thumbnail
thumbnail
Implementatiemanager Omgevingswet

Omgevingsdienst Brabant Noord

Victorialaan 1 Toren, D, 5213 JG 's-Hertogenbosch, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
135
36 Noord-Brabant

Begindatum:

1 dec 2023

Einddatum:

1 jun 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

14 nov 2023

Omschrijving van de opdracht
De Omgevingswet treedt in werking op 1 januari 2024. In de Omgevingswet worden wet- en regelgeving voor de fysieke leefomgeving gebundeld en gemoderniseerd met het doel om te komen tot eenvoudigere en toegankelijkere regels voor iedereen. Het motto ‘ruimte voor ontwikkeling, waarborgen voor kwaliteit’ vormt de essentie van de Omgevingswet. De Omgevingswet staat voor een goede balans tussen het benutten en beschermen van de fysieke leefomgeving (fysiek en sociaal) en een andere manier van werken

De Omgevingswet heeft invloed op de dienstverlening, processen en de werkwijzen van onze deelnemers (gemeenten en provincie) en daarmee ook voor onze organisatie. Het implementatietraject Omgevingswet is een traject dat de hele organisatie raakt. De landing van de Omgevingswet per 1 januari willen we goed borgen.

De implementatie is op een kantelpunt gekomen en nu zover gevorderd dat de verantwoordelijkheid, samen met het management, is gelegd in de lijnorganisatie. Je taak is te zorgen voor een soepele implementatie van de processen in de lijnorganisatie. Je beantwoordt de vragen hoe we nu werken, waar we heen willen en welke acties daarvoor nog (en wanneer) nodig zijn. Sommige onderwerpen hebben hoge prioriteit, andere onderwerpen zijn juist naar achter geschoven. Je werkt toe naar een overzichtelijk stappenplan zodat de transitie soepel verloopt en behapbaar is.

Kandidaatomschrijving
Je bent aan aanjager met stevige managementvaardigheden voor het laatste stuk van de implementatie en de koppeling met de lijnorganisatie. Je bent in staat vanuit gezag en regie je doel te bereiken. Daarbij heb je overview (analyse en verbanden leggen), ben je eindverantwoordelijk voor de planningen, ben je een aanpakker en besluitvaardig. Je steekt de handen uit de mouwen en bent sparringpartner voor het Strategisch - en het Operationeel Management en zorgt ervoor dat zaken voor elkaar komen. Je kunt dus op alle fronten schakelen en de impact overzien.

De kandidaat kent ons werkveld en heeft dus ook de Omgevingswet en de impact daarvan al in haar/zijn rugzak zitten. Dit hoeft niet in detail te zijn, maar je snapt wel hoe de hazen lopen en wat, waar impact op heeft. De kandidaat kan zich snel inwerken, is een stevige adviseur voor ons SMO en een stevige en fijne gesprekspartner voor onze operationele managers.

De kandidaat geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies, kan snel schakelen en staat stevig in zijn/haar schoenen. Het is iemand die in- en uitzoomt, handelt en snapt wanneer hij/zij op de lijn moet komen.

De kandidaat kan op verschillende niveaus schakelen, snapt het speelveld en kan verbanden leggen.

Je neemt de organisatie mee in de nieuwe manier van werken binnen de gedachte van de Omgevingswet. Je opdrachtgever is een SMO-manager uit het primaire proces. Ook hebben we ter ondersteuning een projectteam om je heen georganiseerd bestaande uit een adviseur uit team Innovatie & Ontwikkeling en een kwaliteitsadviseur. Jij stuurt hen functioneel aan. Wekelijks leg je verantwoording af aan de opdrachtgever en sluit je aan bij de diverse management overleggen om te vertellen over de voortgang.

De kandidaat:

 • Heeft kennis van de Omgevingswet en de impact ervan voor de processen;

 • Heeft ervaring met complexe projecten of opgaven;

 • Is assertief en daadkrachtig in optreden;

 • Heeft aantoonbare ervaring in vergelijkbare functies/rollen;

 • Heeft minimaal een afgeronde HBO of WO-opleiding;

 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;

 • Heeft kennis van het fysieke domein.

Eisen

 • Opleidingsniveau
  De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding. Dit blijkt uit het CV.

 • Werkervaring overheid
  De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar bij een overheidsinstantie gewerkt zoals gemeente, provincie, omgevingsdienst of waterschap. Dit blijkt uit het CV.

 • Ervaring fysieke domein
  De kandidaat heeft ervaring met het werken binnen het fysieke domein in de afgelopen 5 jaar. Dit blijkt uit het CV.

 • Kennis Omgevingswet
  De kandidaat heeft ruime kennis van de Omgevingswet in de rol van bijv. projectleider/ regisseur/ opgavemanager. Dit blijkt uit het CV.

Gunningscriteria

 • Werkervaring Omgevingsdienst
  De kandidaat heeft ervaring met het werken bij een Omgevingsdienst. Dit blijkt uit het CV.

 • Ervaring complexe projecten of opgaven
  De kandidaat heeft ruime ervaring met complexe projecten of opgaven. Dit blijkt uit het CV.

 • Interview
  Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Implementatiemanager Omgevingswet die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.