thumbnail
Leerplichtambtenaar

(Swif) Gemeente Noordoostpolder

Harmen Visserplein 1, 8302 BW Emmeloord, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Flevoland

Publicatiedatum:

29-07-2022

Sluitingsdatum:

10-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

36

Leerplichtambtenaar


Je houdt, vanuit een maatschappelijk oogpunt, toezicht op de naleving van de leerplichtwet. Dit is gericht op het beschermen en bewaken van het recht op en de plicht tot het volgen van onderwijs voor jongeren. Je doet je werk binnen de van toepassing zijnde beleidskaders, zodat de leerplichtwet binnen de gemeente Noordoostpolder optimaal wordt gehandhaafd.
Je houdt toezicht vanuit curatief oogpunt (het toezicht- en handhavingsaspect) en vanuit preventief oogpunt (zorgaspect), zodat een bijdrage geleverd wordt aan de voorbereiding van jongeren op het functioneren in de maatschappij.
Je levert uit hoofde van het Regionaal Meld- en Coördinatiecentrum voortijdig schoolverlaten (RMC) een bijdrage aan het terugdringen en het voorkomen van het voortijdig schoolverlaten van jongeren tot 23 jaar in de regio Flevoland, zodat zoveel mogelijk jongeren met een startkwalificatie het onderwijs verlaten en de arbeidsmarkt instromen.

Kandidaat profiel
Je hebt tenminste HBO werk- en denkniveau met daarnaast ruime ervaring in een soortgelijke functie.
In deze functie zijn goede contactuele vaardigheden van groot belang. Je bent in staat en bereid ouders en leerlingen aan te spreken op hun (verzuim)gedrag, zonder hun uitdagingen en omstandigheden uit het oog te verliezen. Je moet oplossingsgericht en analytisch kunnen denken en beschikken over inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Ook is het belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. Je bent kwaliteitsgericht, je beschikt over een analytisch vermogen en je bent communicatief vaardig. Daarnaast is het belangrijk dat je prioriteiten kunt stellen.

Competenties
inlevingsvermogen, zelfstandig, overtuigingskracht, kwaliteitsgericht, analytisch, prioriteiten stellen en communicatief vaardig
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Leerplichtambtenaar die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.