thumbnail
Ervaren H-Manager

Provincie Noord-Brabant

Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch, Nederland

Overig
Sluit over 9 dagen
108
36 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

26-07-2022

Sluitingsdatum:

23-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

01-03-2023

Om meer focus te hebben op onze opgaven en op onze professionals, is binnen de organisatie gekozen om te werken volgens het HOF-principe. Vanuit dit principe wordt er onderscheid gemaakt tussen operationele en inhoudelijke sturing door Programmamanagers enerzijds en hiërarchische sturing door H-managers anderzijds. Als H-manager ben je verantwoordelijk voor het leveren van de menselijke kapitaal aan de programma’s waarbij je ook zorgt draagt voor de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van medewerkers. 


Wat ga je doen?

In deze specifieke rol als H-manager ga je hiërarchisch leidinggeven aan een eenheid en vervul je de HRM-taken die behoren bij het aannemen, begeleiden, ontwikkelen en uitstromen van medewerkers. Zo begeleid en faciliteer je jouw medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken en benutten van hun talenten en voer je met hen het goede gesprek over hun duurzame inzetbaarheid. Daarbij gebruik je je kennis over wat er in de toekomst in de organisatie nodig is en vertaal je dit voor je medewerkers naar: “wat betekent dit voor jouw functie en competentie ontwikkeling”. Je hebt daarnaast een verantwoordelijkheid voor de functionele ontwikkeling van je medewerkers (kennisontwikkeling, rol & gedrag en werkmethodes = F-sturing). Ook werk je nauw samen met Programmamanagers en Teamleiders aan organisatie- en teamontwikkeling. Je stuurt en coacht je medewerkers en zorgt ervoor dat je medewerkers, nu en in de toekomst, goed zijn toegerust voor het realiseren van hun opdrachten. In deze specifieke rol ga je proactief bijdragen aan de doorontwikkeling van de H-functie en ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling van de bedrijfsbrede leertrajecten.

Met zo’n 1400 collega’s zetten we ons dagelijks in voor onze Provincie, van weginspecteurs en beleidsmedewerkers tot statenadviseurs en toezichthouders. Deze uitvraag heeft betrekking op een positie als H-manager voor de eenheid OGPO. Deze eenheid bestaat uit ongeveer 45 collega's met de expertises Personeel en Organisatie (PenO) en Opdrachtgeverschap (Programmamanagers bedrijfsvoering).


Zo lever jij jouw bijdrage aan Brabant!

Bij de Provincie zetten we ons dagelijks in voor een mooier, toekomstbestendig en duurzaam Brabant. Ben jij in staat om onze medewerkers in hun kracht te laten functioneren, weet jij hoe je talenten kunt inzetten voor het beste organisatieresultaat? Werk je graag mee aan een nog beter Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kandidaatomschrijving

We zoeken een ervaren H-manager die in staat is om zijn of haar eenheid op sterkte te brengen en daarbij ook klaar te maken voor de toekomst. Je beschikt over ruime ervaring als hiërarchisch leidinggevende van veelal hoger opgeleide professionals bij voorkeur HR en organisatieontwikkeling, je hebt veel kennis en ervaring met instroom, doorstroom en uitstroomprocessen, je hebt ruime kennis en ervaring met organisatie- en teamontwikkeling binnen grote organisaties. Op je CV staan zowel werkgevers binnen de overheid als ook in het bedrijfsleven. Je bent aantoonbaar in staat om proactief bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het HOF-model en de doorontwikkeling van de functie van H-manager. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en je bent in staat om op al deze niveau's te verbeteren en te vernieuwen. Je hebt meer dan 10 jaar ervaring in soortgelijke functies en beschikt over HBO/WO-denk en werkniveau bij voorkeur op het gebied van personeel en organisatie, bestuur- of organisatiewetenschappen. Je bent mensgericht, proactief en resultaatgericht, je kunt uitstekend organiseren, prioriteren en je bent stressbestendig.  

Interviewplanning

We streven ernaar om de gesprekken te plannen op donderdag 25 augustus en vrijdag 26 augustus 2022.

Toelichting op rooster

Gewenste aanwezigheid is flexibel, er wordt thuis als ook op het Provinciehuis gewerkt. Bij de provincie Noord-Brabant zijn we flexibel, en dat verwachten we andersom ook. Het (incidenteel) verrichten van werkzaamheden in de avonden of weekenden kan onderdeel zijn van deze opdracht, en de vergoeding hiervoor wordt geacht in het overeen te komen tarief te zitten.

Dienstencategorie

Andere diensten

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Ervaren H-Manager die deze organisatie zoekt?