thumbnail
thumbnail

Adviseur Milieukwaliteit Ecologie

ODWH

Vondellaan 55, 2332 AA Leiden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
8 tot 32 uur Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jan 2023

Uren per week:

8 tot 32 uur

Publicatiedatum:

12 sept 2023

Organisatie
Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk?

Opdracht
Binnen het cluster ecologie wordt met name intern en extern geadviseerd op ecologische aspecten. Het gaat om het beoordelen of, voor een ruimtelijke plan en/of een omgevingsvergunning, een ecologisch onderzoek moet worden uitgevoerd en het beoordelen van door derden uitgevoerde ecologische quickscans en nader soortgerichte onderzoeken. Dit geldt ook voor het aspect ‘gebiedsbescherming’: beoordelen of er een stikstofonderzoek nodig is en, indien aangeleverd, beoordelen van stikstofonderzoeken en AERIUS-berekeningen. Kennis van de Wet natuurbescherming en AERIUS Calculator is een pré. De wettelijke taken (vergunningverlening Wet natuurbescherming) worden uitgevoerd door Omgevingsdienst Haaglanden. Als uit onderzoeken blijkt dat er een Wnb-ontheffing en/of Wnb-vergunning nodig is, worden deze onderzoeken niet door ODWH beoordeeld. Ook het beoordelen van een paragraaf ecologie in een ruimtelijke onderbouwing en plantoelichting van een bestemmingsplan, maakt onderdeel uit van de werkzaamheden.

De werkdruk binnen het cluster wisselt maar is de laatste periode te hoog waardoor adviestermijnen dreigen te worden overschreden. Wij zijn daarom op zoek maar een ervaren adviseur die flexibel beschikbaar is en in onderling overleg binnen het cluster kan inspringen.

De opdracht bestaat uit het binnen het cluster oppakken van achterstallige (of dreigende achterstallige) adviesverzoeken. Ervaring met zaakgericht werken is een vereiste.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019)
2. Aantoonbare werkervaring met ruimtelijke plannen en/of een omgevingsvergunningen;
3. Aantoonbare kennis van wet- en regelgeving op het gebied van milieu, benoem waar dit is opgedaan;
4. Aantoonbare werkervaring met Zaakgericht werken;

Gunningscriteria
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur Milieukwaliteit (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met het beoordelen van een paragraaf ecologie in een ruimtelijke onderbouwing en plantoelichting van een bestemmingsplan (30 punten);
7. Aantoonbare kennis van en/ of werkervaring met de Wet natuurbescherming en AERIUS Calculator, benoem waar deze is opgedaan (20 punten);
8. Minimaal een afgeronde technische of Milieu opleiding op hbo niveau (10 punten);
9. Aantoonbare werkervaring in een gemeentelijke instelling/ omgevingsdienst (10 punten).

Competenties
- Communicatief vaardig;
- Proactief;
- Professioneel;
- Doortastend;
- Oplossingsgericht.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 28 september 2023, tot 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 25 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • De opdrachtgever kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

  • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 of per mail via hibo.abdi@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur Milieukwaliteit Ecologie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.