thumbnail
thumbnail
Leerplichtambtenaar

(Talentenregio) Gemeente Dronten

De Rede 1, 8251 ER Dronten, Nederland

Overig
Sluit over 5 dagen
Geen maximum
36 Flevoland

Publicatiedatum:

24-01-2023

Sluitingsdatum:

02-02-2023

Begindatum:

06-02-2023

Einddatum:

06-06-2023

Uren per week:

36

Leerplichtambtenaar / RMC-medewerker - 36 uur per week
Als leerplichtambtenaar is je voornaamste taak het handhaven van en uitvoering geven aan de Leerplichtwet, waar alle jongeren van 5 jaar tot 18 jaar onder vallen. Aan de hand van geldende regelgeving behandel je aanvragen van leerlingen en/of hun ouders voor schoolverlof. Ook de aanvragen van leerlingen voor vrijstelling van de Leerplichtwet worden door jou beoordeeld en afgehandeld. In deze functie houd je tevens controle op het verzuim van leerlingen. Het oproepen en horen van de betreffende leerlingen en/of ouders is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarnaast voer je reprimandegesprekken met spijbelaars en maak je, indien nodig, proces verbaal op.

Ook ten aanzien van 18-plussers heb je een belangrijke rol om voortijdig schoolverlaten te voorkomen, door vroegtijdig in gesprek te gaan met jongeren die dreigen uit te vallen of reeds zijn uitgevallen. Al deze activiteiten hebben als doel het schoolverzuim en het voortijdig schoolverlaten te voorkomen.

Het is een zelfstandige, specialistische functie met veel in- en externe contacten. Enerzijds pas je wet- en regelgeving toe, anderzijds heb je inzicht in en gevoel voor sociale maatschappelijke problematiek. Je weet de juiste balans te vinden tussen handhaving en zorg. Je krijgt te maken met complexe situaties, waarbij je mensen moet overtuigen en medewerking moet verkrijgen.

Als leerplichtambtenaar voer je je functie uit in het veranderende speelveld van passend onderwijs en de transitie jeugdzorg. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen, signaleert trends en voedt de beleidsmedewerkers.

Je beschikt over:

  • vakopleiding leerplichtambtenaar/RMC medewerker;

  • minimaal 2,5 jaar werkervaring  als leerplichtambtenaar / RMC-medewerker;

  • kennis van het registratiesysteem Carel;

  • kennis van het onderwijsveld en jeugdzorg;

Verder ben je:

  • uitstekend in staat zelfstandig te werken, maar deel je ook je kennis met collega's;

  • een stevige gesprekspartner die moeiteloos zijn/haar communicatiewijze aanpast aan de specifieke situatie of persoon;

  • klant- en oplossingsgericht

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Leerplichtambtenaar die deze organisatie zoekt?