thumbnail
Communicatieadviseur Proeftuin Aardgasvrij

Purmerend

Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, Nederland

Communicatie
Sluit vandaag
Geen maximum
32 Noord-Holland

Publicatiedatum:

18-07-2022

Sluitingsdatum:

11-08-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

In 2022 zijn Purmerend en Beemster gefuseerd. Deze nieuwe gemeente Purmerend is volop in ontwikkeling op het gebied van woningbouw, (integrale) onderwijshuisvesting, bereikbaarheid, economie. Purmerend groeit en ontwikkelt! Wanneer je een rondje door Purmerend maakt, zie je de stad letterlijk groeien. De komende jaren groeien we door naar een stad van 100.000 inwoners. Dat betekent ook meer inzet vanuit de organisatie, want wij werken voor de stad, voor de inwoners.

Opdracht
Purmerend loopt landelijk voorop in de warmtetransitie. De gemeente heeft reeds een deelgebied aardgasvrij gemaakt en staat nu voor de opschaling van haar zelf-ontwikkelde methodiek. In de proeftuin is tevens de vervanging van de riolering en de herinrichting van de openbare ruimte gepland, deze opgaves worden onderdeel van de proeftuinaanpak, de communicatie en participatie hierover behoren tot je werkpakket.

Je taken variëren van strategisch meedenken en -werken aan besluitvormingsstukken tot de communicatie in de wijk. Je adviseert de bestuurder en de programmamanager duurzaamheid. Je werkt nadrukkelijk samen met de collega’s in dienst van de partners en met je eigen collega’s in het kernteam. Daarnaast verwachten we dat je onderdeel wordt van de wijk, je bent zichtbaar voor bewoners, creatief in het uitwerken van communicatievormen, je bent bereikbaar en benaderbaar voor iedereen die vragen heeft. Deze taken deel je met de projectleider achter de voordeur die uitvoering geeft aan het bewonersmandaat.

Je werkt op basis van ervaring vanuit een strategische visie, je analyseert snel eventuele issues en handelt en adviseert on the spot. Je staat in verbinding met de bewoners, o.a. door het organiseren van bewonersbijeenkomsten. Je geeft richting aan participatietrajecten rond het thema aardgasvrij, op de manier zoals dat is uitgewerkt in het TNO-onderzoek ‘Drijfveren en barrières richting aardgasvrij wonen’. Je hebt een 24/7 mentaliteit en kunt goed functioneren onder stress. Je kiest je eigen kanalen om je taken zo in te richten dat ze bijdragen aan het behalen van een hoog deelnemerspercentage voor aardgasvrij wonen.

Vereisten / knock-outcriteria
1.  Minimaal een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

 Gunningscriteria (weging)
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 8 jaar (30 punten);  
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente met de begeleiding van projecten op het gebied van interne en externe communicatie (30 punten);
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsinstelling of gemeente (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met het opzetten en begeleiden van complexe participatietrajecten c.q. crisiscommunicatie (10 punten);
6. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting communicatie (10 punten).

Competenties

  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;

  • Empathisch;

  • Verbindend;

  • Initiatiefrijk;

  • Organisatie- en omgevingssensitiviteit;

  • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma, di, wo, do, vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn op dinsdag 16 augustus 2022, in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 15 augustus 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Communicatieadviseur Proeftuin Aardgasvrij die deze organisatie zoekt?