thumbnail
Juridisch Planoloog

(Talentenregio) Gemeente Deventer

Grote Kerkhof 4, 7411 KT Deventer, Nederland

Juridisch
Sluit over 2 dagen
Geen maximum
36 Overijssel

Publicatiedatum:

05-05-2022

Sluitingsdatum:

23-05-2022

Begindatum:

30-05-2022

Einddatum:

26-05-2023

Uren per week:

36
Wij zoeken een planoloog voor het stedelijk gebied én een planoloog met affiniteit voor het landelijk gebied.

Jouw werk
Bestemmingsplannen en ruimtelijke initiatieven. Het gaat om het zo goed mogelijk benutten van onze openbare ruimte, maar hoe zorg je dat alles eerlijk en op de juiste manier in goede banen geleid wordt? Als juridisch planoloog kun jij het verschil maken door regels en ruimtelijke mogelijkheden met elkaar te verbinden.

Binnen de gemeente zijn diverse projecten in voorbereiding, in zowel het stedelijk als landelijk gebied, waarin uitdagende ruimtelijke vraagstukken opgenomen zijn. De stikstofproblematiek, de vormvrije m.e.r.-beoordeling en de dienstenrichtlijn zijn voorbeelden van ontwikkelingen die invloed hebben op het proces van ruimtelijke projecten.

Als Juridisch Planoloog ga jij aan de slag met de afhandeling van juridische zaken. Het takenpakket bestaat naast het opstellen en toetsen van bestemmingsplannen, uit planologisch juridische advisering bij ruimtelijke projecten en het begeleiden van initiatieven van derden. Daarbij gaat het om het begeleiden van grote en kleine particuliere initiatieven, zoals de herbestemming van agrarische locaties, splitsing van boerderijen en Rood voor Rood-woningen. Je verzorgt de intake van initiatieven, je begeleidt de planvorming en uiteindelijk de ruimtelijke procedure.

Vanzelfsprekend zorg jij voor afstemming tussen de verschillende betrokken partijen en belanghebbenden en stel je stukken op voor bestuurlijke besluitvorming. Ook stel je overeenkomsten op om afspraken vast te leggen, beantwoord je overlegreacties en zienswijzen en vertegenwoordig je de gemeente in beroepszaken bij de Raad van State.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Juridisch Planoloog die deze organisatie zoekt?