thumbnail
Leerplichtambtenaar

Nijkerk

Kolkstraat 27, 3861 AK Nijkerk, Nederland

Juridisch
Sluit vandaag
€80
20 tot 24 uur Gelderland

Publicatiedatum:

13-05-2022

Sluitingsdatum:

19-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

20 tot 24 uur

Organisatie
Nijkerk is een groeiende gemeente. Een dynamische gemeente met ruim 43.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is.
De organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders, met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Werk je bij ons dan kun je rekenen op, ruimte voor jouw talent en een uitdagende werkomgeving.
Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en eigen kracht. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.
Ben jij die gedreven leerplichtambtenaar (ook wel consulent leerrecht genoemd bij de gemeente Nijkerk) die met zijn of haar ervaring een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het Jeugd team in Nijkerk?

Team
Je gaat werken binnen het team Leerrecht. Met als aandachtsgebied verzuimmeldingen vanuit VO en MBO. Je houdt toezicht op naleving van de Leerplichtwet. Er is speciale aandacht voor preventieve inzet om schooluitval te voorkomen. Je hebt contacten met leerplichtige jongeren, ouders en scholen. Zo nodig ook met andere partijen, zowel in als extern. Indien nodig maak je een proces verbaal op, legt contact met het Openbaar ministerie en woont gerechtelijke zittingen bij. Je adviseert en beoordeelt aanvragen voor vrijstellingen en verlof. Uiteraard hoort hier werken in een registratiesysteem bij, met inachtneming van de AVG.

 Vereisten / knock-outcriteria 
1. Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
2. Aantoonbare werkervaring leerplichtambtenaar / consulent leerrecht;
3. Uurtarief maximaal € 80,00 exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender. 

Gunningscriteria (weging)
4. Afgeronde (vak)opleiding tot leerplichtambtenaar (30 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als leerplichtambtenaar/consulent leerrecht (30 punten);
6. Aantoonbare werkwijze volgens de MAS en kan deze toepassen (25 punten)
7. Aantoonbare werkervaring met het systeem CAReL (Centrale Administratie voor RMC en Leerplicht) (15 punten).

Competenties

  • Samenwerken;

  • Verantwoordelijkheid;

  • Vertrouwen;

  • Kritisch zijn;

  • Stressbestendig;

  • Oplossingsgericht;

  • Digitale vaardigheden;

  • Communicatieve vaardigheden.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,75 in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
Maandag als werkdag is een vereiste. De overige dagen zijn in overleg bespreekbaar.

Planning
De gesprekken bij de gemeente staan gepland op maandag 23 mei 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk vrijdag 20 mei 2022 hierover bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Leerplichtambtenaar die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.