thumbnail
Beleidsadviseur Inburgering

Nijkerk

Kolkstraat 27, 3861 AK Nijkerk, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
€95
24 uur Gelderland

Publicatiedatum:

11-05-2022

Sluitingsdatum:

17-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

24 uur

Organisatie
Nijkerk is een mooie middelgrote gemeente, centraal in Nederland, met de mooie natuur van de Veluwe om de hoek en de levendigheid van de Randstad voor de deur. Een dynamische gemeente met ruim 44.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is.
Je wordt regelmatig uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. De combinatie van betrokken collega’s, inhoudelijke vakkennis en ontwikkelmogelijkheden zorgen voor een fijne werkplek. Persoonlijke groei en teamontwikkeling is belangrijk. Dat betekent dat we ondernemen, kritische vragen stellen en onszelf willen verbeteren. Korte lijnen, prettige communicatie en veel vrijheid, dat typeert ons.
Gemeente Nijkerk is een sociale werkgever die investeert in een goede balans tussen werk en privé en jouw ontwikkeling. Herken je je in de kernwaarden eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en eigen kracht, dan ben je van harte welkom om te solliciteren. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Opdracht
Met ingang van 1 januari 2022 hebben de gemeenten de regie over de inburgering van nieuwkomers. Dit betekent voor de gemeente Nijkerk het opnieuw vorm geven aan bestaande taken en nieuwe taken borgen. Het streven is te komen tot een integrale vraaggerichte aanpak op maat.
Voor de uitvoering van deze maatschappelijke opgave, waarbij daadwerkelijk het verschil kan worden gemaakt voor inburgeraars, zoeken wij een beleidsadviseur met ervaring op het terrein van inburgering.
Als beleidsadviseur inburgering zorg je ervoor dat er procesafspraken  en samenwerkingsafspraken worden gemaakt met het COA, Stichting Integratiewerk en Vluchtelingenwerk. Daarnaast moet er de monitoring m.b.t. de nieuwe taken Inburgering in gang gezet gaan worden en het nieuwe inkooptraject voor 2023 en dient verder opgepakt te worden.
Naast deze taken op het gebied van Inburgering wordt er ook van je verwacht dat je een aanzet gaat maken m.b.t. de inventarisatie van alle onderwerpen op het terrein van de Statushouders in brede zin. Wat speelt er binnen huisvesting voor hen, welke zorgvragen komen er vanuit hen, is er multi-problematiek binnen deze doelgroep, welke taken horen bij sociaal domein?

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 2 jaar aantoonbaar werkervaring in de afgelopen 6 jaar als een beleidsadviseur met aandachtsgebied Inburgering en Statushouders binnen de overheid of een gemeente.
2. Uurtarief maximaal € 95,- exclusief BTW / Inclusief reis - en werk verkeer kosten en Fee Flextender.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 5 jaar aantoonbaar werkervaring in de afgelopen 10 jaar als een beleidsadviseur participatie/inburgering (50 punten);
4. Aantoonbare kennis van de Wet inburgering 2021 (25 punten);
5. Een afgeronde hbo opleiding (15 punten);
6. Aantoonbare kennis met een bestuurlijke besluitvorming en beleidscyclus binnen een gemeente (10 punten).

Competenties
Specifiek voor deze opdracht is het van belang dat je affiniteit hebt met de veranderopgave inburgering. Je toont een hands-on mentaliteit wat zich uit in het actief organiseren, ontwikkelen en borgen van taken.  Zelfstandig vind je je weg, tegelijk weet je ook wanneer het nodig is om aandachtspunten te signaleren of om hulp te vragen

Functieschaal
n.v.t.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdagochtend 19 mei 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 18 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur Inburgering die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.