thumbnail
thumbnail
Beleidsregisseur Landelijk Gebied

(Talentenregio) Gemeente Hardenberg

Stephanuspark 1, 7772 HZ Hardenberg, Nederland

Overig
Sluit morgen
Geen maximum
24 Overijssel

Publicatiedatum:

21-01-2023

Sluitingsdatum:

06-02-2023

Begindatum:

13-02-2023

Einddatum:

11-02-2024

Uren per week:

24

Beleidsregisseur Landelijk Gebied      
Aantal uren:          24 uur     
Ingangsdatum:      zo snel mogelijk 
Duur opdracht:     12 maanden            

Organisatie
Bij de gemeente Hardenberg werk je met veel plezier en energie samen met ruim 550 collega's aan de opgaven en uitdagingen in de samenleving. Dat doe je in een professionele organisatie. Daarbij staat de samenleving centraal. Want het gaat om Hardenberg. Wij zijn een bijzondere en mooie gemeente om in te werken en te wonen. Het uitgestrekte platteland gaat hand in hand met economische groei, bruisende centra, een sterke maakindustrie en stedelijke voorzieningen. In tegenstelling tot veel andere grensgemeenten groeit de Hardenbergse bevolking en economie. Met meer dan 61.000 inwoners is Hardenberg de tweede gemeente van de regio Zwolle. Onze omgevingsvisie vertelt het verhaal van Hardenberg. We staan voor een periode van groei waarin we ons doorontwikkelen tot Landstad Hardenberg. Centraal hierin staan de verdere uitbouw van onze streekfunctie, een aantrekkelijk buitengebied en een sterk voorzieningenniveau. Dit gaat samen met een krachtige, duurzame en concurrerende economie. Bekijk hier onze animatiefilm ‘Landstad Hardenberg’.

Omschrijving van de opdracht 
Het ‘Hardenbergse’ landelijk gebied is gevarieerd en heeft bijzondere natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteiten. Het landelijk gebied maakt vanwege diverse ontwikkelingen een transformatie door. Waarbij het voor ons de uitdaging is om het landelijk gebied vitaal te houden. Wij zetten ons in voor een gezonde balans tussen de gebruikswaarde, de belevingswaarde en de toekomstwaarde van het landelijk gebied. Ons doel is een gezond platteland, een goede biodiversiteit en een toekomstbestendig landschap. In onze omgevingsvisie is vastgesteld dat onze agrarische sector van groot economisch belang is. En dat we de sector zo goed mogelijk willen ondersteunen om ook in de toekomst vitaal te blijven.

Een belangrijke ontwikkeling is het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG), waarin provincies hun lange termijn gebiedsplannen en -aanpak beschrijven. Het PPLG wordt samen met gebiedspartners (waaronder gemeenten) verder uitgewerkt in gebiedsplannen. Hardenberg is samen met de gemeenten Dalfsen en Ommen onderdeel van het gebiedsplan voor het Vechtdal.

Als Beleidsregisseur Landelijk Gebied werk je aan de volgende opdracht: 

  • Begeleidt verkenningen met de landbouwsector en andere betrokkenen en ontwikkelt op basis daarvan een Hardenbergse agenda voor het landelijk gebied. En in het bijzonder voor de gemeentelijke ondersteuning van de landbouwsector;

  • Levert  input ten behoeve van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) -proces;

  • Brengt kennis samen in een nog op te richten interne werkgroep van betrokken medewerkers;

  • Houdt regie op een nog op te zetten onderzoek(en) naar sociaaleconomische kansen voor het landelijk gebied van de gemeente Hardenberg;

  • Draagt bij aan het opzetten van een breed innovatief netwerk van koplopers binnen de landbouwsector in het Vechtdal; 

  • Is sparringpartner voor bestuur en organisatie.

Kandidaatsomschrijving
Jij bent iemand met een open, eerlijke en bovenal duidelijke communicatiestijl. Hierdoor ben jij in staat kennis en ideeën goed over te brengen aan collega’s en je netwerk. Je kunt fungeren als gesprekspartner op strategisch niveau. Netwerken is ook aan jou besteed. Je bent toegankelijk, benaderbaar en kunt tegelijkertijd kritische vragen stellen. Je neemt verantwoordelijkheid en focust je op waar jij invloed op kunt uitoefenen. Je bent een uitstekende besluitvormer en durft knopen door te hakken om de voortgang te waarborgen. Verder breng je mee: 

  • Minimaal een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau, bij voorkeur op het gebied van planologie, sociale geografie, bestuurskunde of economie;

  • Minimaal 5 jaar werkervaring als beleidsadviseur of projectleider, bij voorkeur in het vakgebied landelijk gebied;  

  • Aantoonbare kennis van sociaaleconomische gebiedsontwikkeling; 

  • Ervaring met bestuurlijke advisering in een politiek gevoelige context.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsregisseur Landelijk Gebied die deze organisatie zoekt?