thumbnail
thumbnail
Planeconoom

Stephanuspark 1, 7772 HZ Hardenberg, Nederland

Sluit over 3 dagen
Geen maximum
24 Overijssel

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

26 mei 2023
Planeconoom
(24 – 36 uur per week)

Ingangsdatum                  : liefst zo snel mogelijk. Latere startdatum is ook bespreekbaar. 
Einddatum                         : 31 december 2023 (met optie tot verlenging)

HET GAAT OM HARDENBERG
Bij de gemeente Hardenberg werk je met veel plezier en energie aan de opgaven en uitdagingen in de samenleving. Dit doe je samen met ruim 550 collega's. Dat doe je in een professionele organisatie. Daarbij staat de samenleving centraal. Want het gaat om Hardenberg.

De gemeente Hardenberg is een mooie en bijzondere gemeente om in te wonen en werken. Het uitgestrekte platteland gaat hand in hand met economische groei, bruisende centra, een sterke maakindustrie en stedelijke voorzieningen. In tegenstelling tot veel andere grensgemeenten groeit de Hardenbergse bevolking en economie. Met meer dan 61.000 inwoners is Hardenberg de tweede gemeente van de regio Zwolle. Onze omgevingsvisie vertelt het verhaal van Hardenberg. We staan voor een periode van groei waarin we ons door ontwikkelen tot Landstad Hardenberg. Centraal hierin staan de verdere uitbouw van onze streekfunctie, een aantrekkelijk buitengebied en een sterk voorzieningenniveau. Dit gaan samen met een krachtige, duurzame en concurrerende economie. Hardenberg blijft zich ontwikkelen. We werken toe naar ‘Landstad Hardenberg’.

Eén van onze collega's is helaas uitgevallen. De verwachting is dat dit langer gaat duren. Daarom zijn wij op zoek naar versterking in uren én expertise. Het liefst natuurlijk zo snel mogelijk. Maar ook als je wat later, tijdens de zomerperiode of zelfs daarna, beschikbaar bent gaan we graag het gesprek met je aan! 


OPDRACHTOMSCHRIJVING
Lopende grondexploitaties & particuliere ontwikkelingen
Gemeente Hardenberg heeft op dit moment relatief veel actief lopende grondexploitaties, bestaande uit woningbouwlocaties en bedrijventerreinen. Ook vindt kostenverhaal plaats bij particuliere ontwikkelingen. Het uitgiftetempo van het geheel bedraagt circa 400-500 woningen per jaar en 6 hectare netto uitgeefbaar bedrijventerrein per jaar. Jouw taken bestaan uit:
  • Je bewaakt de uitgaven en opbrengsten van bestaande grondexploitaties. Je toetst uitvoeringsopdrachten aan de grondexploitatie en handelt facturen af.
  • Je stelt de nota grondexploitatie op. Hiervoor stem je af met projectleiders en vakspecialisten uit de organisatie. Je verwerkt de herziening van de grondexploitatie cijfermatig en actualiseert risicoanalyses. Ook stem je de grex-resultaten en risicoanalyses af met projectleiders en vakspecialisten. Tot slot beantwoord je technische vragen  over de herziening van de grondexploitaties van het College, de Raad en onze accountant.
  • Je neemt deel aan projectgroepen. En bent vraagbaak voor projectleiders plan-aanpassingen & onderhandelingen;
  • Je stelt berekeningen op voor de kostenverhaal, particuliere ontwikkelingen.
Nieuwe grondexploitaties
Gemeente Hardenberg werkt op dit moment aan het opstellen van diverse nieuwe grondexploitaties, bestaande uit bedrijventerreinen en woongebieden. Voor een aantal gebieden zijn gronden in eigendom. Voor een aantal gebieden is het instrument Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gevestigd. Jouw taken bestaan uit:
  • Opstellen van haalbaarheidsberekeningen op -structuurvisie-niveau (o.a. Wvg gebieden);
  • Opzetten van grondexploitatie-varianten (o.a. Wvg gebieden);
  • Opstellen van grondexploitaties.
WAT VRAGEN WIJ?
  • Circa 3 tot 5 jaar ervaring als planeconoom. Bij voorkeur binnen een overheidsinstantie;
  • Kennis van gebiedsontwikkeling en overheidsfinanciën;
  • Je kunt minimaal 50% van de tijd fysiek in Hardenberg aanwezig zijn.
Wat vragen wij qua persoonlijkheid? Een prettige collega die graag samen werkt en makkelijk afstemt. Daarnaast zoeken wij ook een collega met cijfermatig inzicht die nauwkeurig werkt, kritisch is en zelfstandig werkt.
 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Planeconoom die deze organisatie zoekt?