thumbnail
thumbnail

Senior Beleidsadviseur verkeer en vervoer/ mobiliteit

Purmerend

Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Noord-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jul 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

8 jun 2024

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden. Wij werken volgens de “Purmerendse manier”, onze inwoners staan centraal. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met de omgeving vinden we belangrijk.

Wat ga je doen
De Mobiliteitsvisie staat in jouw werk centraal. Die visie schetst de kaders voor de mobiliteit van Purmerend voor de komende jaren. In de visie zijn de gevolgen en kansen van verdergaande groei en verstedelijking op het verkeer en vervoer in de gemeente in beeld gebracht. Dit vormt het kader voor de ontwikkeling van beleid op het gebied van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Als Beleidsadviseur bij de gemeente Purmerend ben jij bezig met het vormgeven van dat beleid op de verschillende thema’s van mobiliteit. Denk aan de diverse verkeersgebruikers - voetgangers, fietsers, deel- of privéauto’s,  – maar ook aan thema’s als parkeren, logistiek, verduurzaming en gezondheid. Met als doel dat al het verkeer in de gemeente veilig doorstroomt, met oog voor de (leef)omgeving. Je kijkt over de grenzen van je eigen vakgebied en doet wat nodig is om het beleid te laten landen in andere projecten en de buitenwereld.

We willen onze ambities op het gebied van bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid waarmaken door gebruik te maken van alles wat de mobiliteitstransitie te bieden heeft. Je volgt dan ook alle ontwikkelingen in het vakgebied op de voet en weet je deze te vertalen naar de Purmerendse situatie. Jouw doelstelling is het maken van nieuw beleid waarmee Purmerend klaar is voor de toekomst. We zoeken een adviseur die de hoofdlijnen kan uitzetten en onze plannen concreet maakt. In praktijk betekent dit dat je het beleid vormgeeft en dat je de ambities van de stad op het gebied van mobiliteit waarmaakt. In een snelgroeiende stad is dat een stevige uitdaging waar jij je door aangesproken voelt. 

Kortom: help jij ons om deze mobiliteitsplannen concreet te maken?

Opdracht

 • Je begeleidt waar nodig diverse onderzoeken rondom mobiliteitsbeleid (bv. parkeerbeleid);

 • Je stelt beleid op en toetst de beleidsvoorstellen aan bestaande wet- en regelgeving, de ambities zoals verwoord in het Mobiliteitsplan en het Coalitieakkoord en bent verantwoordelijk voor de invoering daarvan;

 • Bij het opstellen van beleid worden interne en externe stakeholders betrokken, zodat hiervoor ook draagvlak in de stad kan worden verkregen;

 • Je bent sparringpartner voor verkeerskundig adviseurs binnen en buiten de gemeente;

 • Je geeft bestuurlijk advies op het gebied van verkeer en mobiliteit.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau op het gebied van ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouwkunde, mobiliteit. 
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur / beleidsmedewerker verkeer in de afgelopen 10 jaar.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten) 
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als beleidsadviseur verkeers- en mobiliteitsbeleid binnen een gemeentelijke instelling (40 punten);
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar in bestuurlijk advies op het gebied van verkeer en mobiliteit (20 punten)
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in betrokkenheid bij regionale netwerken op het gebied van verkeer en mobiliteit in de afgelopen 10 jaar (20 punten)
6. Kennis van en werkervaring met projectmatig werken (10 punten)
7. Detavast constructie: kandidaat is bereid om bij wederzijds goedvinden na 1040 uur kosteloos bij opdrachtgever in dienst te treden (10 punten) 

Optioneel: De kandidaat stelt zich voor in een korte (persoonlijke) motivatie en waarom deze geschikt is voor deze opdracht. De motivatie dient geschreven te zijn door de kandidaat zelf.

Competenties

 • Anticiperen;

 • Plannen en Organiseren;

 • Kritisch;

 • Besluitvaardig;

 • Analytisch;

 • Communicatief vaardig.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal maximaal functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do - Vrij.
We werken waar nodig voor het resultaat voor de stad. Dit kan op locatie zijn en betekent ook dat thuiswerken mogelijk is wanneer het werk dit toelaat.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 19 juni tussen 09:00 uur en12:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 17 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag. De gesprekken vinden bij voorkeur fysiek plaats op het gemeentehuis van Purmerend.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien je de opdracht gegund krijgt, ontvang je een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

 • We vergoeden geen parkeerkosten en reiskosten aan de inhuur kandidaat die voor Purmerend komt werken. In de marktuitvraag van Flextender wordt gesteld dat het geoffreerde uurtarief inclusief de reiskosten woon-werkverkeer, werk-werkverkeer én parkeerkosten is.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Beleidsadviseur verkeer en vervoer/ mobiliteit die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.