thumbnail
thumbnail

Adviseur Wet Natuurbescherming soortenbescherming

Omgevingsdienst Brabant Noord

Victorialaan 1 Toren, D, 5213 JG 's-Hertogenbosch, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
105
24 Noord-Brabant

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

1 jul 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

2 feb 2024

Opdrachtomschrijving
De Omgevingsdienst Brabant Noord zijn uitvoeringsexperts als het gaat om vergunningverlening, toezicht en handhaving in de fysieke leefomgeving. Daarnaast adviseren collega’s het openbaar bestuur en dragen zo bij aan een veilige en gezonde leefomgeving in Brabant Noord. De ODBN zoekt een (Beleids)adviseur Wet Natuurbescherming soortenbescherming

Wat ga je bij ons doen?
Binnen de provinciale opdracht ben je primair verantwoordelijk voor de implementatie van beleid bij de uitvoering van verschillende deelopdrachten. Als (beleids)adviseur Wet natuurbescherming adviseer je de provincie Noord-Brabant als opdrachtgever door het opstellen, onderbouwen en voorbereiden van dossiers, beleidsvragen en uitvoeringsbeleid van de ‘groene’ wet- en regelgeving in het algemeen. Hiervoor is ervaring met, en kennis van bestuurlijke en juridische componenten binnen het provinciaal (natuur)beleid belangrijk.

Je behandelt inhoudelijk complexe en bestuurlijk gevoelige aanvragen en verzoeken in het kader van de Wet natuurbescherming, onderdeel soortenbescherming. Tevens adviseert je collega-vergunningverleners bij het behandelen van (complexe) aanvragen en verzoeken in het kader van de Wet natuurbescherming, onderdeel soortenbescherming. Hierbij maak je de vertaalslag van het (uitvoerings)beleid naar de praktijk en heb je een signalerende rol met betrekking tot beleidsontwikkeling, wet- en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van soortenbescherming.

Kandidaatomschrijving

 • Je hebt minimaal een afgeronde ecologisch georiënteerde HBO-opleiding, bij voorkeur Bos- en Natuurbeheer.

 • Je bent bekend met de Algemene wet bestuursrecht en hebt kennis van bestuurs- en omgevingsrecht.

 • Je hebt ervaring als ontheffing-/vergunningverlener Wet Natuurbescherming, onderdeel soortenbescherming.

 • Je bent in staat om de effecten van storingsfactoren op flora en fauna en op de kwaliteit van habitats/leefgebieden te beoordelen.

 • Je beschikt over kennis van (beschermde) dier- en plantensoorten en de ‘groene’ wet- en regelgeving.

 • Naast de nodige technisch inhoudelijke bagage zit kwaliteits- en klantgerichtheid in je bloed. Als adviseur heb je een zeer goed gevoel voor bestuurlijke, politieke en juridische besluitvormingsprocessen en weet je signalen van belanghebbenden te er- en herkennen.

 • Als persoon sta je stevig in je schoenen en ziet in een probleem vooral uitdagingen. Je bent analytisch en kunt verbanden leggen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt op alle niveaus helder communiceren en door jouw aanpak bereiken we goede resultaten.

 • Je bent in staat jouw werkzaamheden naar eigen inzicht te organiseren, signaleert kansen en bent in staat hier adequaat naar te handelen.

Eisen

 • Opleidingsniveau
  De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding in het vakgebied. Dit blijkt uit het CV.

 • Werkervaring vakgebied
  De kandidaat heeft minimaal 7 jaar ervaring als (beleids)adviseur Wet natuurbescherming, thema soortenbescherming, opgedaan in de afgelopen 9 jaar. Dit blijkt uit het CV.

 • Ecologie
  De kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring als ecoloog opgedaan in de afgelopen 10 jaar. Dit blijkt uit het CV.

 • Werkervaring Omgevingsdiensten
  De kandidaat heeft ervaring met werken bij een omgevingsdienst. Dit blijkt uit het CV.

Gunningscriteria
Weging prijsdeel: 5 %

 • Werkervaring vakgebied
  De kandidaat heeft minimaal 7 jaar ervaring als (beleids)adviseur Wet natuurbescherming opgedaan in de afgelopen 9 jaar. Dit blijkt uit het CV. (Weging: 20 %)

  • 7 jaar werkervaring (5 %)

  • 8-10 jaar werkervaring (10 %)

  • Meer dan 10 jaar werkervaring (20 %)

Werkervaring ecologie/soortenbescherming

De kandidaat heeft werkervaring met soortenbescherming/ecologie. Dit blijkt uit het CV.

 • 5-7 jaar werkervaring (5 %)

 • 8-10 jaar werkervaring (10 %)

 • Meer dan 10 jaar werkervaring (15 %)

Weging: 15 %

 • Werkervaring vergunningverlener Wnb soortenbescherming
  De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring met vergunningverlening Wnb soortenbescherming. Dit blijkt uit het CV (Weging: 15 %)

 • Aanvullende cursussen vakgebied
  De kandidaat heeft aanvullende cursussen/trainingen gedaan op het gebied van soortenbescherming. Dit blijkt uit het CV. Weging: 10 %

 • Aanvullende cursussen
  De kandidaat heeft aanvullende cursussen/trainingen gedaan op het gebied van bestuursrecht en/of omgevingsrecht. Dit blijkt uit het CV (Weging: 10 %)

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. In het gesprek worden de eisen- en gunningscriteria getoetst en gekeken naar de volgende competenties:

 •  Is stressbestendig en bestuurlijk sensitief;

 • Heeft bewezen ervaring als adviseur/vergunningverlener

 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden

 • Is analytisch en kan verbanden leggen

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Adviseur Wet Natuurbescherming soortenbescherming die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.