thumbnail
thumbnail

Projectleider AFAS- HRM (16 uur per week)

Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU)

Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
100
16 Utrecht

Begindatum:

1 jan 2024

Einddatum:

30 aug 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

6 feb 2024

Projectleider AFAS- HRM (16 uur per week)

Ben jij de tijdelijke collega die op een resultaatgerichte en enthousiasmerende wijze de klus weet

te klaren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is daarom onmisbaar voor elke gemeente. Wij zijn een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten. Met elkaar zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zijn we en wat doen we?
De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt 15 gemeenten bij de uitvoering van hun milieu- en omgevingstaken. Welke taken dat allemaal zijn, kun je hier zien. We doen ons werk met bijna 300 collega’s (vast en inhuur). Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk ons jaarverslag van 2022 in een vogelvlucht. Hoe de organisatie is ingericht zie je hier.

Hoe is het om bij de ODRU te werken?
4 collega’s vertellen je graag met hoeveel plezier zij bij de ODRU werken.

Afdelingsinformatie
Je gaat deel uitmaken van de vakdiscipline HRM, dat onderdeel is van de afdeling Bestuursbureau (de staf). Het team bestaat momenteel uit twee vast adviseurs HRM en drie inhuurkrachten, die de basis dienstverlening van HRM en enkele grotere projecten uitvoeren.

Wat ga je doen?
Binnen de bedrijfsvoering van de ODRU wordt gebruik gemaakt van het systeem AFAS Profit/ Insite. Anderhalf jaar geleden is een start gemaakt om de handmatige werkprocessen van het team HRM om te zetten naar geautomatiseerde werkprocessen in AFAS Profit/Insite. Een belangrijk deel van deze werkprocessen is inmiddels in AFAS ingevoerd. We zijn nu toe aan het geven van verdere diepgang aan de werkprocessen binnen AFAS. Dit houdt in dat in het eerste half jaar van 2024 sprake moet zijn van doorontwikkeling en mogelijk verdere uitbreiding van de werkprocessen van HRM. We willen dit zoveel mogelijk volgens de standaarden van AFAS doen. Daarnaast spelen drie belangrijke pijlers een rol:

 1. De herinrichting van AFAS moet ertoe leiden dat de personeels- en salarisadministratie door een collega-organisatie kan worden overgenomen en

 2. De formatie van de ODRU-organisatie is in AFAS ingericht

 3. De collega’s (managers en medewerkers) weten hoe AFAS te gebruiken.Je gaat samen met onze leverancier ervoor zorgen dat de onderdelen HRM en Payroll/salarisadministratie zo goed mogelijk verder worden gestandaardiseerd en doorontwikkeld. Dit houdt in:

  1. Je ontwerpt en richt de personeels- en salarisadministratie op zodanige wijze in dat de collega organisatie onze personeels- en salarisadministratie kan uitvoeren.

  2. Inrichten van de formatie in AFAS.

  3. Inrichten AFAS zodat de clustercoördinatoren HR-taken kunnen uitvoeren

  4. Doorontwikkeling workflows, sjablonen en HR-processen.

Hiervoor word jij de trekker van de werkgroep HR/Payroll en zorg je ervoor dat de implementatie tot stand wordt gebracht. Je trekt hierin op samen met functioneel beheer en informatiemanagement. Je neemt de verschillende stakeholders mee in het optimaliseren en standaardiseren van de huidige HR en Payroll processen en zorgt voor de borging.

Je zorgt voor ervoor dat de huidige processen en de gewenste processen worden beschreven, waarbij inzichtelijk wordt wat de impact van de nieuwe, gewenste processen zijn voor de organisatie en neemt alle stakeholders daarin mee. Dit doe je met ondersteuning van onze informatiemanagers. Je zorgt voor de verdere inrichting en de conversie, instructies & opleiding, migratie en integratie en testen en acceptatie van nieuwe inrichtingen in AFAS.

Je kijkt naar de scope, het gewenste resultaat en de implicaties van de veranderingen voor alle stakeholders. Je brengt de risico’s in beeld en doet voorstellen om deze te beheersen. Je rapporteert aan het hoofd Bestuursbureau.

Wat zijn de vereisten/ knock-outcriteria?
De aanvraag wordt alléén in behandeling genomen als alle eisen met ‘ja’ zijn beantwoord.

 1. De motivatie van de kandidaat is door hem/haar zelf in correct Nederlands opgesteld. (We zien in de motivatie graag terug, waarom deze opdracht jou aanspreekt en wat jij hieraan kan bijdragen. Wat zijn jouw belangrijke eigenschappen die deze opdracht tot een succes kunnen maken?). Het cv en de motivatiebrief dienen in één document te worden toegevoegd.

 2. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met het leiden van een AFAS HRM en Payroll implementatie.

 3. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan in de rol van projectleider van complexe projecten op het gebied van HRM en Payroll.

 4. Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding.

Wat zijn de gunningscriteria (weging)?
Wat zijn onze wensen? (Per wensvraag 100 punten te verdelen en wegen in totaal voor 80% mee) Beide gunningscriteria wegen even zwaar mee.

 1. Je hebt aantoonbare ervaring met stakeholdermanagement, waarbij je ervaring hebt opgedaan met het omgaan met weerstand, doorbreken van verouderde patronen en het meenemen van diverse afdelingen en stakeholders in veranderingen (blijkend uit een concrete omschrijving in het cv) (ja 100 punten, nee 0 punten).

 2. Bij voorkeur een training c.q. opleiding op het terrein van projectmanagement gevolgd. (blijkend uit een concrete omschrijving in het cv) (ja 100 punten, nee 0 punten).

 3. De ODRU hecht waarde aan duurzame mobiliteit. Kun je aangeven welke vervoersmiddel u/ uw kandidaat gebruikt in het kader van de gevraagde werkzaamheden?

  A: Lopen of met de fiets 100 p

  B: OV 100 p

  C: Elektrische voertuigen 100 p

  D: Hybride voertuigen 30 p

  E: Motorvoertuigen op basis van uitsluitend fossiele brandstoffen 0 p

  F: Dieselauto en of auto’s met een emissieklasse 3 of lager. 0 p

 4. Doe jij /jouwbedrijf aan verduurzaming en vermindering CO2 uitstoot? (Ja 100 punten, nee 0 punten)
  Indien ja, dient de beschrijving bij de motivatie te worden toegevoegd.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Projectleider AFAS- HRM (16 uur per week) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.