thumbnail
Inkomensconsulent

(Talentenregio) Gemeente Heerde

Eperweg 5, 8181 ET Heerde, Nederland

Sociaal Domein
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Gelderland

Publicatiedatum:

23-06-2022

Sluitingsdatum:

05-07-2022

Begindatum:

11-07-2022

Einddatum:

18-09-2022

Uren per week:

36
Inkomensconsulent 36 uur

Wie zijn wij     
De afdeling Sociaal Maatschappelijke Verbinding van de gemeente Heerde heeft als taak om inwoners advies te geven, de juiste ondersteuning te bieden of te begeleiden naar de juiste hulp. Het gaat daarbij om vraagstukken op het gebied van wonen, werken, schulden, gezond en veilig opgroeien en ouder worden, inburgeren, psychiatrie, verslaving etc. De afdeling bestaat uit welzijn, sociaal werk, WMO, Participatie, inkomen, schulddienstverlening en jeugd. Het deel kunnen nemen aan de sameneving met behoud van regie op het eigen leven in de vertrouwde omgeving is een beschermende factor net als het hebben van sociale contacten. Samenwerking met kerken, verenigingen, zorgverleners en mantelzorgers/vrijwilligers is daarbij essentieel. Samen-redzaam zijn  en normaliseren zijn pijlers in het beleid van de samenwerkende partijen binnen STIP (het steun en informatiepunt Heerde) .
    
Wat verwachten we van de functie     
'Je focus ligt op het beoordelen van energietoeslag aanvragen. Dit is een tijdelijke regeling ter ondersteuning van huishoudens op 120 procent van het Wettelijk Sociaal Minimum (wsm) die als gevolg van de stijgende energieprijzen deze financiele tegemoetkoming goed kunnen gebruiken. Daarnaast zet je je expertise in als allround inkomensconsulent.

    
Wat ga je doen    
• Je behandelt de aanvragen energietoeslag en beoordeelt het recht op een tegemoetkoming
• Je verstrekt informatie aan klanten en beoordeelt aanvragen voor inkomensregelingen (Participatiewet, IOAW en andere relevante wettelijke regelingen en inkomensondersteunende voorzieningen)
• Je zorgt voor administratie omtrent de aanvragen in ons gemeentelijk systeem Civision Samenleving.'
    
Voor wie werk je     
Je werkt vanuit het team van STIP  waarin alle functies vertegenwoordigd zijn die met onze inwoners te maken hebben binnen het sociaal domein. Daarnaast werk je samen diverse organisaties binnen en buiten Heerde.  Je hebt intervisie en de mogelijkheid tot casusbespreking.  

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Inkomensconsulent die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.