thumbnail
thumbnail
Coördinator Kwaliteit Participatie

(SwiF) Gemeente Urk

Singel 9, 8321 GT Urk, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Flevoland

Publicatiedatum:

17-03-2023

Sluitingsdatum:

27-03-2023

Begindatum:

03-04-2023

Einddatum:

31-12-2023

Coördinator Kwaliteit Participatie
Met het aandachtsgebied van juridische kwaliteitszorg

Wat hebben we jou te bieden

 • Een functie met impact op het unieke en dynamische Urk

 • Flexibiliteit in werktijden voor een goede werk-privé balans

 • Werken in collegiaal team van 7 collega’s

Wat ga je doen in de functie?
Als Coördinator  ontwikkel je en pas je gemeentelijk beleid aan binnen het Sociaal Domein. En dan met name vanuit de Participatie wetgeving. Dit alles gestoeld op de ‘nieuwe’ manier van werken en de veranderende rol van de overheid. Je pakt zaken integraal aan en je weet daarbij de juiste partners te betrekken, zowel binnen als buiten de organisatie.

Als integrale kwaliteit coördinator controleer en toets je de (juridische) kwaliteit van de dienstverlening binnen het sociaal domein. Dat doe je vooral op de Participatiewetgeving, zoals algemene en bijzondere bijstand, maar ook op het minimabeleid en de processen van inburgering. Op deze manier ben je de spil tussen de beleidsafdeling en de uitvoering. Vanuit die spilfunctie draag je ook bij aan de verbinding tussen Participatie, Jeugdzorg en WMO. Het verder optimaliseren van de processen binnen Werk en Inkomen en het adviseren bij de verdere digitaliseren, gericht op de optimale dienstverlenging. Verantwoordelijk voor de procesoverdracht van klantmanager naar administratie en de tijdige verwerking en betaling van uitkeringen. Het aansturen van de financiële administratie.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor je collega gespreksvoerders van Participatie, die de aanvragen verwerken. Samen met hen bespreek je de caseload en als kwaliteitsadviseur wikkel je de bezwaar- en beroepsprocedures af. De doorontwikkeling van het team Sociaal Domein krijgt in 2023 verder vorm. Jij sluit hierbij aan. Het kan zijn dat vanuit deze doorontwikkeling nog kleine taakverschuivingen plaatsvinden.

Wie ben jij en wat heb je in huis?
Inzicht in gemeentelijk beleid binnen het Sociaal Domein. Daarnaast hebt je een relevant diploma afgerond op minimaal Bachelor niveau. Als coördinator sta je stevig in je schoenen ben je zowel een scherpe als prettige sparringpartner. Bij voorkeur heb je twee jaar (juridische) werkervaring op de aandachtsgebied Participatie

Vanuit je rol als coördinator ben je gewend om een sleutelrol te pakken. Je bent in staat om te anticiperen op relevante (juridische) ontwikkelingen en de impact hiervan. Je weet deze te analyseren en te vertalen naar integraal beleid.
Jij hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en groepsdynamiek. Daarnaast communiceer je gemakkelijk en kan jij collega’s op een prettige manier aansturen.

Eisen

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (oa all- in tariefstelling wat betreft reiskosten woon-werk en evt fee kosten).

 • Bij eventuele gunning wordt er op verzoek van Opdrachtgever een VOG aangevraagd voor de kandidaat, (eventuele) kosten worden niet door Opdrachtgever vergoed. De VOG aanvraag dient in overleg te gaan met de afdeling P&O van de opdrachtgever.

 • Kandidaat beschikt over op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding SJD, MWD, SPH/Pedagogiek of Social Work.

 • Kandidaat beschikt over op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring binnen het Sociaal Domein in een gemeente.

 • Indien van toepassing: Het betreft tijdelijke invulling van een reguliere functie bij de gemeente. De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan.

  Indien blijkt dat dit criterium niet naar waarheid is ingevuld wordt de opdracht per direct beëindigd.

Wensen

 • De kandidaat zorgt voor een eigen laptop en telefoon.

 • Kandidaat beschikt over op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring binnen het Sociaal Domein in een gemeente.

 • Kandidaat beschikt over op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar (juridische) werkervaring op de aandachtsgebieden Participatie, WMO en/of Jeugdzorg.

 • De gesprekken vinden plaats op woensdag 29 maart tussen 14:00 en 17:00 uur. Hier graag rekening mee houden.

 • De kandidaat beschikt over onderstaande competenties. Dit kan samen met kennis vertrouwen en ervaring worden getoetst in een persoonlijk gesprek.

  • als coördinator sta je stevig in je schoenen en ben je zowel een scherpe als prettige sparringpartner.

  • vanuit je rol als coördinator ben je gewend om een sleutelrol te pakken.

  • je bent in staat om te anticiperen op relevante (juridische) ontwikkelingen en de impact hiervan. Je weet deze te analyseren en te vertalen naar integraal beleid.

  • jij hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en groepsdynamiek.

  • je communiceert gemakkelijk en kan collega’s op een prettige manier aansturen.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Coördinator Kwaliteit Participatie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.