Bogaardplein 15, 2284 DP Rijswijk, Nederland
Begindatum:
1 jan 2022Einddatum:
1 sept 2022Uren per week:
20 tot 24Publicatiedatum:
18 nov 2021Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.
In de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 430 medewerkers in 35 verschillende teams, verdeeld over vijf domeinen. We werken op basis van eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap. Dit biedt de kans om in teams nauw samen te werken aan het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Het gaat daarbij vooral om het behalen van resultaat, waarbij flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn.
Team
Als Projectleider Verkeersregie heb je om praktische redenen een standplaats bij één team (Bereikbare stad) en je hebt twee co-opdrachtgevers uit de managementlaag (team Bereikbare stad en team Stadsbeheer). Je werkt in een groot krachtenveld, zowel intern en extern.
Je standplaats is team Bereikbare Stad. Dit team is een dynamisch team bestaande uit 13 zowel jonge als ervaren verkeerskundigen en beleidsadviseurs in een mix van vaste mensen en inhuur. Het team is verantwoordelijk voor het bereikbaar houden van de stad door het initiëren van infrastructuurprojecten, stimuleren en borgen van andere modaliteiten dan de auto en voor verkeersveiligheid. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de milieuzaken in de gemeente en het ontwerp van de openbare ruimte.
Je werkt nauw samen met team Stadsbeheer. Stadsbeheer is verantwoordelijk voor het beheer en de (her)inrichting van de openbare buitenruimte van o.a. woonwijken, parken, infrastructuur en bedrijventerreinen. Het team bestaat uit zo’n 32 mensen, in vaste dienst en inhuur. Stadsbeheer bestaat onder meer uit het ingenieursbureau (17 mensen) dat zorgt voor het uitwerken van ontwerpen, het aanbesteden van werken, begeleiden van de aannemer tijdens de uitvoering. Daarnaast is er een eigen beleidsteam. Dit team is verantwoordelijk voor het opstellen van beleid- en beheerplannen, het adviseren van het bestuur, het beheren van de financiën van de afdeling, het verstrekken van opdrachten aan het ingenieursbureau en het bewaken van de voortgang (regie). Het beleidsteam bestaat uit 12 mensen. Dit zijn senior beleidsmedewerkers, vakspecialisten en medewerkers gegevensbeheer. Vanuit team Stadsbeheer wordt de afstemming en toestemming via het WegbeheerdersOverleg georganiseerd voor omleidingen en werkzaamheden op de relatief korte termijn bínnen de stad. In het WBO hebben de hulpdiensten, OV maatschappijen en handhavers zitting en dat zijn belangrijke partners voor jouw werk.
Daarnaast werk je veel samen met team Ruimte. In dit team zijn alle bouwontwikkelingen, waaronder een aantal grote gebiedsontwikkelingen ondergebracht. Tot slot is er intern nog team Economie waar de accounthouders bedrijven werkzaam zijn.
Opdracht
In Zuid Holland moeten er tot 2040 240.000 woningen worden bijgebouwd. De verwachting is dat dan vraag en aanbod in balans zijn. Om invulling te geven aan de behoefte op Provincieniveau is voor Rijswijk geprognotiseerd dat er behoefte is aan 8.000 tot 10.000 extra woningen tot 2040. In de Stadsvisie Rijswijk 2030 heeft de gemeenteraad de ambitie uitgesproken deze behoefte te willen faciliteren. Om aan de wens voor het bouwen van deze woningen tegemoet te komen is er een ambitieus programma opgezet en zijn de gebiedsontwikkelingen in een stroomversnelling terecht gekomen. Naast de ontwikkeling van RijswijkBuiten wordt er vooral ingezet op meer woningen in de bestaande stad. De ontwikkelingen Bogaard stadscentrum, Havenkwartier en binnenkort Kesslerpark en Te Werve zijn meerjarige ontwikkelingen die in de tijd gezien deels overlappen. Maar ook de omgeving van Rijswijk is ambitieus. Dat betekent concreet dat de ontwikkelingen van CID/Binckhorst, de WarmteLinQ en de Rijksweg A4, voor mobiliteit en leefomgeving een impact hebben op onze eigen plannen in Rijswijk.
Doordat deze ontwikkelingen overlappen en ook qua planontwikkeling en uitvoering verbonden kunnen zijn, is een goede afstemming met de verschillende partijen/ontwikkelaars en andere belanghebbenden (burgers, bedrijven en ook buurgemeenten) belangrijk voor de kwaliteit van de uitvoering. Hier ligt een centrale rol voor de gemeente Rijswijk ten aanzien van de overkoepelende processen. De Projectleider Verkeersregie gaat die zaken regelen en coördineren die nodig zijn om Rijswijk bereikbaar en leefbaar te houden voor inwoners, ondernemers en bezoekers.
De komende jaren staan er veel projecten in en rond Rijswijk op de planning. Dit zijn deels infrastructuur- en deels woningbouwprojecten. De infrastructuurprojecten zijn bijvoorbeeld in de stad de aanleg van de WarmtelinQ, de herinrichting van de Prinses Beatrixlaan, meerdere kabels&leidingen projecten, maar ook rondom de stad de reconstructie van de A4, vervanging van de Hoornbrug, de N211 enz. Voor de woningbouw worden met name oude kantoren en winkels getransformeerd of gesloopt en herontwikkeld.
Al dit soort voorbeelden hebben invloed op de infrastructuur en het gebruik ervan, de mobiliteit. En daarmee het economisch functioneren en de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid van de ondernemers en inwoners in en rond de stad. De uitdaging is om negatieve gevolgen voor de bereikbaarheid en leefbaarheid en economisch functioneren tot een minimum terug te brengen. Tegelijkertijd bieden dit soort “events” een unieke kans om het reisgedrag dat ieder gewend is, te beïnvloeden (“mobiliteitstransitie”). In Nederland zijn verschillende voorbeelden bekend waarbij zulke “events” met campagnes en flankerende maatregelen, daaraan bijdroegen. Voor Rijswijk is dit een nieuwe ervaring. Daarom zoeken we iemand die de regie op zich neemt.
Enerzijds bestaat die rol uit het onderzoeken en inventariseren wat er de komende jaren op de stad afkomt, welke potentiële knelpunten dit met zich meebrengt en aan het management en bestuur voorleggen welke oplossingen er zijn en anderzijds het coördineren, communiceren en stimuleren van deze oplossingen.
Om dit te bereiken verwachten we dat er in ieder geval op de volgende zaken in deze opdracht antwoord wordt gegeven (niet uitputtend):
We verwachten dat je veel ervaring hebt en ons kan ontzorgen. Het is voor de gemeente een nieuw takenpakket en een nieuwe aanpak. Je bent zelfstandig, neemt zelf initiatief, komt met voorstellen. Coördinatie en mensen bij elkaar brengen gaan je prima af. Je maakt een plan van aanpak bij de start van je opdracht, verwerkt daarin de vragen, en rapporteert over de voortgang en bijsturing. We verwachten heldere analyses, presentaties en voorbereiding op politiek bestuurlijke afstemming. In dat laatste trek je op met je opdrachtgever(s). We vatten dit werk in eerste instantie op als een langdurig project dat tussentijds zorgt voor resultaten en ons adviezen voor de lange termijn aanpak oplevert.
Vereisten / knock-outcriteria
1. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten, dit geldt ook voor een laptop cq. IPad.
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding.
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling of Infrastructuur of Verkeer binnen de overheid in de afgelopen 10 jaar.
Gunningscriteria (weging)
4. Aantoonbare werkervaring als Projectleider bereikbaarheid / verkeersregisseur in de afgelopen 10 jaar (max. 60 punten).
a. 0 tot 3 jaar aantoonbare werkervaring = 0 punten;
b. 3 tot 5 jaar aantoonbare werkervaring = 15 punten;
c. 5 tot 7 jaar aantoonbare werkervaring = 30 punten;
d. Meer dan 7 jaar aantoonbare werkervaring= 45 punten.
5. Aantoonbare kennis van Verkeersmodellen, Verkeersberekeningen en Projectplanning voor wat betreft bouw- en verkeersstromen (duidelijk weergegeven in het cv middels een voorbeeld) (15 punten).
6. Aantoonbare werkervaring met het opzetten van mobiliteitscampagnes (duidelijk weergegeven in het cv) (15 punten).
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het organiseren van afstemming en samenwerking op het gebied van verkeersregie binnen een gemeente in de afgelopen 10 jaar (duidelijk weergegeven in het cv middels voorbeel(den) (20 punten).
8. Uiterlijk beschikbaar per 1 januari 2022 voor 24 uur per week gedurende de gehele looptijd van de opdracht incl. verlengingsopties (5 punten).
Gevraagde competenties
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Beoordeling
Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de cv’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.
Stap 2: Selectie tien (10) cv’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de cv’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.
De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.
Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.
De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.
Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.
De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.
Schaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11/11a. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, met korte motivatie/ beschrijving affiniteit met het beleidsonderwerp.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma t/m Vr, in overleg te bepalen.
Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in de week van maandag 6 t/m vrijdag 10 december 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk vrijdag 3 december 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van de aanvraag.
Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 22 november 2021, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden uiterlijk op woensdag 24 november 2021 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.
De reactietermijn van deze uitvraag duurt maandag 29 november 2021, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.