thumbnail
thumbnail
Corporate Recruiter

Samenwerkingsorganisatie de Wolden/Hoogeveen

Raadhuisplein 1, 7901 BW Hoogeveen, Nederland

Organisatie en Personeel
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
20 tot 36 Drenthe

Publicatiedatum:

19-11-2022

Sluitingsdatum:

25-11-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

20 tot 36

Organisatie
Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen geeft met bijna 800 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Wij werken voor twee verschillende gemeenten met eigen unieke kenmerken. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.dewoldenhoogeveen.nl

Opdracht
De functie van Corporate Recruiter is een nieuwe rol die momenteel tijdelijk wordt ingevuld door een interim recruiter. Door deze tijdelijke inzet zijn we tot de conclusie gekomen dat deze functie de komende jaren binnen SWO onmisbaar is. Als recruiter ben jij, samen met onze HR-adviseurs, verantwoordelijk voor de werving & selectie van nieuwe collega’s. Jij zorgt met jouw creatieve aanpak voor de verdere omslag van passieve werving naar een actieve en innovatieve wervingsstrategie. Je houdt ervan om resultaat neer te zetten. Dankzij jouw inzet verhogen wij de kwaliteit van onze werving en selectie en de zichtbaarheid van SWO als een van de grootste gemeentelijke werkgevers in Drenthe en omgeving.

Je taken en werkzaamheden zijn: 

 • Je regisseert het hele proces van werving en selectie tot aan het arbeidsvoorwaardengesprek;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor leidinggevenden met vacatures;
 • Je searcht en benadert potentiële kandidaten voor passende vacatures;
 • Je bent contactpersoon voor externe partijen;
 • Je zet een wervingscampagne op met als doel ieder half jaar nieuwe stagiaires te werven voor onze verschillende eenheden;
 • Je coördineert het inhuurproces waardoor wij overzicht en inzicht hebben in de interim vacatures voor specialistische functies;
 • Je bedenkt campagnes en zet hiervoor instrumenten, middelen en kanalen in;
 • Je organiseert evenementen en open dagen waar SWO zich laat zien als werkgever. Jij bent een van de gezichten van SWO bij open dagen op scholen en/of bedrijfsevenementen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het wervingsbudget voor gesponsorde promotieactiviteiten van vacatures.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde hbo opleiding;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als recruiter
3. Aantoonbare kennis en ervaring met ontwikkeling en implementatie van recruitment- en arbeidsmarktstrategie;

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
4. Aantoonbare werkervaring met sourcen van verschillende branches en niveaus (20 punten);
5. Minimaal 3 jaar werkervaring als corporate recruiter (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring als corporate recruiter binnen het publieke domein (30 punten);
7. afgeronde opleidingen/cursussen op het gebied van recruitment (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre jij of de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je maakt gemakkelijk contact met collega's op alle lagen binnen de organisatie;
 • Je hebt inzicht in bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen;
 • Je bent thuis in de social mediakanalen zoals LinkedIn, Facebook en de gebruikelijke vacaturebanken/portalen;
 • Je werkt gestructureerd en planmatig;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. De opdrachtgever behoudt zich het recht voor om de opdracht niet te gunnen. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning. Richtlijn uurtarief € 100,- exclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,75 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
2 fte.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. Persoonlijke presentatie is onderdeel van de vereisten.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 29 november en donderdag 1 december tussen 13.00 en 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 25-11-2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot 19-11-2022. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op 21-11-2022 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot vrijdag 25 november 2022, 12:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Corporate Recruiter die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.