Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail
Junior Privacy Officer

Purmerend

Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
8-36 Noord-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jun 2024

Uren per week:

8-36

Publicatiedatum:

21 nov 2023

Organisatie
Als je een rondje door onze gemeente maakt, zie je de stad letterlijk groeien. Dat betekent ook meer inzet vanuit de organisatie, want wij werken voor de stad, de dorpen en haar inwoners. Zij hebben verschillende verwachtingen van hun leefomgeving. En ze zijn afhankelijk van de diensten en werkzaamheden van onze gemeente. Dit maakt werken voor Purmerend bijzonder.

Als junior privacyofficer weet jij precies welke taken en verantwoordelijkheden bij deze functie horen. Wat wij graag met je delen, is hoe wij het in Purmerend aanpakken. Als onderdeel van team Juridische en veiligheidszaken sta jij met de andere collega’s voor de juiste omgang met persoonsgegevens in de organisatie.

 Opdracht
Als junior privacyofficer zorg je mede voor het (door)ontwikkelen en uitvoeren van privacybeleid. Je gaat verder met het implementeren van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Wet politiegegevens (Wpg). Hiernaast ga je de organisatie in en adviseer je collega’s over hoe zij de juiste afweging kunnen maken op het gebied van privacy. Zo sluit je vanuit jouw expertise aan bij uiteenlopende overleggen en adviseer je bij inkoopprocedures.

Het vakgebied privacy is, zoals je weet, in ontwikkeling. Geregeld komen we nieuwe onderwerpen tegen. Jij bent nieuwsgierig en gaat mee in deze ontwikkelingen. Je stemt je communicatie goed af op je gesprekspartner en denkt op verschillende niveaus mee. Taken worden verdeeld a.d.h.v. kennis, kunde en interesses. Zo kun je helpen bij het tot stand brengen van DPIA’s en creëer je verschillende (soms ludieke) bewustwordingsacties om de collega’s te informeren.

Wie ben jij?
Jij bent nieuwsgierig, maakt makkelijk contact en staat stevig in je schoenen. Je pakt graag klussen op en helpt anderen. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied en je “privacy-antenne” staat scherp afgesteld. Je zoekt mee naar praktische oplossingen en kunt verschillende vraagstukken doorgronden en verschillende belangen overbruggen. Je bent proactief, kunt nauwkeurig werken en weet je collega’s te inspireren. Naast deze eigenschappen vinden we het fijn als je over een gezonde dosis humor beschikt en een positieve bijdrage levert aan de goede sfeer binnen het team.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met privacy recht (bijvoorbeeld: AVG, de Uitvoeringswet AVG, Wpg) (benoem dit duidelijk in het cv);

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)             
3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het informeren én adviseren omtrent persoonsgegevens binnen een (semi) overheidsorganisatie (20 punten);
4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Privacy Adviseur en/of Privacy Officer binnen een (semi) overheidsorganisatie (20 punten);
5. Aantoonbare kennis van AVG en Wpg, verkregen middels cursus en/of opleiding (benoem dit duidelijk in het cv) (10 punten);
6. Je geeft aan in een korte motivatie waarom deze opdracht je aanspreekt en waarom jij de geschikte kandidaat bent. De motivatie dient te zijn geschreven door de kandidaat zelf (10 punten);
7. Een afgeronde hbo bachelor opleiding in een juridische richting, informatiemanagement of cybersecurity (10 punten);
8. Uiterlijk beschikbaar per 1 december 2023 voor minimaal 8 uur per week (10 punten)
9. Aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van DPIA’s bij een gemeente (benoem dit duidelijk in het cv) (10 punten)
10. Aantoonbare werkervaring met online vergaderen en documentbeheer i.c.m. MS Teams van Office 365 (5 punten);
11. Benoem duidelijk in het cv de beschikbaarheid van de kandidaat voor de komende 6 maanden (5 punten)

Competenties

  • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en uitstekende adviesvaardigheden;

  • Je bent proactief, flexibel en ziet welke kansen er liggen;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do - Vrij.
Aanwezigheid op het Stadhuis is gewenst, werkdagen in overleg te bepalen.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 29 november 2023 van 09.00 uur tot 11.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 28 november 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Opleiding
We bieden aanvullend op de functie van Junior Privacy Officer een cursus Instructievaardigheden, om je vaardigheden en expertise op dit gebied verder te ontwikkelen en te versterken. Bekijk voor meer informatie onze opleidingen pagina!

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Junior Privacy Officer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.