thumbnail

Opgavemanager infrastructuur Openbaar Vervoer

Provincie Utrecht

Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht, Nederland

Overig ACTIEF

Publicatiedatum:

14-01-2022

Sluitingsdatum:

21-01-2022

Begindatum:

21-02-2022

Einddatum:

31-08-2022

Uren per week:

32
Geen maximum
32 Utrecht
De provinciale organisatie bestaat uit 5 domeinen. Naast het domein Mobiliteit zijn dat Bedrijfsvoering, Landelijke Leefomgeving, Stedelijke Leefomgeving en Bestuurs- en Directieondersteuning.

Binnen het domein Mobiliteit werken circa 250 professionals aan realisatie van de beoogde duurzame bereikbaarheid. Dit doen zij in afstemming met een groot scala aan externe partijen, burgers en interne collega’s. Binnen het domein Mobiliteit worden 8 teams onderscheiden die zich bezig houden met zowel beleid, programmering als beheer en realisatie, maar ook alle mogelijke mobiliteitsonderwerpen.  De indeling van de teams is gebaseerd op expertises. De indeling naar expertises betekent ook dat bij concrete beleidsopgaven en projecten medewerkers van meerdere teams (en/of domeinen) zijn betrokken.

Infrastructurele OV-projecten
De afgelopen jaren is gewerkt aan voorbereiding en realisatie van vernieuwing van de bestaande tramverbinding SUNIJ (sneltram Utrecht – Nieuwegein – IJsselstein). Dit project staat bekent als VRT (Vernieuwing Regionale Tram). In het project VRT is voorzien in het maken van een koppeling (bij Utrecht CS) van de SUNIJ-lijn op Lijn 22 die Utrecht CS verbindt met het Utrecht Science Park.          Lijn 22 staat in de volksmond ook wel bekend als de Uithoflijn.

In verband met het vertrek van de opgavemanager die verantwoordelijk is voor het totale VRT-project zijn we op zoek naar een tijdelijke opgavemanager die zorgdraagt voor afronding van alle nog niet afgeronde  projectonderdelen. Het zwaartepunt qua werkzaamheden ligt daarbij op de periode tot 1 september 2022 voor 24 tot 32 uur per week. In de periode daarna zal de inzet waarschijnlijk tot medio 2023 geringer zijn. De exacte omvang en mogelijke benodigde duur van verlenging na 01/09/2022 zal rond de zomer van 2022 inzichtelijk worden. (optie tot verlenging 2x6 maanden)

Inhoudelijk gaat het om de volgende project(aspecten), waarbij vooral de spooromlegging (als onderdeel van het gemeentelijke project) Nieuwegein-City aandacht vraagt:
 
 1. Vernieuwing Regionale Tram
  1. Ombouw Sunij lijn,
  2. Spooromlegging Nieuwegein City
  3. Vervoerkundige koppeling SUNIJ - / Uithoflijn
 2. Busstalling Westraven en Remise terrein (afronding en oplevering bij team beheer en onderhoud)
 3. Directieleveranties
  1. Wissels
  2. Bombardier
  3. Integrale tramremiseWat verwachten wij

We zoeken een zeer ervaren opgavemanager die het verschil maakt bij de realisatie van grote –en complexe infrastructurele projecten op het terrein van tram en bus. Je kunt mensen motiveren en binden om voor een opgave te gaan staan en durf je buiten het ‘eigen’ belang te denken en handelen. Je hebt lef, bent enthousiast, duidelijk, en je bezit een groot doorzettingsvermogen. Je bent gericht op een vernieuwende aanpak van programma’s, projecten en producten. Je hebt oog voor concern brede samenhang van opgaven binnen de organisatie en je bent in staat  te sturen op hoofdlijnen. Tevens ben je in een dynamische omgeving in staat conflicterende belangen, opvattingen en inzichten te overbruggen en beschik je over een gezonde dosis creativiteit, durf en vertrouwen.  


Jouw achtergrond
 • Een afgeronde Academische / WO of opleiding en minimaal 8 jaar werkervaring in de laatste 15 jaar op opdrachtgever- /directieniveau / - voerder of als projectmanager voor (complexe) infrastructurele OV / infra programma’s en/of  projecten;
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met opgaven binnen het openbaar vervoer (bij voorkeur traminfrastructuur);
 • Ervaring bij de voorbereiding van infrastructurele projecten binnen een politiek bestuurlijke omgeving;
 • Als opgavemanager ben je analytisch sterk, behoud je overzicht, toon je creativiteit in aanpak van complexe problemen, heb je een vooruitziende blik, ben je in staat om strategisch te handelen, beschik je over overtuigingskracht, ben je omgevingsbewust, in staat om snel te schakelen en effectief samen te werken. Je structureert de opgave, beheerst deze, stuurt actief op het bereiken van resultaat, in verbinding met de andere opgaven.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Opgavemanager infrastructuur Openbaar Vervoer die deze organisatie zoekt?