thumbnail
thumbnail
Projectleider Gebiedsontwikkeling

(Talentenregio) Gemeente Hardenberg

Stephanuspark 1, 7772 HZ Hardenberg, Nederland

Project- en Programmamanagement
Sluit over 4 dagen
Geen maximum
32 Overijssel

Publicatiedatum:

25-11-2022

Sluitingsdatum:

05-12-2022

Begindatum:

01-01-2023

Einddatum:

31-12-2023

Uren per week:

32
HET GAAT OM HARDENBERG
Bij de gemeente Hardenberg werk je met veel plezier en energie samen met ruim 550 collega's aan de opgaven en uitdagingen in de samenleving. Dat doe je in een professionele organisatie. Daarbij staat de samenleving centraal. Want het gaat om Hardenberg.

De gemeente Hardenberg is een bijzondere en mooie gemeente om in te werken en te wonen. Het uitgestrekte platteland gaat er hand in hand met economische groei, bruisende centra, een sterke maakindustrie en stedelijke voorzieningen. In tegenstelling tot veel andere grensgemeenten groeit de Hardenbergse bevolking en economie. Met meer dan 61.000 inwoners is Hardenberg de tweede gemeente van de regio Zwolle. Onze omgevingsvisie vertelt het verhaal van Hardenberg. We staan voor een periode van groei waarin we ons doorontwikkelen tot Landstad Hardenberg. Centraal hierin staan de verdere uitbouw van onze streekfunctie, een aantrekkelijk buitengebied en een sterk voorzieningenniveau. Dit gaan samen met een krachtige, duurzame en concurrerende economie.

Link naar animatiefilm ‘Landstad Hardenberg’

WAT GA JE DOEN?
Als Projectleider ruimtelijke projecten ben je verantwoordelijk voor (vaak) complexe, afwisselende en integrale projecten in de stedelijke ontwikkeling van Hardenberg. Deze projecten richten zich op het realiseren van woningbouwplannen, inbreidingsplannen, stedelijke gebiedstransformaties of de herinrichting van de openbare ruimte. Je leidt projecten vanaf de initiatieffase tot en met de realisatie en overdracht aan de beheerorganisatie. Jij bewaakt de voortang, budget, kwaliteit en de informatievoorziening van de projecten. Onderstaande taken horen er ook bij:
 
 • Je zorgt voor een fijne en effectieve samenwerking binnen de projectteams, en afstemming tussen de verschillende deelprojecten;
 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoud, het proces en het eindresultaat van het project binnen de kaders van de opdracht;
 • Je draagt zorg voor de afstemming van en keuzes tussen factoren tijd, geld, kwaliteit en communicatie;
 • Je onderhoudt contact met de opdrachtgever;
 • Je coördineert inhoudelijke werkzaamheden die elders worden geïnitieerd en uitgevoerd;
 • Je onderhoud relaties met en tussen de afdelingen van de bijdragende organisatieonderdelen.
Dit alles doe je samen met de collega’s van het team Ruimte & Projecten. Een team dat zich inzet voor een mooie, leefbare én aantrekkelijke leefomgeving in de omgeving Hardenberg. 

WAT VRAGEN WIJ?
 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare ervaring binnen het projectmanagement in gebiedsontwikkeling en in het bijzonder met actieve vormen van inwonersparticipatie;
 • Je hebt ervaring met bestuurlijke advisering in een politieke context binnen de gemeentelijke overheid;
 • Je bent op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving op het gebied van de fysieke leefomgeving en volgt de ontwikkelingen op je vakgebied;
 • Je beschikt over kennis van en ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent communicatief sterk, flexibel en gericht op samenwerking.

WIE BEN JIJ?
Je bent mensgericht. Je voelt feilloos aan waar mogelijke knelpunten in het projectteam ontstaan. Of wie net even wat extra ondersteuning of een luisterend oor nodig heeft. Jouw communicatiestijl is open, eerlijk en bovenal: duidelijk. Je weet welke boodschap je wilt overbrengen. Ook handel je proactief bij voorkomende problemen. Je neemt verantwoordelijkheid en focust je op waar jij invloed op kunt uitoefenen. Je bent een uitstekende besluitvormer en durft knopen door te hakken om de voortgang van het project te waarborgen.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider Gebiedsontwikkeling die deze organisatie zoekt?