thumbnail
Projectleider Duurzame Mobiliteit

OD NHN

Dampten 2, 1624 NR Hoorn, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
8 tot 12 Noord-Holland

Publicatiedatum:

15-06-2022

Sluitingsdatum:

24-06-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

8 tot 12

Organisatie
Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) werken circa 250 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zestien gemeenten in Noord-Holland-Noord. Daarnaast is de provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen. 
Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek.
En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen.
OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij je de ruimte krijgt de taken naar eigen inzicht uit te voeren, en deels ook op een andere plek te werken. Flexibel en zelfstandig. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur), en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien.
Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Opdrachtomschrijving:
In november 2021 is er een startdocument Duurzame Mobiliteit en bijbehorend actieplan vastgesteld.  Onze visie zoals geformuleerd in het startdocument is:  “Als Omgevingsdienst vervullen wij in 2026 een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzame mobiliteit voor inwoners, bedrijven en instellingen in Noord-Holland”. 

Daarbij zijn de volgende doelen gesteld:

 1. De milieu impact wordt verminderd door de best passende mobiliteitsvorm;

 2. Werk in relatie tot vervoer is op de meest flexibele manier ingericht, gegeven functie en woonplek;

 3. De duurzame mobiliteit van ODNHN is reden voor gesprek.

Om de doelen  te behalen is een actieplan voor 2022 opgesteld.  Wij zoeken een enthousiaste, gedreven projectleider die zich hard wil maken voor duurzame mobiliteit binnen ODNHN en die aan de slag gaat met het actieplan. Dit vraagt om (interne) afstemming, doorpakken en slimme, onderbouwde keuzes te maken voor de lange termijn. Je bent een verbinder en weet collega’s enthousiast en in beweging te krijgen. Je durft keuzes te maken, ook die waar niet iedereen blij mee is. En je begrijpt dat heldere communicatie in zo’n proces van groot belang is. Je legt verantwoording af aan de directeur/managementteam waaraan je rapporteert. Je zet je tot januari 2023 in voor 8 uur per week. Aan het eind van 2022 wordt het project geëvalueerd en de invulling voor de daaropvolgende periode bepaald; mogelijk krijgt de opdracht voor de projectleider dan een vervolg.

Werkzaamheden
De projectleider gaat aan de slag met de uitvoering van het Actieplan Duurzame mobiliteit.
Dit betekent in ieder geval het:

 • Initiëren en voortzetten van samenwerking met interne stakeholders;

 • Organiseren en begeleiden van deelsessies met de betrokken medewerkers om het actieplan voor dit jaar tot uitvoering te brengen;

 • Met stakeholders onderzoeken hoe groen vervoer een aantrekkelijke keuze wordt voor de medewerkers van ODNHN. Zoals het onderzoeken van de mogelijkheden van een fietsplan of (private)lease voor medewerkers en het maken van een concreet voorstel voor de directeur/managementteam;

 • Zoeken naar gemakkelijke oplossingen om de reisbewegingen van medewerkers te verkleinen. Bijvoorbeeld door poolauto’s op verschillende locaties in de regio te plaatsen. Hierin neem je initiatief om dit te realiseren;

 • Communiceren over dit project. Je weet de medewerkers de keuzes van de organisatie in begrijpelijke taal uit te leggen. Je neemt medewerkers op een enthousiaste manier mee in de ontwikkelingen. Daarnaast communiceer je bij belangrijke stappen ook buiten de organisatie;

 • Opstellen van adviezen aan de directie/het Managementteam over te maken keuzes;

 • Rapporteren over de voortgang van het actieplan 2022 en aan de hand van een op te stellen evaluatie een voorstel maken voor 2023.

Vereisten / knock-outcriteria
1.  Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider (30 punten);
3. Aantoonbare kennis van het onderwerp duurzame mobiliteit (30 punten)
4. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met het begeleiden van groepsprocessen waarbij (soms) tegenstrijdige belangen van de organisatie worden afgewogen en afgezet tegen het beoogde eindresultaat (15 punten)
5. Aantoonbare werkervaring in de laatste 3 jaar met het adviseren van een organisatie (15 punten)
6. Kandidaat is per direct beschikbaar (10 punten).

Competenties

 • Resultaatgericht;

 • Samenwerking;

 • Communicatief;

 • Verantwoordelijkheid;

 • Inlevingsvermogen;

 • Regisseren;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal afhankelijk van inschrijving. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 29 juni 2022 na 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk maandag 27 juni 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider Duurzame Mobiliteit die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.