thumbnail
thumbnail

Teamleider Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Samenwerkingsorganisatie de Wolden/Hoogeveen

Raadhuisplein 1, 7901 BW Hoogeveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Drenthe

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 mei 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

7 feb 2024

Organisatie
Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO) geeft met ruim 750 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie door het werken voor 2 heel verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.werkenbijdeswo.nl

Opdracht
Wij zoeken een gedreven en betrokken teamleider die ambtelijk verantwoordelijk is voor de implementatie van de nieuwe omgevingswet. In deze uitdagende rol draag je verantwoording af aan de interne organisatie over de voortgang en neem je deel aan projectgroepen die gerelateerd zijn aan de implementatie van de omgevingswet.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Als teammanager ben je verantwoordelijk is voor het optimaliseren van de dienstverlening voor de burgers en ondernemers;

 • Je geeft richting en sturing aan individuele medewerkers en het team, waar nodig delegeer je verantwoordelijkheden en benut je talenten en initiatieven van medewerkers;

 • Je stimuleert en faciliteert medewerkers om richting te geven aan hun eigen ontwikkeling en de teamontwikkeling. Je toont lef, neemt verantwoordelijkheid en beslissingen en handelt hier ook naar;

 • Je hebt aandacht voor het individu, zoekt actief de verbinding binnen de organisatie en creëert draagvlak voor het team binnen de processen en ontwikkelingen van de organisatie;

 • Op een resultaatgerichte manier geef je richting aan medewerkers, formuleer je doelen, faciliteer je middelen, bewaak je de voortgang en stuur je bij waar nodig. Je spreekt medewerkers aan op gedrag en resultaten, zowel in positieve als negatieve situaties.

Jouw profiel:

 • Je stimuleert en neemt actief deel aan overleggen en projecten, kijkt over de grenzen van je eigen team en spoort anderen aan tot integrale samenwerking.

 • Je gaat proactief de organisatie in om draagvlak te creëren en andere afdelingen te betrekken bij ontwikkelingen.

 • Je bent een betrokken leidinggevende met een dienstverlenende instelling, die de ontwikkeling van medewerkers stimuleert.

 • Communicatief sterk, beschouw je leidinggeven als mensenwerk en ga je het goede gesprek niet uit de weg.

 • Je haalt energie uit een goed lopend team van professionals en richt je op verbetering, niet op controle.

 • Je hebt oog voor de omgeving, denkt van buiten naar binnen en kunt de consequenties van je keuzes overzien.

 • Als verbindende schakel tussen jouw team en de rest van de organisatie, beschik je over goed afgestelde politieke antennes.

 • Je bent in staat om effectief om te gaan met problemen, dilemma’s en incidenten, waarbij je medewerkers begeleidt en motiveert om hun zelfinzicht en probleemoplossend vermogen te vergroten.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende binnen een gemeentelijke organisatie;
3. Aantoonbare werkervaring op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Aantoonbare affiniteit met omgevingsvergunningen; (30 punten)
5. Minimaal 32 uur per week fysiek beschikbaar; (20 punten)
6. Per 1 maart 2024 32 uur per week beschikbaar. (25 punten)
7. Aantoonbare werkervaring als Teamleider vergunningen, toezicht en handhaving (25 punten).

Competenties
- Implementatievaardigheden
- Leiderschap
- Communicatieve vaardigheden
- Politiek bewustzijn
- Probleemoplossend vermogen

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Is hybride werken mogelijk:  ja/nee

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 16 februari 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 14 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • Bij de SWO De Wolden-Hoogeveen is er altijd de mogelijkheid om flexibel om te gaan met je werkdagen en zijn er mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt van ons een laptop en indien gewenst een mobiele telefoon in bruikleen.

 • Het overeengekomen tarief is van toepassing voor de gehele duur van de inzet van Professional.
  Aanpassing van het tarief is uitsluitend mogelijk na wederzijds overleg én mits er sprake is van detachering en kan slechts ingaan indien Inlener schriftelijk aan Opdrachtgever heeft bevestigd dat de tariefsaanpassing is goedgekeurd, met dien verstande dat verhogingen van het loon of andere arbeidsvoorwaarden, volgend uit de cao binnen de branche waarin Professional werkzaam is of bepaald door wetgeving, te allen tijde kunnen worden doorberekend.
  Andere verhogingen zijn niet mogelijk aangezien deze als een wezenlijke wijziging gezien worden waarmee de oorspronkelijke uitvraag onrechtmatig wordt (voor meer informatie: zie https://www.pianoo.nl/nl/regelgeving/jurisprudentie/jurisprudentieoverzicht/type-opdracht/wezenlijke-wijziging).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Teamleider Vergunningen, Toezicht en Handhaving die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.