Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail

Technisch ISO

Purmerend

Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Noord-Holland

Begindatum:

18 jul 2024

Einddatum:

18 jan 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

4 jul 2024

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden. Wij werken volgens de “Purmerendse manier”, onze inwoners staan centraal. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met de omgeving vinden we belangrijk.

Informatiebeveiliging is in ontwikkeling binnen onze organisatie. In de afgelopen jaren zijn er belangrijke stappen gezet om de informatiebeveiliging te borgen. Naast de gehele kantoorautomatisering dienen ook diverse SCADA en IoT-systemen veilig ingericht en beheert te worden. Met alle ontwikkelingen, waaronder de digitale transformatie die in de maatschappij plaatsvindt, veranderende wet- en regelgevingen op gebied van informatiebeveiliging n de nieuwe eisen die dit alles met zich meebrengt, staan wij voor nieuwe uitdagingen.

Opdracht
Op dit moment zijn we op zoek naar tijdelijk extra capaciteit om de grote werkvoorraad en aanvragen te verwerken. Ondertussen zijn we ook aan het werven voor het vaste team.

Als Technisch ISO richt je je op de informatie die verwerkt wordt binnen onze ICT-voorzieningen en -infrastructuur. Op basis van het gemeentelijk informatiebeveiligingsbeleid zorg je voor een samenhangend pakket aan maatregelen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen.

Je werkt intensief samen met onder andere de Information Security Officer (ISO) die zich richt op mens en organisatie. Daarnaast werk je veel samen met privacy functionarissen, de Chief Information Security Officer (CISO) en collega’s van IV en ICT. Je taken bestaan onder andere uit:

 • Adviseren over informatiebeveiliging bij projecten die worden uitgevoerd in de organisatie op het gebied informatievoorziening en ICT. Denk aan de invoering van een (ver)nieuw(d) systeem of technologie zoals het gebruik van algoritmen;

 • Signaleren van potentiële beveiligingsrisico’s in onze dienstverlening, systemen en processen en anticiperen op kwetsbaarheden en incidenten. Je blijft aangehaakt bij belangrijke onderwerpen en ziet toe op het proces rondom het verzamelen van informatie voor risicoanalyses, dataclassificaties en audits;

 • Opstellen van processen en procedures op het gebied van informatiebeveiliging;

 • Registreren en afhandelen van beveiligingsincidenten;

 • Rapporteren en adviseren aan de teammanagers IV en ICT en aan de CISO over de status van informatiebeveiliging, -incidenten en de ICT-ontwikkelingen binnen de organisatie.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Aantoonbare kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), ISO 27001/2 en NIS2 (Netwerk- en Informatiebeveiliging Richtlijn), benoem dit duidelijk in het CV;
3. Aantoonbare ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, gericht op kantoorautomatisering en/of operationele techniek binnen een regierol naar interne en externe leveranciers;
4. Bereidheid om de werkzaamheden vanuit het gemeentehuis in Purmerend uit te voeren in het kader van bezetting op het meldpunt datalekken, het CERT en andere beveiligingsincidenten.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Aantoonbare afgeronde geaccrediteerde (technische) opleiding Ethical Hacking, IT-security, information Security Technology, Security Engineer, Cybersecurity, Security Management of Cloud Security (25 punten); 
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als (T)ISO (35 punten);
7. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeente (30 punten);
8. Je geeft aan in een korte motivatie waarom deze opdracht je aanspreekt en waarom jij de geschikte kandidaat bent. De motivatie dient te zijn geschreven door de kandidaat zelf (10 punten);

Competenties

 • Je bent gedreven, resultaatgericht en denkt in kansen en oplossingen. Je weet wanneer je het voortouw moet pakken en stemt actief af met de betreffende stakeholders;

 • Je bent standvastig, hebt oog voor verschillende belangen en beschikt over organisatiesensitiviteit. Je begrijpt dat het borgen van informatiebeveiliging een combinatie is van techniek, organisatie en mens. Daarom denk je vooral positief in wat er al wél is en kan;

 • Je bent analytisch, stressbestendig en bent in staat in drukke perioden de juiste prioriteiten te stellen;

 • Je bent empathisch, gemakkelijk en effectief in communicatie.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op werkdagen die in overleg te bepalen zijn. We werken waar nodig voor het resultaat voor de stad; wij verwachten dat werken vanuit het Stadhuis te Purmerend het meest effectief is in verband met het aantal uren van de opdracht, de verbinding met de veelal aanwezige collega’s en bezetting van het genoemde meldpunt.

Planning
De fysieke bij de gemeente zijn gepland op maandag 22 juli 2024 tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 18 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp´er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien je de opdracht gegund krijgt, ontvang je een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

 • We vergoeden geen parkeerkosten en reiskosten aan de inhuur kandidaat die voor Purmerend komt werken. In de marktuitvraag van Flextender wordt gesteld dat het geoffreerde uurtarief inclusief de reiskosten woon-werkverkeer, werk-werkverkeer én parkeerkosten is.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Technisch ISO die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.