thumbnail
thumbnail
Opdrachtleider/Procesbegeleider

Omgevingsdienst Brabant Noord

Victorialaan 1 Toren, D, 5213 JG 's-Hertogenbosch, Nederland

Sluit over 5 dagen
100
36 Noord-Brabant

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

18 mei 2023

Organisatie
De Omgevingsdienst Brabant Noord draagt met kwalitatief hoogwaardige uitvoering van VTH-taken en het adviseren van het openbaar bestuur bij aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving voor burger en bedrijven in Brabant Noord.

Omschrijving van de opdracht
Het team Provincie is op zoek naar een Opdrachtleider/Procesbegeleider
Ben jij de schakel tussen het management, medewerkers en externe opdrachtgever (Provincie Noord-Brabant) om de opdrachten op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving te realiseren? Heb je graag de touwtjes in handen en bewaak jij graag (uitvoerings)processen?  Reageer en dan gaan we graag in gesprek met je.

Wat ga je doen als Opdrachtleider/Procesbegeleider?
De functie is divers waarbij je schakelt tussen vraagstukken die op managementniveau spelen en de vragen vanuit de vergunningverleners of toezichthouders. Uiteindelijk zorg jij voor een goede uitvoering (tijd, kwaliteit/kwantiteit en financiën) van de opdrachten die op ons bordje liggen. Je hoeft geen kennis van de inhoud te hebben, deze haal je op bij de medewerkers en collega’s uit de organisatie. Daarnaast ondersteun je de clustermanagers bij diverse werkzaamheden rondom de P&C cyclus.

Wat doe je in deze rol?

 • Je vertaalt de ervaring vanuit de praktijk naar de beleidstafel van de opdrachtgever. Je schat in wat de ontwikkelingen in het werkveld voor invloed hebben op de opdracht. Je hoeft zelf geen inhoudelijke deskundige te zijn, maar je kan wel beoordelen wat er leeft en wat belangrijk is.

 • Je werkt samen met de andere omgevingsdiensten en de provincie om de opdrachten scherp te krijgen waarbij je invloed kan uitoefenen op het beleid en de kaders.

 • Je voelt aan wanneer er in de opdracht opgeschaald moet worden naar het management of de opdrachtgever en bestuurders.

 • Je geeft functioneel leiding aan de medewerkers die aan de opdrachten werken waar jij voor aan de lat staat. Je bent een sparringpartner voor ze en je vindt het leuk om ze beter te maken in hun werk. Hierin werk je nauw samen met de clustermanager.

 • Je maakt voortgangsrapportages en legt verantwoording af over het verloop van de opdrachten. Hierin werk je samen met de accountmanager.

 • Je regelt samen met de projectmedewerker de producten rondom de P&C-cyclus en verantwoordingscyclus.

Wat is het werkveld?
De werkzaamheden voeren wij uit voor onze opdrachtgever de Provincie Noord-Brabant. Onze VTH taken voeren wij uit voor de gehele provincie Noord-Brabant. Je hebt hierbij te maken met Europese en landelijke wetgeving en het provinciaal beleid.

Als je over bestuurlijk gevoelige zaken moet schakelen valt dit veelal rechtstreeks onder de Gedeputeerde.

De vakgebieden waarvoor wij een opdrachtleider/procesbegeleider zoeken zijn natuurwetgeving en WABO. Denk hierbij aan toezicht en handhaving faunabeheer en Natura 2000/Gebiedsbescherming als onderdeel van de Wet natuurbescherming, energie maar ook vergunningverlening industriële bedrijven die onder provinciale bevoegdheid vallen.

Kandidaatomschrijving
Jij bent een verbinder met een goed ontwikkelde antenne in het bestuurlijk politieke werkveld. Je vindt het leuk om de schakel te zijn waarbij je mensen kan stimuleren maar ook kan aanspreken. Je maakt nieuwe materie snel eigen.

Wat heb je verder nodig?

 • Je hebt een helicopterview en bent analytisch.

 • Je hebt oog voor het uitvoeren van de opdracht en kan hierin prioriteren.

 • Je hebt enige ervaring met bijhouden van budgetten en planningen.

 • Je hebt ervaring met procesmatig werken.

 • Je hebt affiniteit met ons werkveld.

 • Je bent een afgestudeerde Hbo’er of Wo’er.

Je bent je bewust dat je komt te werken bij een uitvoeringsorganisatie. Wij maken zelf geen beleid en  bepalen geen kaders. Binnen de vastgestelde kaders heb je wel veel ruimte om je opdracht uit te voeren.

Interviewplanning
De gesprekken vinden plaats op ons kantoor en zullen in overleg worden ingepland.

Toelichting op rooster
De kandidaat is minimaal 28 uur beschikbaar waarbij de voorkeur gaat naar een kandidaat die 36 uur beschikbaar is.

Dienstencategorie
Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

Eisen

 • Opleiding
  De kandidaat beschikt over een Hbo/WO-diploma. Dit blijkt uit het CV.

 • Kennis en ervaring
  De kandidaat beschikt over aantoonbare kennis van en ervaring met VTH-processen opgedaan in de afgelopen 5 jaar. Dit blijkt uit het CV.

 • Werkervaring procesbegeleider
  De kandidaat beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring als procesbegeleider opgedaan in de afgelopen 3 jaar. Dit blijkt uit het CV.

 • Werkervaring overheden
  De kandidaat heeft ervaring met het werken met provincie, omgevingsdienst en/of gemeenten opgedaan in de afgelopen 5 jaar. Dit blijkt uit het CV.

Gunningscriteria

 • Werkervaring procesbegeleider
  De kandidaat beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring als procesbegeleider. Dit blijkt uit het CV.

 • Ervaring VTH

 • Werkervaring Omgevingsdienst
  Kandidaat heeft ervaring met het werken bij een omgevingsdienst. Deze ervaring is opgedaan in de afgelopen 3 jaar en blijkt uit het CV.

 • Ervaring werkgebied
  Kandidaat heeft werkervaring met de provincie Brabant m.b.t. ons werkgebied. Dit blijkt uit het CV.

 • Interview
  Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Opdrachtleider/Procesbegeleider die deze organisatie zoekt?