thumbnail
thumbnail

Ervaren BI Specialist

Omgevingsdienst Brabant Noord

Victorialaan 1 Toren, D, 5213 JG 's-Hertogenbosch, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
125
24 Noord-Brabant

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

5 mei 2023

Opdrachtomschrijving

De Omgevingsdienst Brabant Noord draagt met kwalitatief hoogwaardige uitvoering van VTH-taken en het adviseren van het openbaar bestuur bij aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving voor burger en bedrijven in Brabant Noord.

 

De ODBN is voor het team Informatiemanagement op zoek naar een


Ervaren BI Specialist

Business analist met sterke data analyse skills


Wat ga je bij ons doen?

De ODBN is op diverse fronten in beweging. Als gevolg van de omgevingswet welke vanaf 1-1-2024 van kracht is de organisatie bezig met de overstap naar een nieuw zaaksysteem. Hierin worden binnen ons kernproces ‘vergunningsverlening, toezicht en handhaving’ (hierna te noemen VTH) de registraties gedaan. Dit is onze primaire (maar niet enige) bron van informatie. Als gevolg van die overstap worden veel bedrijfsprocessen herzien en digitaal gereproduceerd om daarmee invulling te kunnen geven aan het uiteenlopende takenpakket van de ODBN.

De management- en directielaag is op zoek naar betrouwbare en adequate stuurinformatie over deze processen. Een belangrijke stap hierin is deze processen kritisch bekijken en voorzien van eigenaarschap, substappen en inzicht in: welke data rolt er op welk moment uit? De business analist zal dit samen met de business doen.

De andere overgang is binnen het BI rapportage landschap. Daar wordt de overstap gemaakt van Cognos naar PowerBI. Binnen Cognos is er in de loop der jaren een zeer omvangrijke set aan rapportages ontwikkeld, vaak op verzoek van een individuele aanvrager, leidend tot een individueel bruikbaar rapport. Dit vraagt om doorontwikkeling.

De business analist zal nieuwe rapportagevragen derhalve ook doordacht trachten te integreren in reeds bestaande dashboards. BI kan daarmee met een beheersbare en goed onderhoudbare set aan dashboards diverse sturings- en managementrapportage vraagstukken beantwoorden.

Je werkt in een BI team bestaande uit 7 FTE, waarbij de volgende competenties aanwezig zijn: data analist, data engineer, data scientist, front-end dashboard developer. De man-vrouw verhouding is gelijk. Je rapporteert aan de manager BI, de manager BI rapporteert aan de directeur bedrijfsvoering.

Kandidaatomschrijving

Je werkzaamheden zitten echt ‘aan de voorkant’ van het BI domein. Je bent veel in gesprek met stakeholders binnen de organisatie en slaagt erin de vraag achter de vraag helder te krijgen. Je neemt mensen zonder BI kennis mee in de mogelijkheden van data en informatiegestuurd werken.

Je kunt de requirements vertalen naar een functioneel en technisch ontwerp. Je beheerst over goede en actuele kennis over PowerBI en bent ook in staat dashboard development op te pakken. Je werkt daarvoor samen met onze engineers, maar je bent autonoom in staat om in PowerBI complexe en dynamische dashboards te bouwen. Het BI landschap draait op een Microsoft azure omgeving. De complexiteit is beheersbaar, maar ook deze zal in de toekomst doorontwikkeld worden. Je spreekt vloeiend SQL en hebt werkbare kennis van Python en datamodellen.

Je bent een verbaal sterke gesprekspartner en je schakelt gemakkelijk tussen mensen met diverse achtergronden qua functie en opleidingsniveau. Je bent proactief, zorgvuldig en sociaal. Je bent mid-level carrière en kunt onze juniors verder helpen in hun eigen loopbaan en ontwikkeling.

Je hebt HBO of WO denk- en werkniveau en aantoonbare ervaring als BI-Specialist. Dit zal moeten blijken uit je CV.

Interviewplanning

De gesprekken vinden plaats op 14 juni 2023. In overleg zijn deze of via Teams of op kantoor.

Toelichting op rooster

24-36 uur beschikbaar

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing
Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Jan de Vries via 06 36 51 04 90 of per mail via opdrachtoverheid@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Ervaren BI Specialist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.