolg van ziekte van een van de medewerkers ruimte voor een bouwkundig adviseur Erfgoed. Je werkt samen met de beleidsadviseur aan het vormgeven en uitvoeren van het gemeentelijke erfgoedbeleid. Samen werk je aan een integrale en gebiedsgerichte benadering van erfgoed, waarbij het erfgoed wordt ingezet als belangrijke factor in het versterken van identiteit en economische vitaliteit.

Wat ga je doen?
Je adviseert in- en externe initiatiefnemers over restauratie en instandhouding van monumenten, beschermd stadsgezicht en cultuurhistorische waarden in het algemeen. Specifiek heb je o.a. de volgende taken:
  • Beoordelen van aanvragen omgevingsvergunning voor monumenten;
  • Leveren van vakinhoudelijke ondersteuning voor divers gemeentelijk beleid;
  • Adviseren van monumenteigenaren;
  • Beoordelen van subsidieaanvragen voor monumenten;
  • Beoordelen en/of uitvoeren van bouwhistorische onderzoeken;
  • Begeleiden van restauraties en verbouwingen van monumenten;
  • Adviseren vanuit het cultuurhistorische aspect bij ruimtelijke plannen.

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur die deze organisatie zoekt?