thumbnail
Senior Milieutechnisch medewerker toezicht

Omgevingsdienst West-Holland

Vondellaan 55, 2332 AA Leiden, Nederland

Overig
Sluit vandaag
Geen maximum
36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

29-07-2022

Sluitingsdatum:

10-08-2022

Begindatum:

22-08-2022

Einddatum:

31-01-2023

Uren per week:

36
Organisatie:
De Omgevingsdienst West-Holland werkt op basis van een gemeenschappelijke regeling voor de gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude en de provincie Zuid-Holland. Daarnaast voert de Omgevingsdienst de regionale milieutaken uit voor de regio Holland Rijnland.

De Omgevingsdienst staat voor duurzaamheid en het bewaken en verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving in de regio Holland Rijnland. Dit doen we door vergunningverlenings- toezichts-, handhavings- en adviestaken uit te voeren. We nemen o.a. milieubeschikkingen namens gemeenten, zien toe op naleving van milieuwetgeving, geven milieuadvies aan opdrachtgevers en informeren inwoners en bedrijven op het gebied van milieu in opdracht van gemeenten en andere overheden.

Voor Toezicht & Handhaving zijn wij op zoek naar een Milieutechnisch Medewerker Toezicht (36 uur). Toezicht & Handhaving ziet o.a. toe op het naleven van wettelijke voorschriften, treedt op bij illegale situaties en gaat indien nodig over tot het inzetten van handhavingsinstrumenten.

Wat zijn je taken:
  • In je contacten met burgers en bedrijven heb je naast je rol als toezichthouder een adviserende rol. Je voert controles uit en handelt deze administratief af.
  • Bij situaties waar de regels niet worden nageleefd stel je waarschuwings- en/of handhavingsbrieven op.
  • Je verleent in- en externe adviezen, bereid eventuele sanctiemaatregelen voor en bent betrokken bij strafrechtelijke onderzoeken.
  • Je informeert betrokkenen over milieuregelgeving en -procedures.
  • Je adviseert rondom administratieve geschillen en bent als deskundige betrokken bij de afhandeling van bezwaar- en beroepszaken.
  • Je draait mee in piketdiensten

Wat verwachten wij: