thumbnail
thumbnail

Senior Communicatieadviseur Smartwayz.nl en Smart Mobility

Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
100
36 Noord-Brabant

Begindatum:

8 jan 2024

Einddatum:

8 jul 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

16 nov 2023

Omschrijving van de opdracht
Onder de vlag van SmartwayZ.NL werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Limburg, diverse gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen intensief samen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren in Zuid-Nederland en om de innovatie te stimuleren in de regio.

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomst van Zuid Nederland? En heb jij ook de ambitie om met Smart Mobility een optimale bereikbaarheid en het slimste wegennet van Europa te realiseren.

Dan lees vooral door!

Voor het programma Groene en Slimme Mobiliteit (SGM), waar een deel van het huidige SmartwayZ.NL onder gaat vallen, zoeken wij namelijk een senior adviseur communicatie.

Uitdaging:
Ben jij….

Iemand die strategisch kan denken, kansen ziet en initieert maar bovenal een hands-on mentaliteit heeft en ook uitvoert. Je beschikt als communicator over een vlotte pen die op inspirerende wijze aan de communicatie aanpak van Smartwayz.NL invulling geeft.

Ondernemend en een communicatie strategie vertaalt in een tactisch /operationeel communicatie aanpak. Iemand die van nature proactief is en anderen meeneemt en inspireert?

Dan willen we graag met je in contact komen!

Wat ga je doen?
Als senior adviseur communicatie denk je actief mee over de uitvoering, actualisering en doorontwikkeling van de korte en lange termijn agenda van SmartwayZ.NL (Smartmobility) binnen de kapstok van de brede welvaart en versnelling van de mobiliteitstransitie. Er ligt een strategisch communicatieplan voor het programma SmartwayZ.NL Het daaruit vloeiende jaarplan communicatie 2024 moet (deels) worden uitgevoerd.

Wat houdt de opdracht in?
Langs de lijn van de ambities Inspireren, Versterken, en Samenwerken uit de communicatiestrategie zijn de resultaten voor 2024:

 • Strategisch communicatieadvies in onder andere Transmissietteam, Strategisch overleg, Issues (Omgevingsmanagement), Evenementen (Advies), in afstemming met strategisch adviseur communicatie en woordvoerder bij Provincie Noord-Brabant en afstemming met provincie Limburg.

 • Organisatie van communicatie rondom SmartwayZ.NL, zoals jaarplan en financiën, (Kwartaal)rapportages, Koersoverleg, deelname aan meetups etc. en overige ad hoc werkzaamheden.

 • Advies over en signalering kansen rondom campagnes in- en extern, waaronder het event SmartwayZ.NL Live. Maar ook het vermarkten van diensten en/of services welke onder de Smartwayz paraplu zijn ontwikkeld.

 • Voorstellen voor investering in relatiemanagement met focus op onder andere B7 Gemeenten, Ministerie I&W en BZK, BAZOB, Zuid-Limburg Bereikbaar, Provincie Noord-Brabant, Platform WOW, ASML en Brainport Development.

Wat kun je verwachten qua plaats in de organisatie, met wie werk je samen?
Vanuit je rol zul je onderdeel uit gaan maken van het programma bureau waar naast communicatie tevens M&E en bedrijfsvoering vertegenwoordigd zijn. Het team, aangestuurd door een teamleider programma bureau, zal rechtstreeks rapporteren aan de netwerkmanager. Gezamenlijk met het team zorg je er voor dat het SmartwayZ.NL zo goed mogelijk intern als extern vertegenwoordigd wordt.

Kandidaatomschrijving

Wat vragen we?
Je beschikt over het vermogen te schakelen op diverse niveaus, belangen en activiteiten. Daarnaast ben je ondernemend, doortastend, hebt een hands-on mentaliteit en laat, pro actief,  daadkracht zien.

 • Je hebt WO/HBO werk- en denkniveau.

 • Je bent aantoonbaar in staat op strategisch niveau te werken en je bent een uitstekend communicatie adviseur, die operationeel werkt en de handen uit de mouwen steekt.

 • Je hebt ervaring met doorontwikkelen en realiseren van de bestaande communicatie visie.

 • Je bent een doortastende, overtuigende persoonlijkheid met uitstekende communicatieve vaardigheden.

 • Je bent een teamspeler en in staat binnen een robuust en compact team actie te initiëren en opereren.

 • Je bent een stevige gesprekspartner voor de programmaleider, je collega’s en partners binnen het netwerk en hebt oog voor verschillende, soms tegenstrijdige belangen en je bent goed in staat om verbinding te maken.

 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit is voor jou vanzelfsprekend. Je kunt schakelen op diverse niveaus, belangen en activiteiten.

 • Je bent flexibel en kunt goed inspelen op verschuivingen in beleidsdoelstellingen en op uitkomsten van onderhandelingsprocessen tussen de partners. Je bent oprecht geïnteresseerd in politiek.

 • Je geniet van de politieke arena en kunt omgaan met verschillende belangen en standpunten.

 • Je werkt proactief, ziet kansen, hebt lef en zet door als het even tegenzit.

Ook heb je:

 • Minimaal vijf jaar werkervaring als communicatieadviseur;

 • kennis van Factor C;

 • ervaring met online media en vormgeving;

 • ervaring met werken in een complexe, politiek-bestuurlijke omgeving.

Competenties

 • Je bent daadkrachtig en resultaatgericht.

 • Je beschikt over sensitiviteit, qua omgeving en organisatie.

 • Je kunt goed omgaan met een dynamische context.

 • Je bent gericht op het verbinden van (groepen) mensen.

 • Je kunt goed schakelen tussen projecten. 

 • Je krijgt er energie van om iets of iemand in beweging te krijgen.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Communicatieadviseur Smartwayz.nl en Smart Mobility die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.