Nijverheidstraat 30, 7511 JM Enschede, Nederland
Als projectleider ga jij je richten op de actielijn Onderwijs en Zorg binnen de Samenwerkingsagenda Jeugd (SJT) in Twente. De SJT is de manier van samenwerken tussen onderwijs, zorg, gecertificeerde instellingen en de 14 Twentse gemeenten. En heeft als doel om Twentse jeugdigen eerder, sneller en meer passende ondersteuning te bieden, gericht op het gehele gezin en zo thuis mogelijk. Het doel is de samenwerking op schoollocaties te versterken om maatschappelijke uitval van jongeren te voorkomen. Werken aan een aanpak die werkt. Als we weten waar goede oplossingen en knelpunten liggen, dan kunnen we het goede beter inzetten en de knelpunten verhelpen. Daar waar echt maatwerk nodig is, zoeken we naar een gezamenlijke oplossing.
Jij gaat in gesprek met samenwerkingspartners binnen onderwijs, zorg en gemeenten, om te komen tot slimme interventies om jeugdhulp gerelateerde problemen bij jongeren zoveel mogelijk te voorkomen. Je inventariseert het lokale aanbod van onderwijs en zorg en analyseert in hoeverre geplande maatregelen zijn uitgevoerd en of de gewenste resultaten worden bereikt. Zodat alle kinderen op een school dezelfde toegang hebben tot zorg en ondersteuning. Daarnaast zet je een leernetwerk op, op basis van onder andere ervaringen van interventies op de 35 zorgintensieve scholen in Twente. Je zoekt de verbinding met de Twentse Belofte. De Twentse Belofte is opgericht om voortijdig schoolverlaten van (vaak kwetsbare) jongeren te voorkomen. Dat doen zij door samen met partners in de keten een regionale aanpak te ontwikkelen. Zo ontstaat een professioneel netwerk waarin overheid, onderwijs en zorginstellingen elkaar goed weten te vinden.
De samenwerking op schoollocaties wordt versterkt om maatschappelijke uitval van jongeren te voorkomen.
Je bent actiegericht en maakt de vertaalslag van termen als “normaliseren” naar aanpakken, en je zorgt er voor dat alle stakeholders deze aanpak omarmen en hierover dezelfde taal spreken. Je stelt je op de hoogte van preventieve programma’s en bekijkt de kansen en opties om de samenwerking en communicatie tussen verschillende organisaties te optimaliseren. Waarbij er efficiënt wordt samengewerkt om doelen te bereiken, waarbij taken, verantwoordelijkheden, en informatie-uitwisseling duidelijk zijn afgestemd op de functies van de betrokken partijen.
Je hebt een relevante, afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau.
Je hebt ervaring in het aansturen van projecten en het uitvoeren van opgaven tussen jeugdhulp, gemeenten en onderwijs.
Je bent een verbinder met gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en processen.
Je snapt dat het belangrijk is positieve relaties op te bouwen en dit versterk je door aan te sluiten bij lokale initiatieven en ervaringen binnen de Samenwerkingsagenda.
Probleemoplossend vermogen, je kunt knelpunten benoemen en komt met effectieve oplossingen. Je kunt inspelen op onverwachte gebeurtenissen in het project en op invloeden van buiten het project.
Je straalt vertrouwen uit, bent aanspreekpunt, vraagbaak en aanjager en kunt op verschillende niveaus schakelen (strategisch, tactisch, uitvoerend).
Je hebt goede communicatieve vaardigheden en samenwerken vind je belangrijk. Hierbij sta je open voor inzichten van anderen, maar durf je ook knopen door te hakken.
Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider binnen een gemeente; (100 punten)
Klantgericht
Delegeren
Luisteren
Doorzettingsvermogen
Tactisch gedrag
Motiveren
Resultaatgericht werken
Samenwerken
Overtuigen
Assertiviteit
SamenTwente is de overkoepelende organisatie van 3 professionele uitvoeringsorganisaties: de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Twente (GGD Twente), Veilig Thuis Twente (VTT) en de Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT). Elk van de 3 organisaties heeft binnen het verband van SamenTwente haar eigen positie, identiteit en herkenbaarheid. Zowel Kennispunt Twente, Samen14 en Twentse Koers zijn als gast in onze organisatie ondergebracht. Met onze uitvoeringsorganisaties faciliteren en voeren we de taken uit die overheden hebben om te zorgen voor gezonde, veilige en vitale inwoners. We werken samen met lokale en regionale ketenpartners, stakeholders, en vanuit en voor de Twentse samenleving. Alleen samen kunnen we dwarsverbanden leggen, de inhoudelijke verbinding versterken, vroegtijdig signaleren, agenderen en de kwaliteit van onze diensten en zorgtaken nog beter waarmaken. Onze samenwerking sluit aan op en versterkt de lokale ambities, opgaven en inzet van gemeenten en maatschappelijke partners. Preventie, gezondheidsbevordering, veiligheid en levenskwaliteit hebben daarin onze focus. TeamOZJT is de samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten op het gebied van jeugdhulp en Wmo-zorg. Gezamenlijk hebben we een Regiovisie Jeugdhulp opgesteld. Voor de uitvoering hiervan is de Samenwerkingsagenda opgesteld. Deze bestaat uit 5 actielijnen, te weten: Wonen en zorg in combinatie met Geintegreerde ambulante zorg, Onderwijs en zorg, Samenwerken met de sociale basis, Toekomstscenario. OZJT is onderdeel van SamenTwente.
De gesprekken bij de opdrachtgever worden op een later moment gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo snel mogelijk bericht. De overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.
De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot maandag 14 juli 2025, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.
Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
BYOD (bring your own device) is voor deze opdracht niet van toepassing.
Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer. Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 99,50 per uur.
Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier.
CV-eisen: Maximaal 3 paginas, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen: In overleg
Is hybride werken mogelijk: Ja